Recepti.Over.Net

Prehrana in kulinarika

Odgovarjajo: Vesna Feelgood, svetovalka za prehrano

Imate kuharske izkušnje? Potrebujete nasvet? Povprašajte ostale udeležence foruma, ki radi razkrijejo male skrivnosti velikih kuharskih mojstrov. Seveda pa vam bo svetovala tudi naša izkušena uporabnica, moderatorka , s svojimi nasveti in za vas iskala potrebne informacije. Obilo užitkov.

Vesna Feelgood , svetovalka za prehrano

Vesna Feelgood

Vesna Milenković je dinamična in polno zaposlena mati dveh otrok, ki si je profesionalne izkušnje nabirala na različnih področjih – po duši naravoslovka, ki je pristala v ekonomski stroki in s svojo sposobnostjo improvizacije uspešno združuje različna znanja. Na področje prehrane jo je pripeljala stiska ob spoznanju, da je njen novorojeni sin hud alergik. Postopno se je sinovo zdravje izboljševalo, alergije so pojenjale, znanje s področja prehrane in »alternativnega« kuhanja pa raslo. Ima bogate osebne izkušnje, ji jih z vami deli na forumu Prehrana, Prehrana, rekreacija in oblikovanje telesa in v posebni sredini rubriki na portalu za Recepte. Vesna je prehranska svetovalka in to počne z velikim veseljem. S svojim občutkom za posameznika in s strokovnim znanjem lahko ponudi oporo in razumevanje na poteh sprememb, ki nikoli niso lahke. Vesna ni profesionalna kuharica in tudi ne pretirana ljubiteljica preživljanja časa ob štedilniku. In ravno zato je specializirana mojstrica reševanja vsakodnevnih prehranskih zagat. Vesna pravi: “Obožujem okusno, zdravo hrano, ki se jo hitro pripravi, s slastjo poje in nato posveti še drugim pomembnim rečem v življenju.” Pomaga vam najti odgovore na vprašanje KAKO? To vprašanje se postavi, ko izveste »kaj« in »zakaj« je potrebno nekaj narediti. Vesna poskrbi, da boste lahko vse odgovore lažje prenesli v svoj vsakdan.

Kus kus

Default avatar

maj01

Sem ga kupila prvič, pa me zanima, koliko časa ga kuhate? Kaj pa naredite zraven?

Hvala.
Default avatar

danes slaba

Uporabiš kot prilogo (riž npr.). Se pa ne kuha, ampak prelije z vrelo vodo z dodatkom kančka masla/olja in pusti 5 minut in je pripravljen.
Default avatar

pemina

Jaz popražim malo čebule na kokosovem maslu, dodam piščančji file, papriko, bučke, malo paradižnika (zelenjava po želji), nato dam malo kus kusa, zalijem z vodo. Kus kus je kuhan v pribl. 5-ih minutak. Njami :) Lahko ga narediš z jajci, kar ti srce poželi. Začiniš po okusu. Jaz ga imam zelo rada, še posebej polnozrnatega.
Default avatar

mlečna kaša

prejšnji teden sem ga kuhala za zajtrk v mleku, ene 15-20 minut, okus ni bil všeč ne meni, ne hčerki, nato sem kupila proso in zjutraj kuham mlečno kašo mmmmmm njami (proso je bazično in ne zakisa)

včeraj sem kupila amarant - kaj kuhate iz njega?
ga bom poskusila namesto gresa v mleku in kokice, da vidim, če mi bo uspelo
Default avatar

FriLLox

kus kus je zakon !
____________________
404 Not Found
nginx/1.6.2
Default avatar

kuhanje ni potrebno

Namočim ga v mlačno vodo. Čez 10 min odlijem ev.odvečno vodo. Najraje ga imam v solati.
Default avatar

fdfdfdsdfs

kus-kus je TESTENINA, zato okus res ne paše za fruštek
Default avatar

Yo_

Odvisno, katerega kupiš. Navodila imaš na vrečki.
Default avatar

veganka

Kuskus je zame osnovno živilo, pa zelo je prikladno, če je potrebno nekaj na hitro naredit.

Lahko narediš katerokoli omako in potem notri streseš kuskus. Samo razmerja voda:kuskus se moraš navadit.
Default avatar

sergejah

mlečna kaša je napisal/a:
prejšnji teden sem ga kuhala za zajtrk v mleku, ene 15-20 minut, okus ni bil všeč ne meni, ne hčerki, nato sem kupila proso in zjutraj kuham mlečno kašo mmmmmm njami (proso je bazično in ne zakisa)

včeraj sem kupila amarant - kaj kuhate iz njega?
ga bom poskusila namesto gresa v mleku in kokice, da vidim, če mi bo uspelo
kus kus se ne kuha v mleku,
amarant se kuha kot priloga v glavni jedi ali v raznih juhah, nikakor pa ne v mleku
Default avatar

Morska zvezdica

maj01 je napisal/a:
Sem ga kupila prvič, pa me zanima, koliko časa ga kuhate? Kaj pa naredite zraven?

Hvala.
Kus kus prelij z vrelo vodo (voda mora vsaj za dober prst prekrivati kus kus - odvisno, koliko ga pripraviš), dodaj malo soli. Ko nabrekne (probaj, če je mehek - drugače dolij še malo vrele vode in pusti še nekaj minut - vse skupaj približno 15 minut; če pa je vode preveč, jo enostavno odliješ), dodaj malo masla, premešaj. Med tem pripraviš omako: na drobno sesekljano čebulo prepražiš, dodaš npr. nakockane bučke, česen, popražiš, da je mehko in zmešaš s pripravljenim kus kusom. Ali pa ne sesekljani čebuli prepraži malo pancete ali hamburger slanine (nakockane), dodaš npr. nakockano rdečo papriko ali zelenjavo po želji, ko je mehko samo zmešaš s pripravljenim kus kusom in to je to. Drugače pa kus kus res ne gre v mlečne jedi (riž in proso že, kus kus pa ne).
Default avatar

veronika73

kus kus .....a ma s čimerkoli!!! Osnovno pripravljen, kot samostojna jed. S kislo smetano, tunami, šunko in sirom, koščki sadja, zelenjavo, mesom, res, kar mi pade na pamet!!!