Starševski čvek

Kocka je padla- "išče se"kombiniran (pral.-suš) stroj. Ideje?

Default avatar
Saj vem, da kombinacija ni najboljša izbira, ampak žal ni prostora za ločeni mašini.
Sem guglala in brskala po forumih, ampak ni kaj dosti ažurnih postov, zato lepo lepo prosim uporabnike kombiniranih strojev za izkušnje s svojimi stroji oz. tiste, ki se spoznate na te reči, za priporočila.

Razlogi za nakup so:
- prihod dojenčka,
- eliminiranje mačje dlake (kot je brati, se pri sušenju izpiha tudi dlaka),
- poenostavitev življenja :)

Rabila bi torej stroj, ki je tih, ki ima dovolj funkcij, da se da v njem sušiti vse (po možnosti brez krčenja in potrebe po likanju). Prijateljica ima indesita in mora nujno likati, opevani miele stane 2.000 evrov!, tako da ti dve znamki očitno odpadeta.

Hvala vsem!
Default avatar
Močno odsvetujem! Nam je šel prej kot v 5 letih, pa niso bila kakšna poceni jajca! Zdaj imamo Bosch pralni stroj, Bosch sušilca lepo enega na vrhu drugega in je zadeva rešena. Prostora imamo še vedno toliko kot prej, če en crkne, ga menjam in je to to.
Default avatar
Candy opere pet posuši pet - kupljen iz istega razloga kot je vaš. Edina slabost je, da se po sušenju nabere nekaj muck v stroji in je potem fajn to obrisat, če ne se ti pri naslednjem pranju prilepijo na druge cote.
Default avatar
Lepo, da je kocka padla, žal pa vam bo še vseeno :)))

Kupite posebej, res lahko enega na drugega in situacija je mimo. Pa odsvetujem Candyja, sem dolgo delala s temi aparati in je daleč največ reklamacij
Default avatar
Mojim staršem je pralno-sušilni Candy zagorel, pa ni bil ravno star. Ampak gotovo je šlo za naključje, vžge se verjetno lahko tudi kakšen druge znamke.
Mi smo oboje nabavili Electrolux, stojita en na drugem, sta oba tiha, imata nešteto programov (čeprav uporabljaš potem tako ene in iste), nobenih težav. Pozorna bodi tudi na energijski razred, obvezno izberi A ali A+ ali celo A++, sploh pri sušenju se poraba elektrike kar pozna.
Default avatar
Glede pralno-sušilnih strojev je Candy v špici. Dobri so tudi Hoover.
Vse ostalo, bolj tako-tako. Mi smo imeli Elektroluxa, pa smo bili še kar zadovoljni, zdaj imamo Candya in smo super zadovoljni.

So pa to stroji, ki so dobri pralni stroji in slabi sušilci. Pri nas imamo možnost sušenja tako notri kot zunaj, tako da sušilec uporabljamo samo občasno in nam pralno-sušilni stroj zadostuje. Če bi sušilec uporabljala stalno, za večino oz. vse perilo, pa bi sigurno izbrala ločena stroja.
Default avatar
Candy je napisal/a:
Glede pralno sušilnega res ne morem reči, ampak sušilni stroji Hoover in Candy so prava KATASTROFA (itak sta Candy in Hoover sedaj ista firma). Govorim iz lastnih izkušenj. Smo kupili 9 kg sušilni od Hooverja in se ga po hitrem postopku v slabem tednu tudi rešili. Takega kondezna kot nam ga je ta stroj dela, še nisem videla! Naš 8 let stari Gorenjev sušilec je odličen v primerjavim z njim. Voda je dobesedno tekla zadaj po ploščicah in pritekla izpod stroja po tleh (se je scedila s ploščic)! Pa imamo veliko zračno pralnico, kjer je okno stalno odprto. Po tej naši sabi izkušnji s HOooverjem se na netu zasledila še kar nekaj podobnih primerov, tako da mi niti tega niti Candyja zagotovo ne kupimo več.
Default avatar
Titi je napisal/a:
Sušilni in pralno-sušilni stroj imata popolnoma drugačno tehnologijo. Tako, da to ni primerljivo.
Candy je glede pralno-sušilnih sigurno v špici (vsaj kar se srednjega razreda tiče), z Mielejem se pa seveda ne more primerjat.
Default avatar
Jaz sem kupila kombiniranega, Ariston. Tudi jaz zato, ker za oba ni prostora, niti en na vrh drugega ne gresta, prenizko.
In močno odsvetujem, znamka po moje nima ne vem kakšne veze. Že trgovec me je opozoril, da, naj se pere 2x, enkrat suši. Drugače bo hitro kaj narobe. da se mucke, ki ostanejo ( ne dajo se kar obrisati) sperejo. Torej sušenje za kdaj pa kdaj.
In meni je skrčilo, na pol posušilo, pa ni bilo preveč polno. IN bilo zmečkano. Dala iste stvari potem še enkrat oprat in dati sušiti k prijateljici, ki ima samostojen sušilni stroj, pa res skoraj ni bilo treba likati.
No, jaz sedaj večino samo perem, sušim pa na stojalu, po starem.
Resnično odsvetujem, odločitev je pa seveda vaša. Jaz jih nisem ubogala, sedaj pa je. ;-)
Default avatar
Tako kot predhodnice: odvsetujem.
Kupila Candyja.
In ga še vedno imam.
Sušim sploh ne več, sem se samo jezila. Sušil dolgo, pa na koncu bodisi ni posušil bodisi tako zmečkal, da ni bilo za nikamor. In to tudi, če sem sušila manj kot pol. (tisti 5 +5 je tako in tako larifari).
Perem sicer lahko še, ampak mi je že dvakrat v letu dni šel grelec.
Prej sem imela 16 let Siemensov pralni stroj in je pral tik-tak.
Default avatar
pomladna1 je napisal/a:
Evo, jaz imam tudi Aristona, pralno-sušilnega, opere 4kg, posuši 4kg. Sedaj že 3 leta. Izjemno zadovoljna.
Da ne bo pomote, aboslutno vsako žehto, ki jo operem tudi posušim. Krasno pere in suši.
Edino kar je, ne smem ga res na polno nabutat, ker potem po sušenju zna bit malce zmečkano. Pač normalno ga napolnem in takoj po sušenju še toplo zložim, pa je.
Pa ni med najbolj tihimi, čeprav mož trdi, da je treba samo neke tačke naštimat...al kaj :-)))
Če bi še enkrat kupovala, bi ob isti prostorski stiski, kupila istega.
Aja, pa dlake od psa tudi spiha stran.
Default avatar
Jaz imam novega Candya in sem zelo zadovoljna. Tudi prej sem imela Candya 10 let in sem bila z njim zelo zadovoljna. Tako, da očitno niso vsi tako slabi.
Default avatar
Moj je indesit. Odsvetujem.
Default avatar
imam Bosch kombiniran pralno sušilni. Zelo zadovoljna!
Default avatar
Sem ravno zadnjič gledala ena testiranja kombiniranih strojev.
Najboljši (a svinjsko drag) je Miele-jev. Dober tudi AEG lavamat (tega po moje pri nas ni, je pa to od elektroluxa)...,menda tudi boschev ni tako slab. Ampak ne vem pa točno, za katere modele gre. Malo pogooglaj, kaj drugi pravijo:)
LP