Starševski čvek

zakaj si nabavite ogromen avto, ko imate otroka ali dva

Default avatar
Ok, pri več kot dveh še razumem...
Vaši razlogi...
Default avatar
...to ogromen avto? Mi immo normalnega enoprostorca, s katerim smo blazno zadovoljni, prtljažnik pa itak ni nikoli dovolj velik. Pa 2 otroka.
Default avatar
Kateri avti pa so ogromni?

Jst imam rada večje avte, predvsem enoprostorce.. :)
Default avatar
ja ker si ga lahko.
zakaj bi se pa moral tlačit v mali avto, če si lahko kupiš večjega?
Default avatar
zato ker ni revščine
Default avatar
zaradi varnosti...bolj velik kot je avto, večja je varnost. Glede na norce na cesti, se boljše počutim (in bolj varno) v večjem avtu. Poznam nekoga, ki je njegovi celi družini (3) rešil življenja velik avto. Že če se malo bolj poglobiš v nesreče na naših cestah in v udeležene avtomobile, ti je kmalu jasno, kje so žrtve. Ne trdim, da je vedno tako, ampak v večina primerih ja. Pri meni velja: VEČJI AVTO - VEČJA VARNOST. Naslednji bo poltovorno ali tovorno vozilo, beri kamion...se hecam.
Default avatar
Imamo enoprostorca, ampak majhnega.

Tudi jaz ne razumem fascinacije z ogromnimi avtomobili. Koliko robe pa rabiš za dva otroka?

Da bi zaradi dopusta enkrat na leto kupovala glomazni avto - ne, hvala.
Default avatar
No, všeč sta mi odgovora, "ker so mi všeč", predvsem pa zadnji, da zaradi varnosti!
Ne razumem pa pač, da nujno zaradi otroka ali dveh rabite ogromen avto. Kolegica je recimo noseča, pa je že zaradi otroka- da bo lahko vso prtljago not strpala, nabavila ful velikega enoprostorca.
Default avatar
[quote=""Moje mnenje""]
Imamo enoprostorca, ampak majhnega.

Tudi jaz ne razumem fascinacije z ogromnimi avtomobili. Koliko robe pa rabiš za dva otroka?

Da bi zaradi dopusta enkrat na leto kupovala glomazni avto - ne, hvala.[/quote]

No, saj, da ne bo pomote, jaz nimam ene male škatlice od avta... Samo je pa povsem normalen avto in sem dobila not vselej vse.. Tudi voziček z napihljivimi kolesi in košaro, dva avtosedeža imam zadaj... Ni nekega problema, no.
Default avatar
Hja, ko imaš otroka si s hudo majhnim avtom nimaš kaj dosti pomagat. Pa ne, ker imaš otroka ampak ker recimo voziček zasede cel prtljažnik ali pa sploh ne gre not. Kje je potem še kakšna prtljaga, če greš kam za vikend ali dopust, včasih je že večji nakup, če greš z otrokom, lahko problem pospraviti v avto.
Default avatar
Imamo dva enoprostorca, oba furava tudi za sluzbene potrebe. V Phedri dovolj prostora za vso kramo in 5 ljudi, v Cmaxu se da, če gremo brez vozičkov.

In zakaj si ne bi privoščili večjega avta zdaj, ko ga rabimo, potem pa spet zamenjamo?
Default avatar
ker imam denar, zaradi varnosti, ker imam rada veliiiiiike

najboljši pa so taki, ki imajo velike avtomobile pa jih sploh ne znajo parkirati. pa največkrat BABE. k gledam to vaše parkiranje se mi dvigne-pa ne tič ampak v želodcu
Default avatar
Ker imam majhnega tiča in tudi sicer sem bolj droben, vozim avto dolžine 5,5 metra in 1,5 metra v višino. Mi da kar nekaj samozavesti.
In čeprav bodo moški trdili drugače, opažam, da nisem edini takšen.
Default avatar
Čist tko, čeprav verjamem, da te ne zanima: enega bolj butastih vprašanj si postavila.

Zakaj:
- ker je večji avto varnejši
- ker otroški avtosedeži zasedejo veliko prostora
- ker je treba nekam dat še voziček
- ker s sabo (ne vedno seveda) voziš še oblačila, igrače, plenice....

ker je enostavno življenje lažje. Zakaj bi tlačila stvari v majhen avto mi povej, če ni treba?
Default avatar
[quote=""sovražm gužvo""]
najboljši pa so taki, ki imajo velike avtomobile pa jih sploh ne znajo parkirati. pa največkrat BABE. k gledam to vaše parkiranje se mi dvigne-pa ne tič ampak v želodcu[/quote]

E pa točno to me je danes zbodlo, da sem sploh odprla to temo! Ena z ogromnim avtom zaparkirala dva parkinga pri vrtcu, pa to ne naravnost, bi komot samo eno mesto zasedla. Jaz sem prišla za njo in parkirala normalno na drugo parkirno mesto poleg nje. In pazi to, pridem iz vrtca, pa ona kolovrati z avto, pa nazaj pa naprej... In šele nato, ko sem jaz speljala, je ona nekako spravila ven to svoje čudo, s tem, da je še "krožila" tam, kjer sem bila jaz parkirana. Pa to še zdaleč ni edini primerek. Ne vem, no.
Default avatar
- ker je 4xsmuče, 4xpancerje, 4xpalice, kakšen ruzak - lažje vreči v velik avto, kot montirat na streho
- ker gre za par-dnevni zimski dopust vse zgoraj navedeno + torbe + drsalke + oprema za kopanje + .... lažje v velik avto
- ker gre za poletni dopust šotor + 4xspalka + 4x armafleks + mali kuhalnik + miza in kakšen stol + obleke, knjige...... lažje v velik avto

Ja - večkrat si privoščimo kak vikend-dopust, kak smučarski dan, par-dnevni dopust v sindikalni hišici ... in nam je tako bolj enostavno.

Pa smo si pač kupili večji rabljen avto.

No - če se Zafira že šteje za večji avto (za moje pojme se, ker dokler sva bila sama, sva imela spačka :)
Default avatar
imam velik avto pa, če kam gremo je še vedno premajhen zato gremo z dvema. se strinjam z sovražim gužvo-kar je više je višek
Default avatar
Zato, ker v športni mini avto ne spravim treh ljudi in psa. Ker sem v avtu rada komot. Ker sovražim iti v nakup in potem kupim 3 zavoje wc papirja, pa je že vse polno. Par let se bomo še furali s karavani, potem pa ko otrok nekoliko odraste in ne bo imel želje več po najini družbi bom mojega karavana zamenjala za nekaj malega in športnega.
Default avatar
Jaz bi najraje imela kombi, samo to je potem res problem parkirat. Mi smo kot družina tudi z majhnim avtom prišli povsod, tako da ni ovira niti voziček niti ostala krama, povezana z malčki, ampak z velikim avtom smo vseeno udobneje na poti. Ne vem, če bom še kdaj šla na manjši avto.
Default avatar
[quote=""me zanima nekaj""]
Ok, pri več kot dveh še razumem...
Vaši razlogi...[/quote]

Mi je bivši sodelavec razložil: zato, da lahko, ko gre v soboto kompletna familija v Špar, spravijo v avto voziček in še robo, ki so jo nabavli.
In seveda, avto mora bit čimvečji, da je čimbolj varen.
Pa tudi nov, ker pri rabljenem nikol ne veš, kaj dobiš.
In se je zapufal za eno ogromno bleščečo makino, da so ob sobotah družno hodili cela family v Špar, na riti pa celo leto iste hlače in znucane čevlje zraven.
Pač se ve, kaj je večini Slovencev prioriteta.