Starševski čvek

odpadanje las po porodu

Default avatar
Sem 5 mesecev po porodu in zadnji mesec mi grozno odpadajo lasje.
Po hiši ni nič drugega kot moji lasje, če si jih umivam pobiram iz banje cele šope.
Tako da si jih sedaj sploh ne upam več česat. Sem si kupila šampon Fitoval če bo kaj pomagal.
Ma me je že prav strah da ne bom plešasta :-)))Še narastek si ne upam pobarvat.
Kako ste si ve pomagale pri izpadanju las po porodu?
Default avatar
To je popolnoma normalno, ker med nosečnostjo si se verjetno kar lepo okošatila. Jaz imam za sabo že 2 poroda in nisem plešasta. So pa mene začeli malo bolj izpadat 3 mesece po porodu, potem pa se to uredi. Brez panike!!!!
Default avatar
Tudi mene je groza, ko gledam količino las, ki mi izpadajo, potem se pa spomnim, da sem med nosečnostjo imela pa res le par lask na glavniku, tako da si rečem, da sedaj za nazaj not prinašam.
Enkrat sem si tudi jaz kupila nekaj proti izpadanju las, pa ni bilo bistvenega učinka. Očitno mora it, kar mora it, pa še časa za vtiranje v lasišče glih nimam...
Samo ne spomnim se pa več, kdaj se to neha??? Pri meni sedaj traja to že 2 meseca...
Default avatar
Bo minilo. meni so začeli zelo odpadati 3 mesece po porodu, sedaj je mali star 7 mesecev in se je že umirilo. Ne skrbi, to je normalno, pojav traja približno 3 mesece, ker odpadejo ti lasje, ki med nosečnostjo niso.
Default avatar
Šampon ne more imeti učinka, ker ti odpadajo lasje, ki so že odmrli, izpadejo pa tri mesece po odmrtju, ne takoj. Množično izpadanje po porodu je zaradi hormonskih sprememb nekaj normalnega. Če ti ni škoda las, se ostriži, da ne boste imeli las namesto tepiha.
Mi smo šli v takem mojem obdobju na dopust in me je bilo naravnost sram. Meni so nato čez nekaj mesecev tako odgnali, da je bilo veselje, sami ta sladki vsepovsod. Skratka, ni razloga za paniko.
Default avatar
Zgleda res grozljivo, posebej če imaš dolge lase... več bo treba s sesalcem naokoli, narediti pa ne moreš prav nič posebnega, razen da skrbiš za vitaminsko prehrano (kar že itak velja).
Meni so v šopih izpadali skoraj eno leto, plešasta nisem, so mi šli pa potem na živce mladi lasje, ki so štrleli na vse strani. Ko se je vse uredilo, sempa spet zanosila..hehe
Če ti pašejo kratki lasje, se res postrizi.
Default avatar
pogost pojav, tudi pri meni, obakrat. šopi so odpadali, pri umivanju las sem jokala, pri čelu sem ratala tako redka, da če sem si začesala lase nazaj, se je svetilo spodaj lasišče. obup. potem pa so mi začeli poganjat mladi laski in sem bila pol dolgolaska in pol kot ježek. kupila fitoval, ni pomagalo nič. čas naredi svoje.
Default avatar
Meni so tudi ful izpadali in sem kupila Activ F od Schwarzkopfa (šampon+tonik). Izpadanje je prenehalo.
Ne vem pa ali od šampona ali pa je bilo naključje. Sedaj sem dolgolaska z dodatkom kratkih, navihanih lask.
Default avatar
Tudi meni so po porodu, po kakšne pol leta, začeli izpadati lasje. Izpadanje je bilo krožno, z drugimi besedami, moška pleša. Noben dermatolog, šampon ali losijon ni pomagal. Ginekologinja mi je svetovala, da naj preneham z dojenjem. Stvar se je umirila in v roku enega meseca so mi pričeli rasti novi lasje. Vse je bilo povezano s hormoni. Isto se mi je ponovilo tudi po drugem porodu.
Default avatar
Imam dolge in goste lase. Po prvem porodu sem jih sigurno izgubila vsaj 2/3. Ko sem gledala šope las okrog sebe - me je vse minevalo. Tako sem se najprej zjutraj dobro prečesala in nato še zvečer (kar je imelo za dol - naj gre takoj). Prav tako sem se umivala s Fitoval šamponom, a mislim, da posebnega učinka ni bilo. Čez par mesecev se je stanje umirilo, a lasje so bili do naslednje nosečnosti - nič od nič. V bistvu sem imela lahko ves čas le čop, ker od frizure ni bilo nič.
Po drugem porodu sem že takoj dobila tudi železove tabletke, katere sem takrat jemala dalj časa. Lasje so mi izpadali bistveno manj in po nekaj mesecih sem že imela lase take kot pred prvim porodom.
Tudi po tretjem porodu sem jemala železove tabletke dalj časa in kakšnega hujšega izpadanja las ni bilo. Lase pa imam trenutno take kot pred prvim porodom.