Forum.Over.Net

Starševski čvek

Postavite nemogoče vprašanje in dobili boste neverjetne odgovore! Anonimno in brez registracije. Največje slovensko virtualno mesto. Če ni objavljeno v tem forumu, se ni zgodilo!

vrgla ga bom ven

Default avatar

moj je poden

Danes ga bom vrgla iz stanovanja. Skupaj sva skoraj dve leti, imava par mesecev starega dojenčka. On pa ob devetih zvečer hodi ven "na pijačo", noče povedati s kom, domov pa prihaja po polnoči, ob enih, dveh. Itak noče povedati s kom gre, "saj ne poznaš". Vara!
Moj bog, ubogi otrok, jaz pa glupa in ponižana. Ne morem več...
Default avatar

nires!

Prav nič nisi glupa ! Ok, ponižuje te, vendar si to zelo hitro dojela in kakor vidim, si pripravljena tudi ukrepati. za to pa so potrebna "jajca".
Bravo, pravilno si se odločila. Bolje ti bo sami z otrokom, slej ko prej pa se bo našel nekdo, ki te bo reden.
Default avatar

pa a ste

Pa a ste normalne. Par mesec ima dete, ti pa takoj na nož, al kaj. Pa a ne štekaš da se mogoče hoče odlepit od pelena, mleka itd. Sej upam, da mal provociraš. In če gre res z frendi na pijačo, te tepe mogoče ko pride domov. Vara te, da s prijatelji in kakšnim pirom. Dej mal se ti skuliraj, pa sebe ven vrž z detetom na sprehod. Mogoče bi bilo pa res boljš za njega, da ga vržeš ven. Če je že to znak za razhod, kaj šele bo, vrž ga ven, vrž. Mu bo bolje. Poden je, ker gre zvečer na pijačo. A dve leti pa ni bil poden. o đizus. Vrž ga ven, plis, vrž. Da bo človek lahko kaj bolj pametnega najdu.
Default avatar

ninciii

dve leti sta skupaj... uffff se je pa mudilo z otrokom... pa za drugič veš, da je treba življenjskega sopotnika prej dobro poznati preden storiš tako pomemben korak v življenju.
nasveta za take kot si ti pa nimam, ker itak vedno rinete z glavo skozi zid.
Default avatar

enkratna

Pa a ste, vsak po svoje. Če se ne bo postavila zase ne bo nikoli bolje. Pa to ni iti na nož začela je samo sebe postavljati na prvo mesto.
Default avatar

acjom

Dvomim, da ga boš vrgla ven. Zakaj? Ker ni to tako enostavno; če ne bo hotel, se lahko na glavo postaviš.
Četudi je res, kar pišeš; kaj pa njemu manjka? Nič. In tako zlepa se ga ne boš "rešila".
Sicer pa- pogovorita se kot odrasla človeka. Če bosta oba spoznala, da je vse skupaj nič, potem pa je res najbolje,da gresta vsak svojo pot.
Srečno!
***************

Upanje je kakor nočno nebo. Nikoli ni tako temno, da ne bi odkrili vsaj ene zvezde...
Default avatar

valjda

Valjda je SEDAJ začela sebe postavljat na prvo mesto. Ko ne sfolga mogoče sama. A dve leti je bil pa on na prvem mestu, a ne. Sam da je zdej še dete. Naj najprej dete postavi na prvo mesto. Bo imelo očeta ali ne - zaradi česa? Ali hodi že dve leti takole? Ja klasika. Najprej je vse on, pride dete, dec mal sklizne - ker posluša tečno babo doma, zvečer gre ven - evo , ločitev. Zakaj pa ni to prej imela pošlihtan. Malo pozno začneš šlihtat, z brco ven je pa šlihtanje. Pametni to drugače urejajo. Kako ? Če si pameten....
Default avatar

takoj

Največji problem, da si se z njim dala sploh dol, da imaš z njim otroka, katerega oče ga ni vreden, Sram ga naj bo. Namesto, da bi ti pomagal, sse obnaša kot egoist in poskrbi za svojo rit. Enkrat za vselej, naj spoštuje tebe, sicer se ga takoj reši. Bolje p'rehe kot kasneje.
Default avatar

enkratna

Ja je bil pač na prvem mestu. Zdaj če bo pametna ne bo več. Jaz ji privoščim srečo.
Default avatar

Jessica L

To povej njemu in počakaj na njegov odgovor.Seveda so spremembe, saj se sedaj vse vrti okrog otroka.
tudi mi smo bili mladi in ti povem, da je potrebno veliko prilagajanja in navajanja na drugačno življenje, tvoj partner očitno vlogi očka še ni dorasel.Najlažje je razdrti zvezo in se iti samohranilko, na pogovor in malo potrpljenja ne pomisliš?
Poskusiš lahko tudi tako, da zvečer partner čuva otroka in greš ti ven z prijateljicami.
Default avatar

tbb

Prvi otrok je bil tudi za naju šok, kljub temu, da sva s ga veselila in da sva bila kao pripravljena nanj.Nisi več sam ali partner na prvem mestu, toliko prilagajanja in omejenosti v početju, ni več brezskrbih kofetkanj....Ko pa sprejmeš oziroma ko se navadiš ni blema in začnš uživati družinsko življenje. Očitno tvoj partner še ni dojel in sprejel vloge očeta in se obnaša, da je še vedno sam in edini. Da ga kar iz stanovanja mečeš ni rešitev. Ker če je nam mamam dan čut za materinstvo, si ga morajo očeti pridobiti oziroma priučiti. Zato mu pomagaj, da naveže stik z otrokom se pravi naj ga kopa, previja, hrani, vozi na sprehode....
Nujno pa prosi nekoga, da pomirka otroka vsaj za uro in pojdita SAMA v kino, sprehod ali kavo in bodita VIDVA kot ljubimca, partnerja....
Default avatar

ninan

Najprej se začnita pogovarjati, če se le da. Poskusita s kakšno zakonsko posvetovalnico, s kakšnimi knjigami, na miren način. Če ne bo šlo, ga lahko še vedno postaviš pred vrata, kar pa verjetno ni tako zelo enostavno. Vsaj vedela boš, da si za ohranitev zveze naredila vse, kar je bilo v tvojih močeh. Verjemi, ko te otrok vpraša, zakaj moj očka ne živi z nami, se je dobro zavedati, da si v razumnih mejah poskusil vse, da bi zveza obstala. Če ni šlo, ni šlo ...
Pa ne razumi me narobe, ne nagovarjam te, da vse prenesi ... Sama sem odšla, ko je imel sin dve leti, ko sem bila prepričana, da v igri niso več hormoni ali poporodna depresija ali privajanje na nov način življenja ... Niti za trenutek nisem obžalovala ne tega, da sem odšla in ne tega, da sem počakala in se tako dolgo borila za svoj zakon.
Default avatar

rdeca strela

In kaj mu ti odgovoris na njegov odgovor na tvoje vprasanje "s kom gres na drink"?
Default avatar

ju3

in zmeni se z kolegico za klepet, možu pa ko pride domov rečeš, danes grem takrat in takrat ven, otroka paziš ti.
vem da je težko, ker gre za majhnega otročka ki rabi mamo, ampak le tako boš videla kako in kaj. če imata en avto toliko bolje, reči in rabim avto.
Default avatar

PA A STE!

Pa a ste, ti si pa en tipični primerek slovenske trpeče matere, ki mora vse požreti, se ponižati in trpeti, kajti njeno poslanstvo je skrb za otroka in prenašanje infantilnih moških, ki to niso, in ne zmorejo sprejeti ene odgovornosti odraslih, ko postanejo očetje, ampak bežijo v vzporedni svet na pijačke, četudi samo z moško družbo. Ampak itak je skrb za otroka samo žensko opravilo, očetje pa imajo pravico pobegniti od plenic. Kaj pa ženske? A one pa nimajo te pravice? Se malo odklopiti od vsega, ko pride njihov moški domov in lahko malo on popazi dete ali gre z njim na sprehod? Ne, seveda ne. Moški je za oploditev, potem pa naj živi po svoje, ženska pa naj tišči glavo v pesek, da živi normalno družinsko življenje, čeprav ima moža in očeta svojega otroka samo na papirju. Dejansko v takšnih primerih nimajo ženske, niti otroci NIČ od moškega. Nehaj se slepiti! Ampak ne, PA A STE, važen je zunanji izgled popolnosti, a ne? Kaj bodo pa drugi rekli, če gresta narazen. Najbolj plemeniti izgovor je pa itak zmeraj otrok, pa četudi ima on na koncu najmanj od tega.
Default avatar

nahitro

Punca, razmisli. Če sta bila prej sama hodila okrog, na pijače, s kolegi, ali je to delal že sam tudi prej. Moškim se ob prihodu otroka malo pripelje, ker pač ženske postavimo na prvo mesto avtomatsko otroka. Zavestno se moreš obnašat ter dat tudi njemu vedet, da ga imaš rada, da ne boš skočila na prvi otrokov jokec, če boš ravno takrat v pogovoru ali bosta v čem globjem.
Pogovorita se. Lahko je res samo pijačka, da se odklopi od obveznosti, da si dvigne svoj ego. Če pa mu ne bo do pogovora, če bo imel odklonilen odnos, potem pa mu direkt povej, da gospodinjska pomočnica mu pa ne boš. Za foru mu enkrat zvečer pusti otroka za pol ure in odidi, pa čeprav greš samo stat pod okno oz. vrata.
Če je med vama prej vse super klapalo, se sigurrno počuti nepomembnega.
Default avatar

pa a ste

Težka bo z vami. Kaj je mogoče rekla da še iz službe - če jo ima - ne pride. Napisala je, da gre zvečer okrog 9 ure ven. A misliš da ga pusti ta čas na kavču sedet. Če ga, je njen problem. Če ga ne vključi. Je kaj napisala, da čas od prihoda domov do 9 ure zvečer nič ne pomaga. Evo, ti si samo v eno smer misleča - trpeča.na koncu bo napisala - klasika - saj drugače je v redu, mi pomaga, se ukvarja z detetom, ampak po 9 uri zvečer - sem pa tkooo sama, pa mal bi se cartala. Pa naj ga začne cartat, pa bo.Pa naj se prelevi iz trpeče mamice, tolk uboge v.... Ne govori take klišeje, iz par stavkov napisanih, ne moreš vse situacije razbrat. Ti pa morš bit, sam svoje lapa in razume kar ona hoče. A je kdo rekel, da bodo kaj drugi rekli, a je kdo.... Dej raje povej svoje mnenje, ki si sicer ga, ampak je polno vprašanj, očitno še sama nimaš odgovorov. Pa verjetno si sama, se pripravljaš na iskanje idealnega, ki ti bo vse naredil. Ali že dela ? Torej takole : ona dopoldne doma - če je dete malo - on v službi. Jasno ima denar ona - če - porodniško. Ko pride on domov, po službi, pa otročka kopat, pa cartat, pa sprehodi. Ker je mami tolkkkkkk utrujena, a ne. In ima vsega poln kufer, pa gre na pir s frendi. Če je ženska samozavestna, če se ceni, ji ni prva misel ko deca ni - vara me. Pismo, kot da same nismo imele otrok, no. Vse se da - če se hoče - potruditi se morata oba.Oba morata nekaj vložiti, če v pogovoru dec ne zašteka da ga še vedno želi kot moža, da sedaj pa ni samo mama - se pa vsedita in se pogovorita. Le zakaj ga vleče ven zvečer......
Default avatar

oooooooo

Z moškim, ki zvečer izgine za par ur in noče povedat, kam je šel in s kom, si pa ženska res nima kaj pomagat. A ste normalne? A je to odnos? To bi si ve dovolile v partnerstvu?

O odnosu do otroka mamica nič ne piše in tudi če gresta narazen, ta človek ne bo nič manj oče.
Verjetno pa še boljši kot zdaj.
Default avatar

afna002

In to je blo treba povedat na forumu? Kaj sploh govoriš, naredi to...in basta!
Default avatar

lublančanka2222

jest bi isto pomislila če bi meni take spuščal.. da me vara seveda!! to da ga ne vključuje v vsakodnevno skrb za otroka kot sem prebrala zgoraj me je skoraj kpč. Dec ni odgovoren! Sam naj se vklučuje. Če ima interes za na pivo it ob 9.00 zvečer potem naj ima interes tudi za otroka. očitno je tiste vrste moderni starš, ki na veliko gobezdajo, da se z prihodom otroka ni nič spremenilo.
Isto mu spusti nazaj. Povej da greš dons s frendi ven in da naj sam poskrbi za otroka. Na zastavljena vprašanja mu isto odgovori nazaj.. Ni ti treba do polnoči viset, lahko tud že čez pol ure pridš nazaj, vsa navdušena in vesela..
drgač pa dve leti..uf...jest sm z mojim 10 let bila skupi preden sva se poročila... kaj pa vem.. se mi zdi da leta vkup niso ne vem kako važna, če le dobro opazuješ in predvidevaš obnašanje partnerja... poznam take ki so po enemu letu se poročil, majo otroke pa se odlično razumejo, pa tudi take ki so se po enemu letu poroke razšli...
jst k sm bla z mojim prej 10 let, bi človk mislu da sm ga dobr preštudirala, da sva u ibr srečna, .. ne ga srat.. tud mene ma da bi ga včasih vrgla ven.. sploh na začetku k sva dobila otroka... je kr mislu po pijačkah hodt, pa vn ga srat... oooo sej je šel... sam ga je tud drug dan čakala doma budnica in sem še posebej poskrbela, da sva razgrajala s tamalim, ko je imel mož mačka...pa zahtevala sem da ga previje,ker da morm jst kej druzga nardit in evo... sedaj ve kaj ga čaka in je pazlivejši pri pitju... :)
premalo si napisala o ozadju vajinega odnosa, ali kej skrbi za otročka, kje živita, kako vplivajo starši na vajin odnos... upam da se srečno izteče (brez buške na glavi ko ga boš vn zabrisala : : )