vegeta – ja ali ne
Za kuhanje uporabljam samo še vegeto, pa za pripravo zelene solate tudi.
Tako sem se pač razvadila, mož si jo je trosil na vse jedi še v fantovskih časih.
Ker vem, da to ni zdravo, mi prosim povejte s čim naj jo zamenjam, nadomestim – s soljo, še s čim?
Kdaj uporabljate vegeto (ali pač podobne pripravke drugih proizvajalcev)?
Zakaj pravzaprav je vegeta ?
Vegeta – ja ali ne?
Vegeti se je treba odpovedat čimprej!
Je res, je zasvojliva, kot druge droge…
Nekaj časa se boš navajala, da ima vsaka hrana svoj okus, ampak ne obupaj, potem boš vesela, da sis e tako odločila. Uporabi pravo (nejodirano) sol, popra niti ne rabiš – hrana ima res vsaka svoj okus, če brbončice niso pokvarjene.
rdeca strela – v juho daj ZELENO in bo podoben okus 😉
Jaz jo uporabljam..sem pa presedlala na tole http://www.vegeta.si/products/vegeta-natur
Jaz jo uporabljam..sem pa presedlala na tole http://www.vegeta.si/products/vegeta-natur%5B/quote%5D
Tako je, natur vegeta je zdrava( oz ni škodljiva) , saj nima dodanega mononatrijevega glutaminata, ki pa je škodljiv…
Tako da zakaj bi se odpovedovali, ko pa imamo boljšo različico na razpolago..
pozdrav vsem
Je sploh ne uporabljam. Vegeta in podobne zadeve vsebujejo ojačevalce okusa, zato je pa vse kar je brez njih potem zanič, brez okusa…pa čeprav jih soliš, popraš, dodaš zeleno, karkoli pač… Vse je samo vprašanje odločitve in potem vztrajanja pri tem. Traja par mesecev do 1 leta, pol pa ne moreš verjeti kaj si prej jedel in kako sploh nisi več poznal okusov posamezne hrane (recimo stročji fižol brez vsega ima čudovit okus zame :-).
Če se pa vsi dobro počutite z uporabo vegete, pol pa nima smisla karkoli spreminjati.
Tudi mi smo včasih takorekoč pri vsaki kuhi uporabljali vegeto, potem sem se pa tudi jaz zamislila nad vso kemijo… Za začetek sem prebrala, kaj sploh je v vegeti, katera zelenjava 7 začimbe (nekih 5 najbolj običnih, zdaj se ne spomnim več), zato se zdaj držim pravila, če dam v jed čebulo in česen, dodam samo sol – če pa v jedi ni čebule in česna, pa dam tudi nekaj vegete – če seveda paše tja.
Mož se je nekaj časa bunil, da hrana nima tok okusa, pa sem mu lepo povedala, da je tut v vegeti samo čebula, česen itd v prahu in naj se navadi. Naravni okus rules!
Se strinja. Nikoli je nisem uporabljala in mi sploh ni jasno, zakaj bi jo? V moji kuhinji je cca 50 lončkov z začimbami (različnimi, da se razume) in ni lepšega, kot vsakič znova ustvariti novo inačico neke jedi. In jesti enkrat mediteransko, enkrat indijsko, enkrat mehiško, enkrat tajsko, enkrat iransko itd.itd.
Poskusi s kockami Bio iz Mullerja. Samo posušena zelenjava in sol, brez na-glutaminata in ostale kemije. Nam odgovarja okus, je pa res, da jo uporabim polovično dozo in sama dodam še druge začimbe (peteršilj, česen, rdeča paprika, rožmarin,….odvisno kaj kuham) in sama dosolim. Seveda pa kock ne uporabljoam pri vsaki kuhi, ampak le pri juhah in rižotah, ter včasih pri omakah, če so brez okusa.
Pa sin je alergik in te Mulleer kocke dobro prenaša (nič izpuščajev)