Starševski čvek

kaj je z mojo kožo?

Default avatar
Ne vem več,kaj naj sploh še storim.Že sama misel na tuširanje me zmrazi.Zakaj?
Ko se grem stuširat me potem koža takoooo srbi,da zraven norim,jokam....Včasih se tako spraskam,da sem vsa rdeča,poznajo se mi praske..Zamenjala ne vem koliko tuš gelov,nobeden ni ustrezen,niti otroški ne.A mislite da je kriva voda?
Res ne vem več kaj naj storim,ker to je že res obup.Prosim vas za kakršenkoli nasvet,morda ima katera iste probleme?
Hvala.
Default avatar
mogoče si alergična na vodo. tudi to obstaja.
te srbi tudi, če greš samo pod tekočo vodo, brez vsakega gela?
Default avatar
imaš sigurno eno obliko hude alergije....svetujem ti čimprejšnji obisk pri dermatologu!
Default avatar
ni pomoči

tudi moj mož in odrasli sin imata v tem obdobju iste probleme , vedno jeseni in spmladi, pa sta bila pri zdravniku , pa pri dermatologu, pa nič ne pomaga

približno 14 dni je res hudo, potem se pa umiri ... in ko sem jaz to spraševala po forumih smo ugotovili, da ima enake probleme ogromno ljudi .

zamenjali smo mehčalce, prašek ..... vse kar je možno , ker res noro srbi .... pa ni nič pomagalo ...

uglavnem po nekja dneh mine...
Default avatar
pozabial sem ti povedat, da vedno samo po tuširanju ...
pa lep dan
Default avatar
Probaj brez gelov. Če te tudi po sami vodi vse srbi, potem k dermatologu. V nasprotne primeru si kupi kakšen čimbolj naraven gel.
Živi in pusti živeti
Default avatar
1. Ukini tuš gele, tudi za umivanje rok ukini tekoča mila, uporabljaj samo trda mila, priporočam otroško Niveo z olivnim oljem.

2. Ko se tuširaš, uporabi milo samo za podpazduhe, rit in stopala, za spolovilo Hygia, povsod drugod je dovolj samo topla voda. Ne tuširaj se več kot 1X dnevno.
Default avatar
alergija? je napisal/a:
ja,ker sem se tudi samo z vodo stuširala,nič gela,pa me je vseeno srbelo.
Ali je voda ali pa res obdobje,kot je napisala tinijana.Ker ni to čez celo leto.Bog ne daj,potem pa res ne vem kaj bi blo.
Hvala vsem za odgovore.Upam da mine.
Default avatar
A te srbi samo direktno po umivanju? Če je to tako, je mogoče reas kriva voda, čeprav težko verjamem. Moja izkušnja s kožo - ne umivaj se po celem telesu, ampak samo po smrdečih delih, pa še to najbolje s tdim milom. Jaz sem leto in pol ugotavlajla , kaj je narobe z mojo kožo, ki me je srbela, noro, krast še pa še, nobena krema ni pomagala. No, sedaj končno, nekaj tednov ve, da imam izsušeno kožo, pa se na zunaj sploh ne vidi, se ne lušči, mi je ne vleče ipd. Tako da se mažem 2x dnevno z mastno kremo , in zdaj je moja koža končno zdrava. Aleluja. Mogoče je to to. Kako se ti mažeš? Če se sploh.
Default avatar
Alergija na klorirano vodo.
Default avatar
Ja, vsekakor te občutljivi na vodo. Jaz imam podobne težave, ker je voda pri nas izjemno trda in je včasih prava katastrofa.
Začnite razmišljati o vodnem filtru za tuš, lahko tudi na umivalniku v kopalnici.
Default avatar
Ne uporabljajte nobenih gelov in mil.....Vse to uničuje naravno zaščitno floro kože.
Default avatar
it je napisal/a:
Ja, pa deodorantov in parfumov tud ne, da o kremcah in podobni šari sploh ne govorim ... Še boljš je, da se tud ne brijete, niti pod pazduho, ker tud uničujete naravno zaščito ...
Default avatar
it je napisal/a:
ja, samo lepo prosim, če to počnete kje v triglavskem narodnem parku, pri čemer se ostalim ljudem ognite na tri kilometre.

vljudno še enkrat prosim.
Default avatar
Mojega moža tudi grozno srbi. Potem, ko se namaže z ricinusovim oljem, je precej boljše.
Default avatar
Mene je tudi grozno srbela koža, kadar sem se tuširala, kakšni dve leti nazaj, brez zunanjih znakov, na koži se ni nič poznalo. Srbelo je pa obupno.
Potem sem nehala uporabljati vse pralne praške, vse mehčalce (ti so sploh največji krivci za kožne težave) in si priskrbela Amwayev gel za pranje. Počasi se je stanje izboljšalo ampak res počasi, v enem letu približno. Vedno izplakujem perilo dvakrat tudi po tem gelu. Sem se pa tudi včasih namazala z vitaminom E, Fruit of the earth, ki se kupi v lekarni. Malo je pomagalo. Še sedaj ni čisto 100% vendar v primerjavi s prej znosno.
Default avatar
moji hčerki pomaga, če jo po tuširanju namažem s kremo Aderma.
Default avatar
Jaz sem pri sebi ugotovila kaj je bil vzrok. V mrzlih dneh sem se tuširala zares z zelo vročo vodo, da se je v kopalnici kar kadilo, saj mi je to pasalo...potem pa me je vse srbelo, da sem se isto spraskala koliko se je dalo. Pa sem dobila nasvet, naj se ne tuširam z vročo vodo in sem res začela uporabljati mlačno vodo. Od takrat naprej je ok. Lahko ti vroča voda to povzroča, pa še zdaj je koža bolj suha in posledično srbi.
Default avatar
Tudi mene celo telo srbi po tuširanju. Najbolj roke. Mila skoraj ne uporabljam, pod pazduho in intimni predel umijem z otroškim weleda milom. Včasih mi je bilo tuširanje fajn, zdaj mi je prava muka, ravno zaradi te hude srbečice, ki mu sledi. Kot so že nekateri prej napisali, tudi sama predvidevam, da je to alergija na klor. Sploh zdaj, ko so bile poplave je voda dobesedno zaudarjala po kloru.