Pediatrija

Odgovarjajo: Tatjana Grmek Martinjaš, dr. med., spec. pediatrije in šolske medicine

Enoletnik začel zavračati hrano

Default avatar
Pozdravljeni,

imam sina, starega 12 oz. skoraj 13 mesecev. Do pred kratkim ni bilo težave s hranjenjem. Gh sva lepo uvedla in je jedel vse ter tudi v primernih (po mojem mnenju) količinah. Prbl. 14 dni nazaj je bil malo bolan (en dan vročine, smrkanje in kašnjanje pa skoraj cel teden) in od takrat so grozne muke s hrano. Mislila sem, da bo neješčost minila s prehladom, vendar ni. Še vedno se zelo boriva za vsak grižljaj. Največji problem so kosila, ko poje po 5 žličk in konec. Tolažila sem se, da če poje vsaj skuto, jogurt, sadje, bo že dovolj. Vendar zadnje dva dni noče niti tega več. Zvečer poje komaj kaj, pa so bili prej linoti njegova najljubša hrana. Aja, naj povem še to, da pije pa zelo veliko, vsaj 6dl na dan, vendar raje več, recimo med 8dl in 1l. Pije pa samo sokove, vodo, čaje, mleka ne mara, odkar se ga nehala dojiti (3 mesece nazaj).

Srkbi me zato, ker imam občutek, da je tudi malo shujšal pa tudi na momente je zelo razdražljiv in bi se samo crkljal. Je možno, da so na pohodu kakšni zobki? Do zdaj jih imam 6 (vse enke in zgornji dvojki) in pri teh ni bilo nobenih problemov.

Ali preveč zaganjam paniko ali me upravičeno skrbi?

Hvala za odgovor. Lp
Default avatar
Neješčnost po bolezni, čerpav kratkotrajni, je pogosta. POčakajte še nekaj dni, vmes pa ponujajte izključn obroke brez vmesnih mašil. Tudi pijača naj bo samo voda, s sokovi dobi dovolj kalorij, vendar so to prazne kalorije.
lp
(še vedno) TančPediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.

Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet.

In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ISKALNIK JE ZAKON!!!

http://med.over.net/forum5/search.php?46

Moderatorji

Tatjana Grmek Martinjaš , dr. med., spec. pediatrije in šolske medicine
Tanč