Forum.Over.Net

Starejši so modrejši

Odgovarjajo: Lidija Bašič Jančar, terapevtka zakonske in družinske terapije

Klinično psihološko mnenje - NUJNO

Default avatar

Druzina

Pozdravljeni!

Z možem sva iz CSD-ja dobila obvestilo z naslednjo vsebino:
Obveščamo vas, da se bo kot dokaz v ugotovitvenem postopku pridobilo tudi izvedeniško mnenje o primernosti staršev za izvrševanje roditeljskih pravic nad mladoletnima otrokoma.
Tukajšnji CSD bo izdal sklep, s katerim bo za izdelavo klinično psihološko izvedeniškega mnenja določena izvedenka XY s.p. iz Maribora.

Kot stranka v postopku imate možnost, da se v skladu s 3. odstavkom 190.čl. Zakona o splošnem upravnem postopku v roku 5 dni od prejema obvestila izjavite o izboru osebe izvedenca.

Glede na zgoraj napisano naju zanima, kaj naj storiva, kako naj se obnašava, kaj naj poveva, ... Ima kdo že kakšne podobne izkušnje? Omenjena predlagana izvedenka je iz istega kdraja kot CSD.

Že vnaprej najlepša hvala za vsak nasvet.
Default avatar

reka

Na MON forumu "Enostarševske družine" imajo več izkušenj s tem... oziroma, če malo pobrskata po starih temah v tistem forumu, bosta našla odgovor na vajino vprašanje.

Mislim, da se nimata kaj obremenjevat, ampak je najbolje, da sta taka kot sta. Itak, če bosta kaj glumila, vaju bo izvedenka najverjetneje pogruntala. Dobila sta pa to zato, ker se ne moreta sama sporazumeti, pri kom bosta otroka živela. Izvedenka bo opravila svoje delo in podala sodišču svoje mnenje, sodišče pa se bo odločilo... Koliko kaj upoštevajo sodišča ta mnenja izvedencev, pa ne vem, ker nimam tovrstnih izkušenj.
Default avatar

Druzina

Reka hvala za odgovor.

Žal je nakazan malce v napačni smeri. Midva sva poročena, živiva skupaj, z nama živijo tudi otroci, se ne ločujeva ali razhajava, zadeva ni na sodišču temveč samo upravni postopek na CSD.
Default avatar

reka

Druzina je napisal/a:
... temveč samo upravni postopek na CSD.
Kakšen pa je razlog za ta upravni postopek na CSD?

Moderatorji

Lidija Bašič Jančar , terapevtka zakonske in družinske terapije
Lidija Bašič Jančar