Starševski čvek

Parkiranje v Ljubljani- PA KAJ SI TI NOR!!!

Default avatar
Ker se bom začela voziti v Ljubljano z avtom, sem si želela kupiti mesečno karto za parkiranje v parkirni hiši. In od parkirne hiše Kozolec dobim odgovor, da je čakalna vrsta za pridobitev mesečne karte 4 LETA!!!

In zdaj me zanima kdo je tukaj nor?

V Ljubljani torej ne morem parkirati na način, da si za parkirno hišo kupim mesečno karto (ostale parkirne hiše imajo podobno čakalno vrsto in so poleg tega še ful dražje), razen če seveda plačujem parking na uro. Hvala lepa.

Torej mi ne preostane drugega, kot da med bloki zasedam parkirno mesto stanovalcem. In potem bo spet razburjenje.

Kje naj torej parkiram, da bo volk sit in koza cela?
Default avatar
Parkiraj na Dolgem mostu in pojdi v mesto z busom.
Default avatar
Ufff, ja, tako je.

Najlažje parkiraš nekje ob vstopu v Lj in se naprej odpelješ z biciklom. ALi pa avtobusom - le da razen za Dolgi most, n evem kje je kakšno ustrezno parkirišče...
Default avatar
Počasi se boš morala navaditi, da je parkirplac v mestu večji luksus kot avtomobil, in da življenje v vukojebini prinaša svoje prednosti, pa tudi svoje slabosti.
Imaš na razpolago javni prevoz, P+R, plačevanje parkirnine, car-sharing, selitev v mesto, ni da ni.
Default avatar
Ne rabiš v Ljubljano hoditi! Ostani, kjer si.
Default avatar
Pa saj imaš tam v bližini Bavarca še nekaj plačljivih parkirišč(okrog železniške postaje) in tudi garažne hiše (Bežigrad, Miklošičeva). Malo se še pozanimaj, no, ne takoj obupati. Je pa dejstvo, da je to v bistvu center mesta in (logično) je tam pritisk na garažne hiše največji.
Default avatar
Da ne bi slučajno parkirala med bloki!!!!!!

Seveda, evo, spet razmišljamo kako bi zastonj koristili kapacitete Lj. Tam v vaših krajih pa človek ne sme niti enga jabčka zastonj pobrat iz tal, a ne? Ne da se sliši moraliziranje o tuji lastnini. No, naj ti povem, da je parkirni prostor tudi last bloka, stanovalci ga vzdržujejo, kidajo, pometajo, barvajo. In TI NIMAŠ KAJ TAM POČET.

Imaš več možnosti - lepo plačaj parkirnino, vozi se z vlakom, uporabi bus..........ni dan ni.
Default avatar
Sem zaposlena v KC in se v službo vozim z avtom zadnjih 5 let. Pred tem sem se vozila z busom. Potem pa to enostavno ni več zneslo. Razlog je bil v zeloooooo počasnem potniškem prometu, stanje pa se je v zadnjem času še poslabšalo. Po končani službi sem se domov vozila ( seveda v konici kot vsi ostali) 50 minut. Pa to ne iz enega konca LJ na drugi ampak od KC do Dravelj. Zjutraj sicer malo manj, še vedno pa slabe pol ure. Potem je bilo treba prit še od postaje do vrtca, pa je bila ura okrog. Po tej logiki seveda otrok ne more biti v vrtcu samo 9 ur kot predpisuje zakon ( imam 8 urni delovnik). Če grem z avtom porabim od bloka ( do postaje mi ni treba in prihranim 7 minut) do službe 10 minut vožnje, ker mi ni treba skozi Center ampak s Celovše zavijem na Drenikovo, Topniško in konec. Nazaj grede seveda porabim več ampak nikoli ne več ko 20 minut. Razlika je očitna. Pa to je bilo včasih, danes pa so se ukinili nekateri busi ki so prej vozili na 5 ali 7 minut in danes vozijo zjutraj na 15 minut.
Problem pa je seveda parking. Naši vrli redarji so zelo vestni saj morajo napolniti mestni proračun da se lahko potem gradijo glomazni štadioni in podobnio. Zelo natančno so poučeni kje zaposleni najdemo kak parking in iščejo in najdejo vsako dlako v jajcu da nam lahko pripopajo listke, tudi v slepih ulicah ko res nikogar ne oviraš. Tam kjer ni bilo prepovedano parkiranje pa so po novem table postavili ki to prepovedujejo, da o raznih količkih ne govorimo.
Tako smo se prisiljeni znajt in sevada parkiramo tudi pred bloki. Nimamo druge izbire, čeprav je res da se potem tudi stanovalci pritožujejo in postavljajo zapornice. Jih razumem po eni strani, pa vendar. Tudi večina teh stanovalcev gre v službo in tam ostane do treh, štirih popoldan in preden se vrne po službi domov nas že ni več tam. Mene osebno ne moti če na mojem mestu pred blokom parkira nekdo ki je tam v službi, če vem da ga ne bo več tam ko se vrnem domov. Dragi stanovalci blokov, vedite da tudi nam ni vseeno, smo v stiski in bi raje hodili z busi, če bi lahko pravočasno prišli tja kamor moramo. Težko je to razumeti tistim ki imajo parkirno mesto v službi zagotovljeno, za nas pa to predstavlja vsakodnevni stres. Veliko raje bi se vozila z busom, če bi bil ta organiziran tako kot je treba, hitro in učinkovito, ne pa da sodelavka prej prispe po avtocesti domov v Celje kot pa jaz ki se vozim samo po Ljubljani
Default avatar
železniška postaja, tam ni tako dolgo za čakat na mesečno.
ali pa nasproti delove stolpnice na Vilharjevi, tam je sicer za cel dan 4 evre, če se ne motim.
Default avatar
Za parkirišče na železniški postaji je okoli 30 ljudi v čakalni vrsti.

So mi pa kolegi povedali, kako se oni znajdejo. Parkirajo pravilno (torej na bokish, kjer je s parkomatom treba plačati parkirnino) po okoliških ulicah in ene 2x na mesec dobijo obvestilo redarstva, kar jih še vedno pride ceneje kot pa parkirne hiše. Kakšen mesec nič, drug spet več.

Sam sem par mesecev parkiral na Kurilniški ulici (do nje se pripelješ po Parmovi) za Unionom, kjer je makadamsko parkirišče. Do 7.30 dobiš mesto. Potem greš peš čez progo in si na Bavarcu.
Default avatar
88. je napisal/a:

Prisiljena si se znajti in parkirati na tujem ozemlju? In mi naj te razumemo? ker so mestni busi zate prepočasni?
Torej, no go. Kar lepo spoštuj tujo lastnino, tudi mi jo moramo, vsi jo moramo. Imaš več možnosti. Lahko kupiš stanovanje v Lj kot smo ga pač tudi mi (za razliko od vas, ki ste za male pare kupili zadeve na periferiji in nam sedaj delate guzvo po cestah). Lahko plačuješ parkirno hišo. Ali taksi. Ali bus. kar pač hočeš.
Zakaj pa ne plačaš parkiranje pred blokom, npr? Zakaj se hinavsko zastonj nekam parkirat, a?
Default avatar
ja noben ne spostuje tuje lastnine,vsak dan sosedov butec parkira na mojem privat parkingu,nevem vec kaj naj naredim z njim,tudi vprasa ne,pa tako malo je treba,ce bi me prosil bi mu dovolila..banda pokvarjena.
Default avatar
Vsem sodelujočim:

-nekateri imamo v centru Ljubljane takšno službo, da smo med delovnim časom odvisni od lastnega prevoza in ne moremo parkirati na Dolgem mostu ali v Črnučah in uporabljati javni prevoz ter porabiti 1 uro v eno smer, da pridemo do avta
-nekateri smo zaposleni pri takšnih delodajalcih, ki od zaposlenih med delovnim časom zahtevajo uporabo LASTNEGA osebnega vozila, vendar se jim jebe, kje bo zaposleni to vozilo parkiral
-hotela sem kupiti in plačati parkirišče v Ljubljani (center), pa je glede na informacije to nemogoče (povsod so čakalne vrste in mesečne karte za parkiranje praktično nikjer ne moreš dobiti)
-če mi kdo zrihta oziroma ponudi službo za enako plačilo v mojem kraju, se nikoli več ne pripeljem v Ljubljano
-aja, ni mi škoda denarja in nočem zastonj parkirati pred blokom, bi rada plačala, pa bi morala čakati 4 leta

Aja, parkiranja na uro za oderuškega 1 EUR ali 2 EUR na uro, pa pač ne mislim plačevati.

Sicer pa glede na vse uredbe, ki jih sprejme Janković ne vem zakaj ne sprejme takšne, ki bi firmi prepovedovala poslovanje v centru Ljubljane, če za vse zaposlene ne uredijo parkirnih mest. Lahko tudi plačljiva, ampak, da so vsaj kapacitete na voljo.
Default avatar
Vse to so stvari, ki jih moraš premisliti, preden se seliš v vukojebino ali preden vzameš službo, pri kateri veš, da boš moral parkirati v Centru. Časi zastonj kosil in zastonj parkiranja so pač mimo in čim prej se boš s tem sprijaznila, boljše ti bo šlo.
Default avatar
Zaprepadena je napisal/a:
Če bi se dalo bi vam vsem ukinil prevoz na delo, pa si boste kmalu vsi našli delo sami v svojem kraju. Pa da vas vidim junake komu se splača vozit v to Ljubljano.
Default avatar
Zaprepadena je napisal/a:
Default avatar
Zaprepadena je napisal/a:
"Zaprepadena".....tudi jaz sem zaprepadena, ko berem izjave "severnega vetra" in "ljubljančanke" ter njima podobnih. To so vase zagledane ljubljančanke, ki mislijo, da so najbolj pomembne, najbolj pametne, mi "vukojebci" (kar na kozlanje mi gre ob tem izrazu) pa nismo vredni, da hodimo po "njihovem" ozemlju. Ampak oni pa radi pridejo v "vukojebino" na kmečki turizem, smučanje, izlet,....Tudi jaz delam v LJ in se vozim iz "vukojebine" 1 uro v službo in 1 uro domov (120km). In ja...preselila sem se v "vukojebino"pred 10 leti....in to iz LJ.
Kar pa se tiče odgovora na tvoje vprašanje pa ti žal ne morem pomagati.
Default avatar
Glede na vse vaše glupe izjave, so vas poplave še premalo prizadele. Najboljše, da bi vas izbrisalo iz obličja zemlje in potem ne bi imeli nobenih težav s parkiranjem. Namesto Ljubljane, bi imeli veliko jezero, kamor bi se vukojebci čez vikend vozili na izlet s svojimi jadrnicami, firme bi pa prestavili v vukojebino in bi bili vsi srečni.

A bi bilo ql?
Default avatar
tadeja77 je napisal/a:
Poslušej, sama ne koristim ne smučanja ne kmečkega turizma, ampak bi pa rekla, da lokalci, ki se grejo tak biznis, čakajo na goste in z njimi seveda služijo, to jim je pač služba. Ali čakajo mogoče soseda, da ga namestijo v kmečki turizem? Torej so veseli, ko gosti pridejo, prinašajo jim kruh. In zato je tvoja primerjava čist mimo. Ko in če npr Ljubljančani gredo na kmečki turizem, vse plačajo. In ne jamrajo. Če in ko pa kdo iz periferije pride v Lj, ga je sama kritika. Prvo kritika župana (kaj vas briga naš župan?), prometa, parkiranja, itn itn.
To se mi ne zdi ne fer ne vljudno. Niti ne pošteno. In imam tega dost.
Če kam prideš, spoštuj lokalno sceno. In če ti Lj daje kruh, se temu primerno tudi obnašej.
Default avatar
tadeja77 je napisal/a:
Prebereš pač tisto, kar sama hočeš, in če imaš zaradi tega, ker živiš v vukojebini, manjvrednostni kompleks, je to tvoj problem.
Meni gre čedalje bolj na živce mentaliteta, da se da vsako stvar dobit, če si le dovolj tečen ali si dovolj upaš kršiti zakone ali predpise, po drugi strani pa prepričanje, da lahko sprejmeš kako življenjsko odločitev, potem pa druge kriviš, ker nisi dovolj dobro premislil posledic. Jebiga, če si se odločila, da se boš preselila ven iz mesta in se sedaj voziš eno uro gor in dol, je to tvoj problem, če nisi znala pravilno napovedati, da se čez pet let ne bo več dalo zastonj parkirati v mestu, tudi, sedaj pa živi s tem, kakor veš in znaš.