Cene na Hrvaškem – Istra?
Ja, mi jemo dosti zunaj. Kuhanja imam vrh glave dovolj čez leto. Seveda ne zgolj pizze, temveč različno, včasih morsko hrano, včasih dunajski, kar pač paše v tistem trenutku.[/quote]
Tudi midva ne kuhava sploh na morju (razen kak roštilj kdaj) ampak greva na morje zato, da se najeva sveže morske hrane. V tisti vročini mi na misel ne pade pica, dunajc ipd. Je pa res, da mi slednje tudi doma zelo redko zadiši, največ parkrat na leto.
Ja, mi jemo dosti zunaj. Kuhanja imam vrh glave dovolj čez leto. Seveda ne zgolj pizze, temveč različno, včasih morsko hrano, včasih dunajski, kar pač paše v tistem trenutku.[/quote]
Tudi midva ne kuhava sploh na morju (razen kak roštilj kdaj) ampak greva na morje zato, da se najeva sveže morske hrane. V tisti vročini mi na misel ne pade pica, dunajc ipd. Je pa res, da mi slednje tudi doma zelo redko zadiši, največ parkrat na leto.[/quote]
In potem tri tedne jeste ribe in lignje ? Meni je to preveč enolično. Zato je tako kot doma, različno hrano. Pizze, pašta, njoki, ribe, zrezki, itd. V restavracijah je dosti izbire. Mimogrede, dosti rib pojemo tudi čez leto. V povprečju nekje enkrat tedensko.
Na morju lahko ješ svežo morsko hrano le, če jo kupiš v ribarnici, se na lastne oči prepričaš. V gostilnah /večino/ imajo zmrznjene ribe….in ostale morske sadeže.
Mi jemo morsko hrano, če si jo sami pripravimo na žaru, sicer pa včasih gremo ali na jagenčka, odojka, pic ne ljubimo preveč…hodimo v eno gostilno na pašto/zelo dobra/, morsko rižoto.
Tudi midva ne kuhava sploh na morju (razen kak roštilj kdaj) ampak greva na morje zato, da se najeva sveže morske hrane. V tisti vročini mi na misel ne pade pica, dunajc ipd. Je pa res, da mi slednje tudi doma zelo redko zadiši, največ parkrat na leto.[/quote]
In potem tri tedne jeste ribe in lignje ? Meni je to preveč enolično. Zato je tako kot doma, različno hrano. Pizze, pašta, njoki, ribe, zrezki, itd. V restavracijah je dosti izbire. Mimogrede, dosti rib pojemo tudi čez leto. V povprečju nekje enkrat tedensko.[/quote]
Na morje greva za 10 dni, se pa tudi v 3 tednih ne bi naveličala morske hrane, ki je daleč samo od rib in lignjev. Kaj pa školjke, raki, hobotnice, brodeti, črne rižote? Pa različni načini priprave, enkrat na žaru, pa riba na lešo, pa pod peko itd.
Jeva v preverjenih restavracijah / konobah / kmečkih turizmih, pa tudi svežo ribo in druge morske sadeže znava prepoznat od zamrznjene robe, tako da najprej vidiva zadevo, potem pa naročiva. Za pod peko se oglasiva že prej in naročiva za zvečer, da imajo čas pripravit.
Oprosti, ampak rižote in podobno niso morska hrana oz. so ravno tako morska kot pašta s tuno.
V bistvu sploh ne vem, kaj se čudiš tem stvarem. A zdaj se bomo še o okusih pregovarjali ? Vsak naj je na morju tisto, kar mu paše. Jaz tudi ne bi gonila rib na sto in en način na celem dopustu. Kot tudi na smučanju ne gledam, kaj jem. En dan eno stvar, drugi dan drugo. Bi po tvoji logiki morala gamse in svizce ali kaj ?