Starševski čvek

Ljubljana je the best!

Default avatar
Seveda, ker je tako majhna, da rabis 10 minut, da si pogledas vse. :)
Default avatar
Bravo mi!!!! Sam Ljubljana je res čudovita in vredna ogleda.
Default avatar
Ljubljana je prečudovita, sploh njen stari del. Večkrat jo obiščem, ker nisem tam doma.
Default avatar
Veste kaj manjka? Kletka, v kateri bi si turisti ogledovali Jankovića!

z o k i danes, 16:18Odgovori (-7)
Dober komentar
Slab komentar najbolj TAT inski župan, prvi na lestvici leva ruka, desni DŽEP
Default avatar
Zakaj pa hočeš dati turiste v kletko? Saj so pretežno neškodljivi. Ljubljana je fajn, tudi če so na prostem. Pa tudi Jankovića se da videti kar tako na cesti, ni treba v kletko. Kako si sploh to predstavljaš? Jih daš v kletko in potem odpelješ -- kam natančno? Na magistrat? K njemu domov?

Dajte no, ljudje, a morate res vsako temo z Jankovićem smetit? Saj vemo, da bodo volitve oktrobra, obljubimo, da vemo. Ampak takole res ne bo za zdržat.
Default avatar
Ljubljana je zakon. Ni lepšega mesta v Sloveniji. Sobotna jutra na tržnici, kozarček vina v Dvornem baru, res balzam za dušo. Lj ima utrip in prav je tako. Prav vesela sem, da živim v Lj.
Default avatar
Lakotnik je napisal/a:
Tako bolnega komentarja pa že dolgo nisem prebral od nobenega Slovenca ...
Default avatar
[quote=""Simpatizer SDS""]
Veste kaj manjka? Kletka, v kateri bi si turisti ogledovali Jankovića!

z o k i danes, 16:18Odgovori (-7)
Dober komentar
Slab komentar najbolj TAT inski župan, prvi na lestvici leva ruka, desni DŽEP[/quote]

Če je tebi uspelo pobegniti iz kletke, bi ziher tudi Jankoviču, tako da se ne splača matrat.
Default avatar
Na srečo nimam take izkušnje, verjamem pa, da imajo jugosi vitrih vedno kje v žepu, če ne pa kakšen glavnik...v izogib neljubi skušnjavi ga lahko priklenemo na 4 verige marinarice....


Samo, zakaj bi pa hotel pobegniti iz kletke? Saj se bo paradajzar lahko najedel gnilih paradajzov, ki jih bodo vanj metali turisti...
Default avatar
Ljubljana je čisto res dabest. S svojim prečudovitim starim jedrom stisnjenim pod grajsko poslopje ter sanjavo Ljubljanico. Enakovredna ostalim svetovnim prestolnicam. Čeprav tako tako majhna, sploh, ko se vrneš iz drugih dežel in gromozanskih mest z njihovimi mega stavbami, se ti zdi, da si se vrnil v nekaj tako majcenega. Morda je ravno zaradi svoje majhnosti zanimiva še nekaterim ostalim prebivalcem tega planeta, ki se dobro počutijo pri nas.
Nasploh je Slovenija lepa!

DVOJINA JE ZAKON!
Default avatar
Ljubljana je bedna.Vse kar je ,je tisti od golobov posrani in razžrt ob zelene plesni Prešernov spomenik, trg pred njim in nekaj lokalov ob Ljubljanci in grad, ki nima nobene duše in verodostojnosti.Tržnica je polna šare iz Kitajske in Madžarske in ni senca tistega, kar prava tržnica v resnici je. Tujci pridejo iz radovednosti, grejo na Prešerca in se sprehodijo 10 metrov levo, 20 metrov desno - a to je to?? "Ja fuul lepo mesto" komentar za domorodce, v resnici pa si mislijo, no vidli smo.. Ljubljana je super za tistega, ki še ni pomolil nosa iz Slovenije razen na hrvaško obalo in si pogledal kakšno drugo mesto po Evropi, lahko začnete pri Trstu ali pa Celovec, ali Dunaj, ali pa Salzburg ali pa Grado ali pa stara Gorica, pa boste videli kaj je res lepo mesto, z dušo.. Ljubljana je samo senca lepote teh mest. No ja, za tistega, ki mu preostane samo Ljubljana, je pa mega . itak.
Default avatar
Olimlje je napisal/a:
Ojej, ti pa si eno zakompleksano bitje, a ne?
Default avatar
triš. je napisal/a:
To bitje ni blo nikoli v stari LJ med poletjem, kjer tud med tednom ob enih ali dveh zjutraj mrgoli ljudi po kafičih, koncertih, prireditvah...
¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸
Ne prekidaj ženu dok šuti...
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
Default avatar
haha Olimlje ti si šele prav bedno.
Mar v Trstu ne mrgoli Kitajcev? Mar jih ni tudi v.....???
Pa sem marsikam že pomolila nos, seveda pa tudi na prelepo hrvaško obalo.

DVOJINA JE ZAKON!
Default avatar
A zato sem bedna ker mi Ljubljana ni všeč?
Videla sem že toliko lepih evropskih mest in prestolnic, da me tale Ljubljana prav nič ne gane, ampak se mi zdi celo upravičeno BEDNA..
Default avatar
Olimlje je napisal/a:
Pri tebi se vidi, da te Ljubljana sploh ne zanima. Nisi si je še ogledala. Vse, kar opisuješ, je mimobežno, brez natančnega pogleda, razumevanja in tudi nekaj znanja.

Trst je tudi meni všeč, ampak le nekaj ur. Kavica na Ponte Rossu, pogled na palače, ki so zagovotov bolj mogočne kot v Ljubljani. Ampak, na žalost vse propada. Fasade so stare, sive in odpadajo. Trst je kulturno malodane mrtev, gospodarsko še bolj ... Ne vem, kako lahko primerjaš tudi tako majhna mesta z Ljubljano, kot je Stara Gorica. Tam je še slabše kot v Trstu. Gorica je bila živahna, dokler smo tja hodili po kavbojke in kavo ... Ne vem, koliko časa si prebila tam, da res lahko govoriš o duši. Grado ima tudi slovensko ime Gradež ... Poleti živahno, sicer pa veliko mrtvilo. Celovec? Tega pa sploh ne razumem, kako lahko za Celovec rečeš, da ima utrip? Majhen, provincialen, zvečer zaspan, ljudje zaprti, nerazgledani, mesto brez prave kulturne ponudbe, nekaj trgovin, vse skupaj majhno podeželsko mestece - ena žalost. Nič od nič. Tudi Celovec je najbolj cvetel v časih, ko meje še niso bile odprte.

Dunaj pa je seveda ena od svetovnih prestolnic, večmilijonsko mesto, zelo lepo, z veliko ponudbo, pestrim prebivalskim naborom, s palačami in močno zgodovino, ki je nekoliko povezana tudi z nami. Ampak, ja, to ve peščica in pri vtisu mesta to ni opazno, verjetno niti pomembno. Rabiš pa za podroben ogled 14 dni. Dobro obutev in zajetno denarnico.
Tudi za Salzburg se strinjam, zelo je lep, vinjeta je podobna ljubljanski, impresvna ... urejen srednjeveški del, tudi prometni režim je strog in urejen. Cveti predvsem zaradi Mozarta in je kulturno živahno mesto, predvsem kar se tiče glasbene ponudbe. Tudi tu je pomembna zajetna denarnica ...

Sicer pa mesta, ki si jih naštela res težko vzporejaš z Ljubljano. Ljubljana je zelo šarmantna. Šarem je tudi v tem, da je jedro tako skoncentrirano, da se ni treba voziti z metrojem pet postaj od ene do druge galerije recimo. Precej pomaga tudi, da v starem jedru ni prometa in to zelo prispeva k temu, da se pri sprehajanju sprostiš, lahko se pogovarjaš ... Jedro je srednjeveško, kar je v Evropi velika redkost! Običajno so hiše stare 200 let, pri nas so dosti starejše, kar nekaj je še ohranjenih, ki so bile zgrajene po velikem požaru v Ljubljani leta 1435.
Pred kratkim mi je rekla ena tujka, ki je večkrat v Ljubljani, sicer vedno na delovnem obisku, da je Ljubljana zanjo balzam. Da popoldne pogleda na internet, kaj se dogaja, da ji ni treba vzeti niti taksija in ve, da bo iz enega konca prišla na drugega brez težav, kar peš. Da se rada sprehaja in gleda pročelja hiš, se poglablja v detaile. Pri tem je ne moti množica hitečih brezosebnih teles. Pravi, da ni večera, ko ne bi imela kam iti. In še nekaj ... rekla je, da je neverjeten mir. Da ni norega mestnega hrupa. Vedno, ko pride domov, ugotavlja, da se v Ljubljani lahko pogovarja ne da bi morala kričat, lahko se pogovarja po telefonu. Pri njih je to enostavno nemogoče.

In to so tiste stvari, ki naredijo mestu dušo, utrip ... Zato res ne vem, o čem govoriš, razen, kot rečeno, Dunaj in Salzburg, vse ostalo kar si naštela pa ti lahko zatrdim, da nisi na tekočem ali pa res ne razumem, kaj je zate mesto z dušo. Zdi se mi, kot bi bil tvoj pogled na mesta star vsaj 25 let.

Pa ne zameri, ker sem vzela tvoj post pod drobnogled.
Default avatar
vsak cigan svojega konja hvali...pa povejte, Piran ni lep? pa Škofja Loka? pa recimo Celje? še Velenje je lepo, pa čeprav je eno najmlajših slovenskih mest...Ljubljana je lepa ni pa čist nič kaj posebnega, seveda je pa čist provincialno razmišjanje zaznati iz gornjega hvaljenja Ljubljane...zame osebno je eno najlepših mest v evropi Lizbona pa Barcelona, pa seveda Budimpešta, pa recimo Lubeck, pa polno je lepih mest
Default avatar
Ja, res me Ljubljana ne zanima,Poznam jo do obisti, ker sem hodila v šolo v Ljubljano tudi službo imam v Ljubljani. Tako, da sem vsakodnevno v Ljubljani. Odklop si vzamem, ko gremo po Evropi po res lepih in zanimivih mestih, kjer je ponudba malo višja kot lokalI in BTC in grad ki ni ne tič ne miš, center ki je prepoln zapuščenih trgovin, katerih okna prašno gledajo na ulico, pa še, pa še bi lahko naštela. Ljubljano rešuje samo zelenje in provincialnost. Lokali ne pomenijo nič, kaj pomenijo muzeji, tematske galerije, zgodovinska obeležja in zgodovina in tradicija, predstave na ulici na nivoju, koncerti filharmoničnega orkestra v parku, in tako naprej.
Ampak če gledaš na Ljubljano z nostalgičnimi očmi in je to to kar imaš, potem pa je Ljubljana res mega. Kakor za koga, zame je bedna.
Default avatar
Ne, ne gre za provincialno hvaljenje, naštevala sem samo adute Ljubljane in kaj zašarmira tujca.
Tudi ne gledam z nostalgičnimi očmi. Z nostalgičnimi očmi gledam Trst, ki res propada.

Sicer pa je meni med evropskimi bolj vščenimi mestI Bruselj. Od italijanskih zagotovo Benetke, Rim in majceno mestece Urbino, Od francoskih Marseille, čeprav težko sodim, ker Francije nisem prečesala. Španija je fajn, ampak poleti je preveč nabito - ni mi všeč, splača se videti Granado. Portugalske še nisem obiskala, a bi zelo rada. Moskva je tudi zanimiva, a ogromna. Za sprehajanje zagotov neprijazna, je pa zvečer veliko stvari, ki se dogajajo po kulturnih ustanovah ... a je s kartami križ. Praga je prav tako nabita celo leto, slikovita, da se videti marsikaj, predvsem gledališča so zanimiva. London je zanimiv, a niti malo domačen - kot večina velikih evropskih mest pa sem tam živela in ga kar dobro poznam. Berlin, ogromne razdalje, zanimive arhitekturne osvežitve, predvsem v vzhodnem delu, močna kulturna ponudba - mesto mladih, bi rekla. Ima prijetne kotičke, urejeni ... težke klasicistične palače.Name je naredil kar velik vtis. Budimpešta ima lepe poglede, me pa moti, ker je jezikovno tako odmaknjena, da težko sledim kulturnim dogodkom. No, glasbo se da poslušati in gledati muzeje in galerije. S prijetnimi kotički je bolj tako tako ... jih nisem odkrila. Verjetno sem imela premalo časa ...

Izven Evrope bi se v New York vedno znova vračala ... Ogromono kulturne ponudbe, prijetni kotički, prijetni ljudje... Zelo mi je všeč.
Cairo, za znoret promet, neprijeten, sicer zanimiv, a si želiš čim prej ven. Istanbul je boljši, tudi ogromen, precej mističen, večji kulturni šok kot Cairo, ne vem zakaj, mogoče sem iz Caira prehitro zbežala ... skoraj dobesedno ...Istanbul mi je všeč, a se ne bi vračala, če ni nujno.

. Skratka, razumem, zakaj ima Ljubljana svojo privlačnost za turista. Za tiste, ki pa skozi njo samo hitite v službo ali šolo, vidite v njej samo opravke, za tiste pa tudi vsako drugo mesto enako, če bi delali isto. Če si vzamete čas, potem je pa to druga pesem. Po moje, da bi jaz sovražila Rim, če bi tam hodila v službo. Cairo bi bil pa sploh neznosen.
Meni bi bilo najbolj lepo, da bi v službo hodila na Bali, delala v kakšnem hotelskem resortu, recimo :-) in gradila hišo pod palmami brez gradbenega dovoljenja, ker ga tam ne rabiš :-) Pa ne v Kuti ... bolj na severnem delu otoka, kjer še ni tako razširjen turizem :-)

Včasih je potrebno perspektivo zamenjati. Eno je obisk, drugo so življensko nujni opravki... Če bi hodila v šolo in službo v Barceloni, bi se tudi vprašala, kaj je tam tako lepega ...

Mejte se.