Pockast KAKI
Ja, vanilia kaki je druga sorta, tud dražja. In pri tej sorti ni treba čakat, da postane mehak, ker je trd sam po sebi, tudi zrel.
Običajni kaki pa mora postat ves mehak in pocast, sicer je zanič, trpek in praktično neužiten. Seveda ne govorimo o stopnji, ko pa že gnije ali plesni, kar pa začutiš po okusu.
Kaki vanilija JE druga sorta.
http://www.rast-bs.si/index.php?mID=12&nID=30
Cvetovi pri kakiju so v pretežni meri ženski, lahko so obojespolni, plodovi se pa lahko razvijejo tudi brez oprašitve in oplodnje za kar pravimo, da so nastali partenokarpno.
Takšni plodovi nimajo semen, oprašeni z moškimi cvetovi pa imajo semena.
Imam posajene naslednje sorte: kaki Tipo, Hachiya, Fuji, Rojo Brillante in Hiratane,ki se morajo mediti v kleti in so mehko užitni.
Imamo posajene sorte, katerih so plodovi trdo užitni z drevesa jedo se z kožico kot jabolka, navadno se morajo po obiranju še dodatno umedit, to so sorte: Vanilija (Vaniglia), O’gosho, Fuyu, in Jiro
Kaki vanilija JE druga sorta.
http://www.rast-bs.si/index.php?mID=12&nID=30
Cvetovi pri kakiju so v pretežni meri ženski, lahko so obojespolni, plodovi se pa lahko razvijejo tudi brez oprašitve in oplodnje za kar pravimo, da so nastali partenokarpno.
Takšni plodovi nimajo semen, oprašeni z moškimi cvetovi pa imajo semena.
Imam posajene naslednje sorte: kaki Tipo, Hachiya, Fuji, Rojo Brillante in Hiratane,ki se morajo mediti v kleti in so mehko užitni.
Imamo posajene sorte, katerih so plodovi trdo užitni z drevesa jedo se z kožico kot jabolka, navadno se morajo po obiranju še dodatno umedit, to so sorte: Vanilija (Vaniglia), O’gosho, Fuyu, in Jiro[/quote]
To je tudi vse res, a v trgovini tržijio vse podobno kot vanilija kaki. za navadne smrtnike je to dovolj.
Kaki vanilija JE druga sorta.
http://www.rast-bs.si/index.php?mID=12&nID=30
Cvetovi pri kakiju so v pretežni meri ženski, lahko so obojespolni, plodovi se pa lahko razvijejo tudi brez oprašitve in oplodnje za kar pravimo, da so nastali partenokarpno.
Takšni plodovi nimajo semen, oprašeni z moškimi cvetovi pa imajo semena.
Imam posajene naslednje sorte: kaki Tipo, Hachiya, Fuji, Rojo Brillante in Hiratane,ki se morajo mediti v kleti in so mehko užitni.
Imamo posajene sorte, katerih so plodovi trdo užitni z drevesa jedo se z kožico kot jabolka, navadno se morajo po obiranju še dodatno umedit, to so sorte: Vanilija (Vaniglia), O’gosho, Fuyu, in Jiro[/quote]
To je tudi vse res, a v trgovini tržijio vse podobno kot vanilija kaki. za navadne smrtnike je to dovolj.[/quote]
Ja, to je res, da sta v trgovini naprodaj “navaden” kaki in “vanilija” kaki in niso navedene sorte…
Replicirala sem na to, da je vanilija kaki samo navaden oplojen kaki, saj to ne drži – je druga sorta.
Zato sem kopirala opis vrst in stran drevesnice, od kjer sem kopirala navedbe.