Forum: Knjižni molji

Za vse ljubitelje dobre knjige. Posebna stran, ki vam ponuja veliko koristnih nasvetov in informacij iz knjižnega sveta.

Bralnik

Odgovori Nova tema
Default avatar za koga je primeren? 6 Jul 2010 15:43

Mika me bralnik, malo vas berem tukaj na to temo ...

Kako dobite slovenske elektronske knjige? Kje jih kupite in kateri bralnik jih podpira?

Dodatno vprašanje pa za tiste, ki berete angleške romane: Kako dobri ste v angleščini, koliko let ste se jo učili, da vam je tuje leposlovje v bralni užitek?

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Katja10 7 Jul 2010 17:07

Hm, za slovenske knjige ne vem, je pa tako, da vsi bralniki podpirajo .pdf in/ali .doc, .rtf in še kup drugih formatov.
Angleške so na voljo povsod: od plačljivih do zastonjskih, ki so jim potekle avtorske pravice, potem so tu še torrenti ipd.

"Prave" angleške knjige, torej ne šolskih izdaj, berem od sredine OŠ, tako da se niti ne spomnim, prav dobro, kako je šlo. Vem pa, da je bila prva prava angleška knjiga, ki sem jo prebrala zgodbe Ernesta Hemingwaya. Aha, spomnim se, da nikoli nisem brala s slovarjem, ker bi tako imela občutek, da se učim za šolo. Raje sem kar brala in iz okoliške vsebine ugibala neznane besede. Se mi zdi, da tako dobiš širši vpogled v vse možne odtenke besede.

Sem pa nedavno malo obnavljala svojo bolj kilavo nemščino. Za to so zelo v redu mladinski romani, saj imajo nekoliko manjše besedišče, kar je odlično za utrjevanje. Dobra začetniška literatura so tudi kriminalke in ljubezenski romani, ki navadno nimajo pretežkega jezika. Sčasoma pa napreduješ do zahtevnejših knjig. Predvsem pa je treba brat in brat, potem pa kar naenkrat ugotoviš, da se sploh ne zavedaš več, v katerem jeziku bereš.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Nina_g 8 Jul 2010 07:27

Tudi mene mika tale stvarca... In ker precej berem v angleščini, se veliko knjig najde na spletu. Sem pa študirala angleščino...

Tukaj si lahko nekaj prebereš o e bralnikih:http://www.mojmikro.si/news/e-bralniki

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Stran 1 od 1
Na vrh