Starejši so modrejši

Odgovarjajo: Lidija Bašič Jančar, terapevtka zakonske in družinske terapije

brezplačni pravni nasveti 01.03.07 10:40

Default avatar

brezplačni pravni nasveti 01.03.07 10:40

brezplačni pravni nasveti
01.03.07 10:40
Default avatar

Irma Kolar

Zavarovalnica GRAWE mi je zavrnila odškodninski zahtevek. Ob izhodu iz parkirišča mi je zapornica zaradi neustreznega delovanja (skakanja gor in dol) poškodovala streho avtomobila, zavarovalnica pa trdi, da sem prepočasi zapustila parkirišče. Odškodninski zahtevek sem želela uveljaviti iz odgovornosti police lastnika zapornice.
Tak je bil njihov odgovor tudi na mojo pritožbo. Ali lahko še kaj naredim, ker vem, da gre dejansko za izmikanje plačila škode?
Vnaprej hvala za vaš odgovor in lep pozdrav.
Irma Kolar
Default avatar

edera

Vabljeni tudi na forum Avtomobilska zavarovanja, kjer se lahko posvetujete o zavarovanjih jeklenih konjičkov in načinih reševanja nevšečnosti.
[youtube]abqZU5OVkKk[/youtube]
Nikoli obupati 5 sekund pred čudežem ( Maginja Blinkita)
Default avatar

celly

Pozdravljeni!

Pred kratkim sem prekinila zvezo s fantom s katerim sva bila skupaj 3 leta. Med tem časom ko sva bila skupaj mi je podaril oz. dal računalnik in sedaj ko sva šla narazn ga zahteva nazaj.
Naj omenim še da je rekel da je ta računalnik od njegovega podjetja in da bo z računom od kupljenega računalnika prišel s policijo in mi bodo potem vzeli računalnik ali pa me bo njegovo podjetje oz. on tožili.

Sedaj pa mene zanima ali je res mogoče da mi policija odvzame ta računalnik, kako je s tem?

Hvala za odgovor in lep pozdrav
Default avatar

600

lahko, saj je njihov. račun je žal tudi dokaz.
Default avatar

g. damir

živjo jast mam za vas eno vprašanje z bišvšo ženo sva vzela kredit ona pa mi je bila porok kredit sva vzela na njeno pobudo in sicer hotela je večje stanovanje lepo poroko in tko naprej ker sem ji zaupal sem ga vzel
se pravi je pruzela odgovornost za kredit bil sem za stalno zaposlen potem pa je njen brat odprl gostinski lokal in so me prepričali naj grem k njemu delat skrtaka nisem vedel v kaj se dajem in tam ostal brez sluzbe
in kredita nisem mogel več odpačevati ona pa je potem rekla da ga tudi nebo in zdaj je vse skupaj na sodišču zdaj pa me zanima trenutno je ona tozena stranka jast sem bil prvič kod priča kaj lahko od tega pričakujem
jast je nisem prisilil naj gre za poroka vbistvu sva ga njeno poudo vzela zdaj pa vse kontra govori in dobesedno laze a na banki je podpisala zanima me ali lahko to vse pade name ali na njo kod poroka ali na oba prebral sem dosti zakonikov
kjer piše da je to porokova dolznost tudi ko sem ji rekel sem hotel bit fer bova vsak pov ni hotela kaj lahko pričekujem iz vsega tega

lep pozdrav
Default avatar

Patos

Sicer nisem pravnik, zadeva je taka, da si ti vzel kredit, torej ga moreš odplačati ti. Tukaj banke ne zanima kdo je imel kakšne želje. Ona pa kot porok bo odplačevala posojilo le v primeru, da ga ti ne moreš - si insolventen oz. plačilno nesposoben, kar zdaj si. Torej ga bo morala zdaj ona.
In ne glede na to kaj govori na sodišču, podpisala je dokumente za poroka. Tu ni kaj. Verjetno imaš to tudi notarsko ovirjeno, tko, da ne more biti dileme.

Če imata stanovanje ga prodajta in vrnita posojilo, ker s časom se vama bodo nabirale le obresti in zaostali obroki in bosta veliko preplačala vse skupaj ...
Default avatar

g.damir

stanovanja nimava ker je bil potrošniški kredit stanovanje sva vzela v najem in plačala 1 letno najemnino
Default avatar

damirs

stanovanja nimava ker je bil potrošniški kredit stanovanje sva vzela v najem in plačala 1 letno najemnino
Default avatar

Obupana112

Pozdravljeni,
moj brat, ki živi v tujini je pri nas odprl podjetje ki niti ni delovalo več kot leto in pol. Ima kredite in račune za katere zdaj tudi ne pošilja več denarja. Tako so nastali stroški, ki jih nobeden ne plačuje. Brat pa je prijavljen pri starših, ki sta ravnokar izplačala zadnji obrok za stanovanje in je zdaj njuno. Me zanima, če lahko zaradi neporavnanih bratovih stroškov zarubijo stanovanje od staršev? (Jaz pa sem njegov porok na banki!!)
In kako bi lahko zadevo rešili, da jaz in starši nebi imeli problemov zaradi njegovih neplačanih obveznostih, saj mi z našimi plačami komaj shajamo skozi mesec.

Lep pozdrav

Moderatorji

Lidija Bašič Jančar , terapevtka zakonske in družinske terapije
Lidija Bašič Jančar