Hujšanje

Odgovarjajo: Mirjana Frankovič, transkacijski analitik - psihoterapevtka, doktorandka SFU Dunaj

hujšanje, oh ta hrana

Default avatar
Ker nikakor ne morem brez nekatere hrane(pohanje, krompir, makaroni...), sem premišljevala, da bi poskusila tako: zjutrj zajtrk, tak normalen, tudi kruh, kosilo vse, manjše porcije, popoldan pa samo kako sadje in po 18h nič več. Pa vsaj 3xtedensko hoja 1 uro. Bi to ratalo? Rada bi zgubila vsaj 5 kg. (165cm/65kg)
Default avatar
Namesto sadja popoldan rajši kako zelenjavno juhico in kos kruha zraven (poskusi rženega ali kaj podobnega). Sadje samo en do dva kosa na dan, ker sadje ima veliko sladkorja, pa boš po njem hitro lačna. Zelenjavne juhe lahko poješ kolikor hočeš. Ali pa tenstano zelje, repa (ne surovo zvečer, se ne boš dobro počutila). Če boš zadnji konkretni obrok jedla kosilo, boš zelo zelo lačna.
Default avatar
vegetarijanska prehrana, ter ČIMVEČ gibanja !!! hoja, tek, smučanje, kolo, orbitrek, fitnes, sex, aerobika... gibanje je važno, pa ti ne bo treba paziti na prehrano - po mojem mnenju.
____________________
404 Not Found
nginx/1.6.2
Default avatar
Ne :) Oziroma bo, maščobe bodo ostale, mišična mase bo malo šlo, tak da boš lažja, pol pa ko bodo makaroni nazaj zadišali, bodo tud kg prišli nazaj :)

Glej punca:
zajtrk: kosmiči, jogurt z manj maščobami - skratka oh.
malica, malo oreščkov
kosilo: nemastno meso, riž, polnozrnate testenine, kus kus, zelenjava, solata - izber
malica: beljakovinski napitek
večerja: pišč. file, solata - brez oh

Na dan približno: 4g/1kg tel. teže oh, 40g maščob, in 1,5g beljakovin/1kg tel. teže.

Telovadba, vsaj 3 - 4 krat tedensko. Hoja ni dovolj, nekaj aerobne, nekaj anaerobne. Ješ lahko kadar želiš te obroke, sadje pa ni primerno, zaradi fruktoze in oh.

Nekako tako ti bo dejansko res ratalo. Vse ostalo je stradanje telesa :) Izračunaj si BM, je pomembno ter s telovadbo načeloma dosegaj deficit kalorij.

Veliko sreče in preberi si kaj o zdravem hujšanju na netu, je ogromno literature :)
Default avatar
kiri je napisal/a:
Če si vegetarijanec še ne pomeni da si suh. Se pa strinjam, da je super če pojemo velike količine zelenjave.

Pri hujšanju je veliko bolj pomembna prehrana kot pa gibanje. Krompir in testenine ne redijo, če je v primernih količinah, glede pohanja pa tudi ni problem če je v mejah normale.
Default avatar
je tako, poznam nekaj primerov vegetarijancev ki so kar močnih oblin, a ne vem ali je to zaradi premalo gibanja, ali pa imajo pač tako telesno strukturo...
zdrava prehrana + veliko gibanja bi moral biti pravi recept, stradanje tu ni potrebno...
____________________
404 Not Found
nginx/1.6.2
Default avatar
Punčka je napisal/a:
To čist drži... poznam vegija k je pravi bajsi :))))


Drgač pa avorica, kam si pa na jedilnik gibanje uvrstila?? Ga ne vidim... HOJA? Si smešna... Dej si kaj konkretnga najdi in to najbolje zjutraj na tešče... Pa ne zdaj zajamrat, da nimaš keša za fitnes, da nimaš teh in onih pripomočkov... k se dobijo na netu zelo kul vaje aerobike, ki jo lohk delaš doma.
******************* flo *********************
[img]http://shrani.si/f/2/12B/5r2DR1v/ezgifcom-resize.gif[/img]
Default avatar
FriLLox je napisal/a:
Res je treba najprej v glavi poštimat zadevo in se rešiti odvisnosti od določene, ponavadi nepotrebne in celo škodljive hrane.
Default avatar
floating je napisal/a:
Ah, daj no flo. Sama sem v pol leta s hojo (hitro) od 40 do 60 minut na dan izgubila 25 kg, seveda ob primerni prehrani. Hoja pa ravno zato, ker nimam denarja za karkoli drugega.
Pa hodim popoldan, zvečer. Čudno ne, da pomaga! Zdaj seveda hodim, ker je treba to težo vzdrževati. Pa ne hodim ravno čisto vsak dan, 3-4 krat na teden pa.
Avtorica, kar pogumno.
Default avatar
Hoja je ful dobra rekreacija. eno uro na dan je super. Če pa hodiš 10 km ali tečeš 10 km je glede porabe kalorij približno isto. Pri hoji porabiš pol manj na časovno enoto, ampak isto razdaljo hodiš dvakrat dlje. Govorim o rekretivnem teku, ne pripravah na olimpijske igre :)
Default avatar
FriLLox je napisal/a:
točno to. podpis. to delam js in res pojem neverjetne količine hrane, ko vidim, koliko ženske jedo, me je groza. sama ob tem zjutraj še do službe ne pridem s kolesom. pa tudi več "nezdrave oz. škodljive" hrane lahko poješ ker vse ven spraviš s športanjem.

pri nas dva delala test.
oba jedla vsak dan samo pice in v glavnem nezdravo hrano. en na polno športu vsak dan vsaj 2 uri intenzivno. pregled krvi pri "športniku" na krvi ni pokazal sprememb, pri drugem holesterol pa še neko sranje ful slabše pr maščobah sladkorju ipd,.

verjamem rezultatom, ker poznam osebo in se s tem ukvarja.
Default avatar
Punčka je napisal/a:
tud pod to podpis. kot zgoraj napisala na polno špotam in jem pa ni šans, da bi shujšala. za hujšanje pa je potrebna dieta ja manj žri. z gibanjem lahko uravnavaš presežke in nezdravo hrano, če želiš shujšati pa je kombinacija najboljša. manj hrane + gibanje samo pri meni je problem, da več kot se gibam več pojem. lažje bi shujšala, če bi se manj gibala :-o ker z gibanjem ne porabiš niti tok. ura na kolesu cca 300 kalorij to je en pollitrski jogurt, da ne govorim a študentski hrani, k jo komot zmažem 300 g in mam takoj v riti čez 700 kalorij haha. tako da naj te gibanje na zavede
Default avatar
hujšaaaa je napisal/a:
25 kil izgubit je neki drugega kot 5.... To ti lohk s hojo, ker če jih imaš tolk preveč, tko že skor težko kaj druzga počneš kot pa sam hodiš :)
******************* flo *********************
[img]http://shrani.si/f/2/12B/5r2DR1v/ezgifcom-resize.gif[/img]
Default avatar
FriLLox je napisal/a:
Najbrž so to taki, ki so zasvojeni z ogljikovimi hidrati in se jim ob določeni hrani nenormalno poveča količina insulina in s tem apetit. Ni vsaka hrana primerna za vsakogar.
Default avatar
Če si stara 20-30 let ti bo uspelo v nekaj mesecih, če si stara pa čez pa malo težje in pa bolj počasi....
Default avatar
Hoja pomaga, dala v šestih tednih 20kil dol,predvsem s hojo in hranjenjem do 18 ure.
No,priznam, sem zvečer spila tud kak pirdo tri in pojedla kako klobasco dodve:):), ampak,se je res tko zgodil.
Močn zajtrk,do poznega popoldneva nisem bila lačna, če pa, pa tako, kot sem napisala zgoraj.
Hoja-zlata vredna..
Seveda tudi navkreber, da nekaj časa švicaš in dihaš kot ne vem kaj.....:)
A se splača!
Default avatar
Pohanje, pomfri & Co in hujšanje preprosto ne gre skupaj. Seveda je tudi to sprejemljivo, ampak zelo zelo redko, npr za rojstni dan.
Priporočam naslednjo kuharico: VITKI PO 40.
Z lahkoto in z užitkom in ob dejstvu, da gre za resnično zdravo prehrano, s katero boste vsak dan zaužili prav vse, kar vaše telo potrebuje za normalno delovanje, boste hujšali in ohranjali želeno telesno težo. Seveda, ko dosežete cilj, ne morete nazaj na pohano. To je jasno. Ampak je treba z zdravim načinom prehranjevanja nadaljevati. S pomočjo te knjige boste spoznali, kako dobra in pestra in na krožniku privlačna je zdrava prehrana. In seveda primerna za vse jedce, ne samo za tiste, ki morajo/želijo shujšati.
Kot so že drugi povedali, mora zdravo prehrano spremljati tudi redno gibanje.

Uspešno hujšanje želim,
Nada
Default avatar
Prepovedano oglaševanje !!!


Ne potrebujemo neke kvazi knjige, ki jih je potrebno plačevat, svetovanje FREE za vse, izkušnje, prehrana, gibanje vse FREE

Moderatorji

Mirjana Frankovič , transkacijski analitik - psihoterapevtka, doktorandka SFU Dunaj
MirjanaFrankovic