Med.Over.Net

Starši in otroci

Odgovarjajo: Mirjana Frankovič, transkacijski analitik - psihoterapevtka, doktorandka SFU Dunaj

Zame pa so otroci bogastvo, nadaljevanje življenja...

Default avatar

Radoveden

Tako, končno je prišel sobotni večer, ko sem se čez dan nadelal, pospravil, se umil, preoblekel posteljo in se zdaj v miru božjem pripravljam na nedeljo.

Šele sedaj sem prebral vaše nenavadne komentarje čez 8-člansko družino na Tedniku.

Še najbolj mi je všeč tale:

11 otrok
Re: na tedniku spet 8 članska familija

16.11.10 10:03
Navedeno
Slovenci
Hvala bogu, bodo vsaj povečali nataliteto!!! Raje imam take, kot pa snobovsko familijo z enim razvajenim frocom in pomehkuženim psom in ogromno garo.
Se strinjam.

Kdo pa nam bo zaslužil za penzjon. Ali tile preseratorji, ki imajo eno dete, razmaženo in še pri 35 letih nesposobno in neodgovorno.

V našem kraju je družina z 11 otroci. VSI, ampak VSI so glasbeno nadarjeni in pridni v šoli. Najstarješja je sošolka moje hčere na odličnem faksu. Študira z visokim povprečjem in še zraven dela preko ŠS. Drugi študira tudi podoben faks in tako naprej. Vsi delovni, vsi sposobni, nezahtevni. Res mi je lepo, ko jih vidim. Da ne govorim o mami, ki je stara toliko kot jaz in res odlično zgleda. Vitka, aktivna, vsa naspidirana.

Požrite se babe nesposobne, ki še enega otroka ne znate popedenat, pa ki so vam pseta pomembnejša.Tudi sam pravzaprav zavidam takim družinam, vedno sem si želel, da bi nas bilo več....pa sta se starša že bližala 40-im, ko sem prišel na ta sovražen svet....nisem se imel s kom igrati, starša se za mano nista ukvarjala; zjutraj sta me zaklenila, pa je bilo.

Tudi sam poznam družine z več otroci, bil sem na obisku, kjer sem videl, kako jedo nedeljsko kosilo v dveh izmenah, ker ne morejo hkrati vsi k mizi. Ti otroci so dali skozi bodisi Gimnazijo Želimlje, bodisi Škofijsko gimnazijo, za obe pa vemo, da dasta ogromno znanja, saj imata odlične prof. in RED. Danes imajo ti otroci fakulteto, narejeno z odliko. Imajo smisel za SODELOVANJE, čustvovanje, red, disciplino, vero in sploh vse nujno potrebne vrline za vse čase. Česa takega pri svojih sošolcih, sodelavcih, ki izhajajo tako kot jaz večinoma iz 4 članskih družin, nisem opazil. Bilo je samo grebatorstvo, zaničevanje drugih....vse to veje tudi iz vaših dopisov.

TUDI SAM si želim imeti tako družino, celo življenje delam in varčujem za to, moje izkušnje z dekleti pa so bolj ali manj porazne, podobne, kot so izjave teh nestrpnic, negativistk.

Kakšne sem samo poslušal ob snubljenju: rada bi seksala, ampak ne brez kontracepcije, ne bi rada zabila življenja za gradnjo hiše, jaz pa ne mislim delati z rokami (sem pokazal moj velik vrt, mojo veliko ljubezen), jaz bi raje potovala po svetu, otrok stane, otrok je luksuz, samo jaz imam pravico do svojega telesa, ....

Hvala lepa, ampak dokler ne najdem take, ki ima podobne želje kot jaz, se z ženskami-grobovi ne bom ukvarjal.


Hvala, ker ste prebrali. Upam, da sem vsaj v kakšni vzbudil željo po otroku....

Radoveden
Default avatar

leelee*

Ja, kje te lahko srečam in ti rodim še 7 otrok (enega bom pa kar s seboj pripeljala)?
Default avatar

Radoveden

Če boš brala moja pretekla pisanja, boš našla vse od naslova, telefonske in e-maila. Tvoj otrok je tudi zaželen.

Sem pa na Črnučah.
Default avatar

Fru

Na žalost je današnji svet primernejši za razvajence in moralne vrednote so blizu dna.
Tudi jaz imam kar nekaj sorodnikov in znancev, ki imajo več kot tri otroke. Kako so prijetni, lepo vzgojeni - brez izjeme. Najbolj pa me preseneča njihova medsebojna povezanost.

Kaj naj ti rečem? Vztrajaj, išči tam, kjer je več možnosti da srečaš sebi primerno. Še obstajajo take, ki jo iščeš.
Default avatar

Radoveden

Hvala ti, ne boš verjela, da sem iskal celo po kmetijah in doživel hladen tuš:

- ena "gospodična" je spala do 11 - ih, ko sem prišel, so jo starši na hitro pripravili (še prej pa me zamotili s čim drugim, recimo ogledom hleva, strešne konstrukcije itd.), da je neutrudno brisala ploščice na steni pri pomivalnem koritu in "zgledala, kot da je pridna"- kot da jaz ne bi opazil potegavščine, ki je na kmetih že stalnica...tega je skoraj 20 let in vem da je tista punca še vedno punca in mi je njena mama nedavno, ko smo se srečali, rekla, da je ratala "ena sitna teta" pri hiši....

- ena je rekla, da ona pa že ne bo delala na kmetiji, bo raje v Ljubljani v bloku, da bo samo radiator odprla, pa bo toplo itd. ...po 18 letih sem izvedel, da se je res z nekom poročila, pa je tisti kmalu naredil samomor, pa brat se ji je ustrelil v glavo, še en brat je tudi invalid ... in še vedno je na tisti kmetiji (kmetovala pa nikoli ni, je fizioterapevtka v domu penzionistov)

- na katoliških skupinah sem naletel na same kurbe; ne vem, kako gre to skupaj, da podnevi moli in upira oči v kipe, ponoči pa vzdihuje - jebi me - in to katehistinja!!!

- pri tabornikih so bile zelo v redu punce, na žalost pa se nobeni nisem približal drugače kot tabornik (nisem imel poguma)

- na fakultetah, seminarjih , izobraževanjih se tudi nisem upal približati, pa mislim, da so bile že vse zasedene ali porabljene

- šefinje, direktorice, ravnateljice so mi vse delovale nekako kot Hilda Tovšak, tega tudi nisem maral

- v tujini sem bil dokaj sproščen in sem se lažje "odprl", samo, do česa pravega ni prišlo

- na veselicah si še kdaj kaj obetam

Kaj mi še predlagate?
Default avatar

[email protected]

Ne vem, če je res vse tako lepo in idealno v teh velikih družinah. Res so velikokrat v šoli uspešni in pridni, saj je to ponavadi edino, s čimer se lahko ukvarjajo oz. se temu posvetijo.Za marsikaj pa so kljub vsemu prikrajšani-pogosto za športno udejstvovanje, za obiske gledliških predstav, za igranje instrumenta in navsezadnje za počitnice , izlete, raziskovanje novih krajev itd.
Ti otroci so velikokrat v sebi zelo nesrečni, tudi oni si želijo imeti kdaj kaj več, kakšno lepšo obleko, kakšen fajn kolo itd. Ker je velikokrat tako, da za vse ni denarja, si morajo pač stvari deliti. Ampak to ni nikoli povsem njihovo, ne morejo skrbeti za svojo stvar kot bi želeli. Poleg tega imajo ponavadi skupno domačo žival, kar pomislite, da bi 11 otrok imelo vsak svojega ljubljenčka.
Tudi rivalstva je veliko med temi otroci, čeprav na zunaj ni videti, velikokrat je prikrito, zamere nosijo v sebi, ker želijo olajšati staršem težavno pot vzgajanja. In še in še!
Res pa so ti otroci delavni, uspešni v šoli, ne bi pa rekla, da toliko na poklicni oz. življenjski poti. Preveč so navajeni ozirati se na druge, ne znajo poskrbeti zase, so potrpežljivi... Velikokrat to vodi tudi v depresivna ali kako drugače obremenjujoča stanja teh oseb...
Mislim, da bi kakšna bolj natančna psihološko-andragoška raziskava dala zanimive rezultate o večštevilčnih družinah!
Pa ne govorim čisto na pamet. Moja starša izhajata iz res velikih družin in sama izhajam iz velike družine. In res smo vsi visoko izobraženi:)
Default avatar

Marelica

Poslplošujete v eno in drugo smer.

Jaz sem spoznala TUDI družine z enim/dvema, ki so čisto vredu in TUDI veččlanske družine, ki živijo v pravi bedi, nehigieni in se ne brigajo kaj dosti za otroke (se že na kakšni šolski proslavi vidi, da zaostajajo v znanju in stojijo tam celi zgrbljeni in polni sramu). Kdo bo tukaj uspešnejši v življenju, če slednji že od staršev ne dobijo delovnih navad, niti spodbude? In takih veččlanskih družin je v kakšni vasi kar preveč. Govorim iz izkušenj, ko sem še delala kot popisovalka in nehote vidiš take prizore.

S tem pa ne pravim, da ni obratnih situacij prav toliko.
Default avatar

tipo61

predlagam ženitno posredovalnico.
Sicer vem, da bi vsi samski raje prišli do partnerja na klasičen način, pa da je zraven igra in še kaj, ampak da si zaradi tega celo življenje sam, ker vihaš nos nad "oglasi", je pa tud neumno. Sicer ne govorim iz prve roke glede Kupida inpodobnih, ampak imamo prijatelje, ki so tako prišli skupaj.
Mrbit si misliš, da nimaš dost možnosti. Pozor! Če si resen, ne iščeš samo avanture, bo to opazila in prideš med prve tri od 40, mrbit pa še naprej.
Default avatar

Radoveden

Če sem te prav razumel, naj dam oglas ???

Glej, dalje od tega, kar pišem po SČ, ker od starejših, predvsem pa že preizkušenih žensk (pri tem mislim, da so že nekaj dale skozi v življenju, hkrati pa ohranile same sebe) pričakujem tudi dobro zgrajeno osebnost, ne bom šel. Če je ni je pač ni.

Pred leti sem dal oglas v Anteno, da bi si rad dopisoval s Kozoroginjo (ker sem sam Devica).

Kaj se je zgodilo?

Pisale so mi same 16 letnice, pisale ene trikrat, potem pa nič več. Pa ne, da so mislile, da se bom kar namalal v njihovi postelji?

Nedolžnost ima tudi svojo ceno!
Default avatar

leelee*

Radoveden je napisal/a:
A res misliš, da se bo kakšna zrela, normalna ženska javila na tak oglas?
Default avatar

Radoveden

A res misliš, da se bo kakšna zrela, normalna ženska javila na tak oglas?

Če tvoje vprašanje obrnem, sklepam, da so zate 16 letnice nenormalne in nezrele.


No, temu ni tako, je pa le prevelika starostna razlika.
Default avatar

leelee_

Ne, 16letnice so nezrele, brez izjeme. Za njih je normalno, da si tipe izbirajo na podlagi horoskopa. Za odraslo žensko bi bilo pa to nenormalno. Kot je tudi zate.
Default avatar

Radoveden

Na žalost sem ugotovil (krog mojih prijateljev, znancev v parih), da tole s horoskopom zelo drži.

Sam se najdem 90% v tistem kar je zapisano o karakterju devic v tisti debeli, oranžni knjigi. In tudi za kozoroginjo piše meni same privlačne stvari.

Zakaj se ti zdijo 16 letnice nezrele? Vedno smo poslušali, da punce dozorijo (v vsakršnem smislu) prej od fantov in da so pri 14-ih cele neveste.

Me res zanima pri katerih letih se tebi zdi, da dekleta dozorijo?
Default avatar

Marelica

No, pri takem razmišljanju o zreluh najstnicah in trdnem opiranju na horoskop me pa skoraj ne čudi, da ne najdeš prave.
Default avatar

sem kozoroginja

Jaz sem kozoroginja in s teboj ne bi želela nobenega opravka. Nisem stroj za rojevanje otrok, živim v mestu in si sebe niti slučajno ne predstavljam kako delam na kmetiji. Ja, veliko več kot otroci mi pomenijo potovanja, kariera... Ne želim si niti enega otroka, kaj šele več.
Default avatar

DRRR

sem kozoroginja je napisal/a:
Jaz sem tud devica in se najbolj razumem z kozorogicami....in tud jaz ne bi imel otrok...kaj praviš?
¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸
Ne prekidaj ženu dok šuti...
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
Default avatar

sem kozoroginja

DRRR je napisal/a:
Kaj naj rečem... Super. Še več takšnih!
Default avatar

radovedna_

Radoveden, koliko pa si ti star, če ni skrivnost? Imam občutek, da si tam okoli 50. Dvomim, da boš pri teh letih in pri tvojem pogledu na seks in vse ostalo dobil kakšno tako, ki bi s teboj imela otroke. Se mi zdi, da kaj dosti (če sploh!) nimaš prakse za take reči delati. Težka bo, mislim, da boš ostal star stric, ki ne bo imel komu zapustiti svojih dobrin. Mi je kar malo žal zate, da so ti odpeljali že vsi vlaki. Tvoj pogled na svet ni v redu, zato si tam, kjer si.
Default avatar

szsz

Z devico se poleg kozoroga ujema tudi bik.
Kater letnik si Radoveden?

Moderatorji

Mirjana Frankovič , transkacijski analitik - psihoterapevtka, doktorandka SFU Dunaj
MirjanaFrankovic