Forum.Over.Net

Starševski čvek

Voda - čudežno pomaga pri zaprtju

Default avatar

T(anja)

Pozdravljene!

Rada bi samo delila svojo izkušnjo: Že več kot 15 let sem imela probleme s prebavo; pa čeprav sem jedla zelenjavo, sadje... Poskušala sem vse mogoče - donat, namočene suhe slive, razni kosmiči, sezamova semena - NIČ mi ni pomagalo!
Sedaj sem začela pit le navadno vodo (min. 2 l na dan) in kar ne morem verjet kako se je vse uredilo! Ne vem kje sem bila toliko časa... Saj sem tudi prej dosti pila, ampak (žal) pretežno vodo z okusi.

Vse, ki imate težave s prebavo, predlagam, da poskusite - ne bo vam žal!

Lp
Default avatar

smoking

Meni pa najbol pomaga en čik na tešče, preverjeno.
Default avatar

kafa + čik

en čik + šalca pravega močnega kofeta.

Garant letite na sekret.
Default avatar

T(anja)

No, jaz kadim ne - kava pa ni pomagala... :)
Default avatar

Urša81

Še bolj pa pomaga če popiješ pol litra vode na tešče in potem prehodit par km.Garantirano ne prideš do doma...
Default avatar

toplavoda

Saj toplo vodo so že davno odkrili in ta pomaga zjutraj na tešče tudi brez čika pa kofeta.
Default avatar

vsakposvoje

Jah, tko, je tisti, ki nimajo resničnih težav pri zaprtju, "pomaga" vse sorte, kava pa čik pa donat pa topla voda pa nebroj drugih stvari. Včasih pa je težava v eno točno določeno vrsti hrane, ki jo konzumiramo in povzroča zaprtje. Recimo pšenica. Takrat je hudičevo težko ugotoviti, da ti sploh katerakoli vrsta hrane dela težave (če se težave kažejo samo v zaprtju). Čudežni zvarki, odvajala ipd. takrat niti slučajno ne pomagajo.
Kava pa čik pa tudi meni pomagata :-) najbrž zato, ker kadim samo na vsake kvatre enkrat. Kadar že dopoldan poskusim kavo + čik, pomeni, da je neka izredna situacija, mogoče bi takrat "pomagale" tudi banane in čokolada.
Tudi voda, ja, lahko pomaga, ni za zanemarit. Samo prosim ne prodajat česarkoli kot nekaj kar sigurno pomaga. Tebi že, meni morda ne.
Zaprtje zna biti resna bolezen, oziroma bolje simptom.
Default avatar

T(anja)

vsakposvoje, se opravičujem, če se počutiš, da "nekaj prodajam"...

Se strinjam, da je pri vsakem drugače in pomagajo različne stvari. Voda pa definitivno ne more škodit, tako da meni je ok, ostali pa kakor komu paše...

Še to: jaz sem imela res hudo zaprtje in vem kaj pomeni imet težave in sem pač vesela, da mi to pomaga. Nisem pa nikjer napisala, da bo sigurno to vsem pomagalo...

No, pa lep dan!
Default avatar

vsakposvoje

T(anja) je napisal/a:
T(anja), oprosti, če si imela občutek, da se to nanaša nate. V bistvu sem odgovarjala na vse ostale poste, ki ponujajo čudežne rešitve, ki "vedno" pomagajo.
Če bi lahko hkrati kliknila na poste, na katere se moj post nanaša, bi gotovo izbrala to opcijo, ker pa je ni, sem izbrala pač prvi post. Zgolj tehnična zadeva, res.
Me pa zelo veseli, da si našla pravi način za rešitev svoje težave in zdi sem mi, da tvoja ideja lahko pomaga mnogim. Tako si tudi napisala, še enkrat oprosti, ker sem bila pri svojem odgovarjanju premalo natančna.
Default avatar

švesterica

Prastari recept, pitje vode na tešče , pa čez dan 2 do 3 litre, pa gibanje ob zdravi prehrani!
Čudi mi pa se, da vam to ni nihče povedal, najbolj bistevnega , kajti če ješ otrobe, ali pa lanena semena, pa malo piješ, se ti naredi beton v črevesju....in si še bolj zaprt!
Default avatar

Dana 30

T(anja) je napisal/a:
Popolnoma se strinjam. Tudi jaz sem leta in leta pila premalo, zdaj pa me je srečala pamet (in tudi "Batmanova" knjiga Voda za zdravje in življenje) in pijem precej več. Vode seveda! Marsikaj se je izboljšalo, prebava pa sploh. Iti na WC je zdaj pravi užitek ;-) Je pa res, da do sprememb ne pride čez noč in tudi po enem tednu niso hudo opazne. Po več tednih in mesecih ... vztrajanja pa je razlika ogromna. Naš problem pri marsičem je, da bi radi takoj neverjetne učinke, ki jih seveda ni, potem pa stvar opustimo, češ da ne deluje.
Vsekakor je moje na izkušnjah temelječe mnenje, da je voda (če seveda ni preveč kontaminirana) čudežno zdravilo.
In vsem okrog sebe težim, naj pijejo več vode. Seveda ne preveč, ampak v mejah normale.