Psihiater odgovarja

Odgovarjajo: Daniela Fiket, dr. med. specialistka psihiatrije in psihoterapevtka

iskanje psihiatra

Default avatar
Lepo pozdravljeni!

Mene pa zanima sledeča: moja punca je pred letom obiskala psihiatra na KC po nasvetu osebne zdravnice, vendar je tam izkusnja zelo slaba. Ves cas prejema samo tablete cipralex, pogovora o problemih pa sploh ni s strani psihiatrinje.
Zdaj naju zanima (sploh ker veva, da so cakalne dobe zelo dolge), kam naj se obrneva, da prideva do informacije o zasebnih samoplacniskih ambulantah in morda celo do kaksnega priporocila.

Ze vnaprej se Vam najlepse zahvaljujeva!
Default avatar
Spoštovani Miha,
seznam zasebnih psihiatrov dobite,če v TISu vtipkate "psihiatrična"
Default avatar
Pozdravljeni! Tudi jaz imam težave povezane s to temo. Za socialno fobijo se zdravim približno štiri leta. Preživela sem vzpone inpadce, zamenjala precej zdravil. Zdaj jemljem Seroxat, 2 tbl. zjutraj in Xanax po potrebi, kar je ponavadi skupaj 1mg na dan. Stanje se je kar izboljšalo, saj sem prej vzela tudi po 4xo,5 mg Xanaxa na dan. Po zadnjem obisku pri psihiatru pa sem zelo razočarana. Nikoli nisem imela psihoterapij zraven, niti mi jih psihiater ni omenil. Zadnjič pa mi je rekel, da moram zmanjšat Xanax ali popolnoma prekinit, ker ga že predolgo jemljem. ne počutim se sposobno prekinit s Xanaxom, kar sem mu tudi rekla. Zato mi je zmanjšal Seroxat na 1 tbl. na dan, naj poskusim kako bo.To se mi je zdelo nesmiselno, saj vem, da bi prej mogla opustit Xanax. To sem mu tudi povedala pa mi je rekel, da nekaj mora storit, da se že vse predolgo vleče in ne ve kaj drugo naj stori. Vprašala sem ga za psihoterapijo, pa me je nadrl, da hodim k njemu popoldan, ko je največja gužva in ima on samo 15min časa na pacienta, pa da hodim preredko k njemu. Halo!!! Te besede so me zelo prizadele, saj me vendar on naroča za obiske!Poleg tega mi ni nikoli rekel, da popoldan nima 'časa' za daljše terapije. Ko sem mu to povedala, je začel stvari obračat in rekel, da mi je zmanjšal Seroxat, ker imam povečano kislino in bla, bla... Nato me je naročil čez en mesec in spet popoldan!!!Ko sem mu to povedala, je postal zelo živčen, skratka zabrusil mi je, naj se dogovorim s sestro.Zdaj pa ne vem, kaj mi je storiti.Nimam več nobene volje iti k njemu, zelo sem razočarana. Ali naj poiščem drugega psihiatra in začnem vse znova.Prosim g. psihiater svetujte mi, kaj naj naredim! Ali je imel prav glede zdravil? Najlepša hvala za odgovor!!!
Default avatar
Spoštovana Punca 1,
če bi dalj časa spremljali ta forum, bi tudi prebrali, da večkrat ali kar naprej svarim pšre zasvojenostjo s pomirjevali, .eprav jih tudi sam kdaj predpišem.Vendar je treba čas jemanja omejiti, že nastalo odvisnost ( nekateri dobivajo pomirjevala od več različnih zdravnikov ki drug za drugega niti ne vedo) pe je težko zdraviti, čepra vni nemogoče.Pomirjevala postopno ukinjamo in jih nadomeščamo z antidepresivi,ki odvisnosti ne povzročajo.Poskusite še z avtognim treningom.Na vojo imate dva avtorja :H.Lindemenn in V Gruden.

Moderatorji

Daniela Fiket , dr. med. specialistka psihiatrije in psihoterapevtka
Daniela_Fiket