Forum.Over.Net

Starševski čvek

Klinično psihološko mnenje - NUJNO

Default avatar

Druzina

Pozdravljeni!

Z možem sva iz CSD-ja dobila obvestilo z naslednjo vsebino:
Obveščamo vas, da se bo kot dokaz v ugotovitvenem postopku pridobilo tudi izvedeniško mnenje o primernosti staršev za izvrševanje roditeljskih pravic nad mladoletnima otrokoma.
Tukajšnji CSD bo izdal sklep, s katerim bo za izdelavo klinično psihološko izvedeniškega mnenja določena izvedenka XY s.p. iz Maribora.

Kot stranka v postopku imate možnost, da se v skladu s 3. odstavkom 190.čl. Zakona o splošnem upravnem postopku v roku 5 dni od prejema obvestila izjavite o izboru osebe izvedenca.

Glede na zgoraj napisano naju zanima, kaj naj storiva, kako naj se obnašava, kaj naj poveva, ... Ima kdo že kakšne podobne izkušnje? Omenjena predlagana izvedenka je iz istega kdraja kot CSD.

Že vnaprej najlepša hvala za vsak nasvet.
Default avatar

špetir

Pojma nimam, zakaj ta preverba, očitno je v družini nekaj narobe - kako naj se obnašata - ja najbrž normalno, če se znata.
Default avatar

ćist normalno

Obnašajta se tako kot se morajo starši obnašat, če je pa pri vama kaj narobe, potem pa je prav tako, za dobro otroka.Iz tega dopisa je težko dati kakšen pameten nasvet, je potrebna še zgodba inzpred tega.
Default avatar

Nimaš se kaj "obnašat"

ot rečeno, nimaš se kaj obnašat. Bodi, kar si. Sledi izvedenki. Če je dobra (kar jih je menda zeloooo malo v Sloveniji), bi te tako morala prečitat, če igraš. Mah, po moje tako najprej par ur govori s staršema, potem skupaj z otroci in starši - odvisno, koliko so otroci stari. Samo je tole vse skupaj čudno. Zakaj pa sta v postopku? To je ključno vprašanje.
Default avatar

izvedenka

Povejta, kar vaju bo vprašala. Ne nakladajta, ker bo isto vprašala še par drugih (sosednje, prijatelji, šola) in vajine odgovore tako preverila.
Default avatar

OMG

Glede na to, da CSD - preden pride tako daleč - kot je to, res ne ukrepa,pa bi dostikrat bilo nujno, mislim da bi bilo boljše da se malo zamislite kako je lahko tako daleč prišlo, ne pa o tem dopisu. Zgodba je potrebna predzgodbe in ne samo, kako naj to rešimo.Če prej niste vedeli kako naj se obnaša STARŠ potem je vse to zastonj. Ker CSD še tam, kjer bi moral ne ukrepa, hvalabogu za dete - da ukrepa - v konkretnem primeru. Ja, ne vem zgodbe, ampak očitno če je šlo tako daleč - nedolžno ni. Nasvet : zamisli se nad seboj. Ne vem, ne obsojam - ampak.....
Default avatar

Borat

Meni se zdi pa bolj problematičen kot zunanji vtis razlog, zaradi katerega bodo prišli malo naokoli. Dim in ogenj. Osredotoči se na to. In če gre za pravo profesionalko (kar menda res ni pravilo), bo z ustreznimi metodami takoj prokužila bučke, ki jih ji boste skušali prodajat.
Default avatar

Druzina

Hvala vsem za odgovor in vaše osebno mnenje. Malce sva preverila, kdo sploh je ta izvedenka, pa na koncu ugotovila, da je "kar ena", ki ima s.p. in nobenega drugega naziva o kakšni strokovnosti.