Forum.Over.Net

Starševski čvek

Solata za malico

Default avatar

solata

V službo bi si rada nosila solato. Pa me zanima katera solata bi ostala sveže čez noč? Ima katera kakšen dober recept?

Hvala
Default avatar

joonaa

Dva moja preizkušena predloga:

zelje+korenje+koruza+sol+malo kisle smetane+jogurt (to mi jemo tudi dva dni)- zelje naribaj, korenje pa nareži na tanke trakove(da bo še hrustal).

kuhana ajdova kaša+koruza+paprika+še kaj. V kozarčku zraven pa preliv po želji. Tudi to je odlično in nasitno.

V oba predloga pa bi verjetno šle kdaj pa kdaj tudi testenine.
Default avatar

bucka74

Solata s tuno: pločevinka tune, koruza, kisle kumarice, grah, na kocke narezan sir.
Default avatar

Topsy

Vsaka, ki jo boš dobro scentifugirala. Soloato opereš, odcediš in v centrifugi posušiš do suhega. Raje večkrat po malo. Taka solata je OK še nekaj dni (v hladilniku seveda). Polivko pa narediš v kozarcu in neseš s seboj.

Vse ostale solate s testeninami, rižem in ostalimi zadevami, pa lahko narediš do konca v naprej.
Default avatar

lahko

skoraj vsa zelenjava ti lahko počaka dan dva, če je pravilno shranjenja v hladilniku. pa seveda, da ni narejena nekatera recimo mehka zelena solata.
paradižnik, paprika, korenje, kuhano in surovo, fižol v zrnju, stročji, zelje, radič, grah, koruza, tudi krompir ta pa le more bit narejen (krompirjeva, francoska solata). res ne vidim, kje je problem. kalčki, kumare, kuhana cvetača, brokoli, kisle kumare in paprika, šobska solata ...
težje bi bilo s shranjevanjem recimo mesa pa mrzlo enim ni všeč pa potem pregrevanje ....

recept? samo namečem skupaj in kis. drugače pred časom delala vse žive polivke, nakar sem ugotovila, da mi je najbolje to. morda še malo origana :-) le tako se najbolj ohrani okus zelenjave, drugače ješ majonezne prelive, jogurt ...
dobr tek
Default avatar

jrjut

Pa nič ne prdite po solati? In to še v službi? Mene zelo napenja in ni šans, da bi jo jedla v službi.
Default avatar

kaj se čudiš

Prave MONovke ne prdijo sploh, nikoli, niti kadar so same na sekretu, kaj šele doma pred možem ali celo v službi.
Default avatar

eqrga

Potem bi morala prdeti kot nora, ker pojem eno solato za malico v službi in še eno zvečer doma.
To je čisto odvisno od prebave posameznika. Če bom pa jedla fižol, bom pa prdela. Pa čeprav ga namakan dan prej in prvo vodo pri kuhanju zavržem.
Default avatar

Lenči

Ješprenova solata: nareži papriko, paradižnik, ddaj kuhano koruzo, lahko tudi fižol, korenje... ter kuhan ješprenj. Začini s strtim česnom, oljem, kisom in soljo.

Ajdova solata: podobno kot ješprenova, namesto ješprena daš ajdovo kašo.

Testeninska solata: narežeš zelenjavo (papriko, paradižnik, kisle kumare..), dodaš koruzo, fižol, mocarelo, tuno, kuhane testenine in kislo smetano.

Riževa solata: na kocke narezan pečen piščanec, kisle kumarice, paradižnik, kisla smetana.

Paradižnikova solata s tuno, sirom, koruzo,...

Dobro opran in osušen motovilec ali rukola bosta sigurno počakala čez noč.

Bučna solata: popražiš na tanke kolobarje narezane buče, ohladiš, soliš, popraš, dodaš strt česen in navaden jogurt.
Default avatar

11511

Ma kako morate jesti solato za zajtrk.