Forum.Over.Net

Knjižni molji

Za vse ljubitelje dobre knjige. Posebna stran, ki vam ponuja veliko koristnih nasvetov in informacij iz knjižnega sveta.

Bralnik

Default avatar

za koga je primeren?

Mika me bralnik, malo vas berem tukaj na to temo ...

Kako dobite slovenske elektronske knjige? Kje jih kupite in kateri bralnik jih podpira?

Dodatno vprašanje pa za tiste, ki berete angleške romane: Kako dobri ste v angleščini, koliko let ste se jo učili, da vam je tuje leposlovje v bralni užitek?
Default avatar

Katja10

Hm, za slovenske knjige ne vem, je pa tako, da vsi bralniki podpirajo .pdf in/ali .doc, .rtf in še kup drugih formatov.
Angleške so na voljo povsod: od plačljivih do zastonjskih, ki so jim potekle avtorske pravice, potem so tu še torrenti ipd.

"Prave" angleške knjige, torej ne šolskih izdaj, berem od sredine OŠ, tako da se niti ne spomnim, prav dobro, kako je šlo. Vem pa, da je bila prva prava angleška knjiga, ki sem jo prebrala zgodbe Ernesta Hemingwaya. Aha, spomnim se, da nikoli nisem brala s slovarjem, ker bi tako imela občutek, da se učim za šolo. Raje sem kar brala in iz okoliške vsebine ugibala neznane besede. Se mi zdi, da tako dobiš širši vpogled v vse možne odtenke besede.

Sem pa nedavno malo obnavljala svojo bolj kilavo nemščino. Za to so zelo v redu mladinski romani, saj imajo nekoliko manjše besedišče, kar je odlično za utrjevanje. Dobra začetniška literatura so tudi kriminalke in ljubezenski romani, ki navadno nimajo pretežkega jezika. Sčasoma pa napreduješ do zahtevnejših knjig. Predvsem pa je treba brat in brat, potem pa kar naenkrat ugotoviš, da se sploh ne zavedaš več, v katerem jeziku bereš.
Default avatar

Nina_g

Tudi mene mika tale stvarca... In ker precej berem v angleščini, se veliko knjig najde na spletu. Sem pa študirala angleščino...

Tukaj si lahko nekaj prebereš o e bralnikih:http://www.mojmikro.si/news/e-bralniki