Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Koliko plasti listnatega testa na dno?

Koliko plasti listnatega testa na dno?

Kupila sem listnato testo v Hoferju, pekla bom sadno sladico iz listnatega testa na pekaču v velikosti pečice.

Zanima me, ali se na dno pekača da samo ena plast tega testa ali več? Kako je s tem pri štrudlu? Meni se zdi tako tanko, da bo vse skozi padlo. No, OK štrudel potem zviješ, tu je najbrž dovolj 1 rola, kaj pa pri takšni sadni sladici, kjer je listnato testo samo spodaj?

Kako pečete vi?

Jaz dam dva. Pa tudi štrudel ne delam tako, da zvijem, temveč:

– dno pakača in ob robih namažem olje
– 2 rezini testa
– naribana jabolka, potrosim cimet, sladkor po želji, potrosim malo droptin
– 1 rezina testa
– skuta zmešana s kislo smetano, sladkorjem, vanilijem, 2 jajci
– 1 rezina testa
– naribana jabolka – isto kot zgoraj
– 1 rezina testa
– skuta (kot zgoraj)
– 1 rezina testa – premažem z oljem, pustim cca 15 minut in spečem

Med jabolka lahko daš tudi rozine, če imate radi.

Enostavno in zelo dobro.

Uf to pomeni, da za en štrudel kupiš 6 zavitkov testa??

mislim, da jih je nekako toliko na eni roli, ki je že razvaljana.

mislim, da jih je nekako toliko na eni roli, ki je že razvaljana.[/quote]

Aja. Jaz sem videla in kupila samo takega, kjer je notri pač ena plast in tistega zavijem. Sicer pa je majhen.

Zdi se mi, da je govora o vlečenem testu. Listnato ni ravno tanko.

da se pogovarjate o dveh različnih testih. Eno je vlečeno (v rolci), drugo je listnato, ki je primerno za krem šnite. listnato testo razvaljaš v velikosti pekača, našpikaš z vilico in rahlo poškropiš z vodo. Daš v pečico in pečeš. Listnato testo nabrekne in je pečeno zelo krhko.

Pa tud na rolah ni, se mi zdi.
Je pa za štrudel seveda tapravo vlečeno testo (čeprav ga eni delajo tud iz listnatega).

New Report

Close