Med.Over.Net

Nosečnost in obporodno obdobje

Pralne blazinice za dojenje

Default avatar

Bodoča dojilja

Pozdravljene!

Dajte mi povedati, ali katera ima namen uporabljati pralne blazinice za dojenje?? Meni se zadeva zdi kar ok, sploh glede na to, da jih lahko porabiš kar malo morje...

LP
Default avatar

llunna

Jaz sem imela Aventove in so mi bile fajne-sploh zato,ker sem imela vnete in krvave bradavice,pod folijo iz teh za enkratno uporabo pa je bilo le še slabše,..
Default avatar

Mlekarica Mica

Pozdravljena!

Jaz uporabljam tele in je zadeva res enkratna. Kot je že povedala Illuna so sploh super, ko so bradavice bolj občutljive... Pa tudi privarčevani znesek tudi ni zanemarljiv, ko sešteješ, koliko jih dejansko porabiš v času dojenja...

Lp
Default avatar

nope

Mene pranje na 30 ne prepriča, sploh ne za tak izdelek, kot so blazinice za dojke med dojenjem. Pri 30 st lahko perem stvari, ki ne spadajo pod "perilo", blazinic pa, ki vpijajo izcejeno mleko in predstavljajo pravo gojišče za vse možne mikroorganizme - NIKAKOR. To je tako, kot bi cuclje in dude pral z mrzlo vodo in roke umival z mrzlo vodo. Kar sem imela pralnih, sem prala vedno na 60, večinoma pa mi je mleko kapljalo toliko, da sem rabila kombinirat pralne in "potrošne" za 1 x uporabo, saj so bile mokre ob čisto vsakem dojenju.
Default avatar

kdo govori o 30 stopinjah?

Uporabljala sem jih pri treh otrocih. Imela sem Aventove in sem jih ves čas prekuhavala.
Menjavala sem jih pa večkrat kot ob vsakem dojenju - pa ni bilo mokro. Začela sem jih pa uporablajt zato, ker sem imela težave z bradavicami (tri dolge mesece), takoj, ko sem začela (na priporočilo svetovalke LLL) uporabljati pralne se je pa zadeva izboljšala in po tednu je bilo že vse OK.
Default avatar

monchychy

Hooy!

Mlekarica Mica, tudi jaz uporabljam omenjene pralne blazinice in so res super. Pa seveda, veliko se prihrani, plus še boljše se mi zdijo kot tiste navadne. Perem na 60 stopinj ali več.

Priporočilo velja tudi iz moje strani.

lp