Koliko plasti listnatega testa na dno?
Kupila sem listnato testo v Hoferju, pekla bom sadno sladico iz listnatega testa na pekaču v velikosti pečice.
Zanima me, ali se na dno pekača da samo ena plast tega testa ali več? Kako je s tem pri štrudlu? Meni se zdi tako tanko, da bo vse skozi padlo. No, OK štrudel potem zviješ, tu je najbrž dovolj 1 rola, kaj pa pri takšni sadni sladici, kjer je listnato testo samo spodaj?
Kako pečete vi?
Jaz dam dva. Pa tudi štrudel ne delam tako, da zvijem, temveč:
– dno pakača in ob robih namažem olje
– 2 rezini testa
– naribana jabolka, potrosim cimet, sladkor po želji, potrosim malo droptin
– 1 rezina testa
– skuta zmešana s kislo smetano, sladkorjem, vanilijem, 2 jajci
– 1 rezina testa
– naribana jabolka – isto kot zgoraj
– 1 rezina testa
– skuta (kot zgoraj)
– 1 rezina testa – premažem z oljem, pustim cca 15 minut in spečem
Med jabolka lahko daš tudi rozine, če imate radi.
Enostavno in zelo dobro.