Forum.Over.Net

Starševski čvek

Postavite nemogoče vprašanje in dobili boste neverjetne odgovore! Anonimno in brez registracije. Največje slovensko virtualno mesto. Če ni objavljeno v tem forumu, se ni zgodilo!

Hotel 5 zvezdic - polom!

Default avatar

lahkokajdosežem?

Zanima me, kaj narediti če plačaš kar pošteno ceno za hotel 5 zvezdic, all inclusive program in ko prideš tja; klima ne dela, v kopalnici teče morska (slana) voda, pol ljudi v hotelu se je zastrupilo s hrano, umazani krožniki, kozarci, pribor. Hrana ki naj bi bila v popoldanskem času na voljo ves čas, se je na enem pladnju pacala cel dan, pa še to samo nek burek ki to sploh ni bil.

Ne bom tiho, šla bom v agencijo in vse povedala. Zanima me ali lahko zahtevam vračilo vsaj nekaj denarja ali popust za naslednji dopust?

Jezna sem, ker sem smo odšli z majhnim otrokom, plačali da bo ja vse ok, pa dobimo hotel ki je vreden 3 zvezdic!!!
Default avatar

ena, ki ve

Ma kaj ste bili v Egiptu?
Ste se kaj pritožili recepciji, vodiču že tam?
Kdaj ste se vrnili?

Sama bi prvi dan klicala v agencijo in popizdila. ...katera agencija je bila, kater hotel?

Pritožbo seveda lahko napišeš in podaš argumente.... upam, da ste kaj pofotkali... če bo ugodno rešene in kaj vam bodo ponudili boste pa videli.
Default avatar

popotnik.

Ponavadi trg deluje. Verjetno je cena, ki si jo plačala za program ustrezna vrednosti, ki si jo dobila. Kategorizacija hotelov z zvezdicami je zelo resna stvar na mednarodnem nivoju. Če so vam v programu izrecno napisali 5*, na hotelu pa jih ni bilo in vas o spremembi namestitve agencija ni obvestila, jim napiši pritožbo in zahtevaj kompenzacijo. Ne izgubljaj časa z osebnim obiskom.
Default avatar

floating

Vem, da imajo v Nemčiji to prav organizirajo, da kar iz dopusta pokličeš celo inšpekcijo, ki pride takoj na kraj dogajanja teh hotelskih packarij... Pri nas pa ne vem, če to obstaja...
Drgač pa ja, po mojem na agencijo in povedat...
Pa fino bi bilo, če zaupaš, kateri hotel to, da ne bomo šli še drugi tja... Predvidevam sicer, da gre za kakšno Turčijo, Bolgarijo...??
******************* flo *********************
[img]http://shrani.si/f/2/12B/5r2DR1v/ezgifcom-resize.gif[/img]
Default avatar

lahkokajdosežem?

Bili smo v Grčiji, otok Kos, hotel Natura Park Village...hotel je popolnoma nov, agencije oglašujejo 5 zvezdic. Ravno sem izvedela da je bilo 5 zdravnikov po cele dneve v hotelu, ker je bilo ful zastrupitev.
Ko smo odhajali sem povedala predstavnici. Mladi punci se je vse skupaj zdelo malce smešno, si je pa vse zapisala.

Hvala za odgovore. Bom kar vztrajala in ne bom tiho. Če plačam 5 zvezdic jih tudi zahtevam.
Default avatar

to pa ja veš

V Grških hotelih odšteješ recimo vsaj dve zvezdici, kategorizacija 5 zvezdic ustreza našim 3, oziroma še bolje recimo Francoskim, ki so od tri zvezdice navzdol podn.

Preveri najprej drobni tisk, načeloma tam piše, da je kategorizacija višja od Evropske, tako se pač zavarujejo pred pritožbami.
Default avatar

nojano

V Grčijo se ne hodi all inclucive!!!!!
In v Grčijo se ne hodi v pet zvezdic.
Pa kriza, no, a niste nikol z rukzakom dol hodil, da bi vedel, kako Grčija zgleda????
Default avatar

kakor kje

nojano je napisal/a:
V Grčijo se ne hodi all inclucive!!!!!
In v Grčijo se ne hodi v pet zvezdic.
Pa kriza, no, a niste nikol z rukzakom dol hodil, da bi vedel, kako Grčija zgleda????
Ja, tudi v Grčijo se hodi v 5 zvezdic, ampak tisto stane, da glava boli. In se recimo zato "ne hodi".
Default avatar

jaojao..

v krajih kot so grčija, egipt, francija je 5 zvezdic kot pri nas 3...torej...

takoj vse zapiši, upam,d a si dol tudi kaj poslikala in se že dol pritožila, nato vse to lepo nesi na agencijo in zahtevaj denar nazaj! In potem boš videla kaj bo, nekaj boš sigurno dobila in seveda povej, da si že v stiku z pravnikom, ki bo takoj prevzel zadevo dalje in greš tudi v medije, če bo to potrebno, to jih ustavi, se ustrašijo in ti dajo denar...koliko je odvisno od tebe, koliko si sposobna izterjat, srečno!! Vse kar boš djala iz rok, naj ti potrdijo prejem ali pošilal priporočeno..., dokaze potrebuješ...brez tega e bo nič. toprej če si se dol pritožila je to že dokaz da res nekaj ni bilo okej, kaka slika... jaz bi sigurno klicala v slo in jim povedala in zahtevala da to uredijo že od dol in to prvi dan, upam da si in ne čakala do konca.
Default avatar

babika74

Mi smo bili na Kosu v hotelu s 4*, tudi all inclusive varianta, pa daleč od tega, da bi bilo podn.....Vse je ustrezalo, od hrane, čistoče, ponudbe, nidani. itd, tako da ne posplošujte.....
Default avatar

veliko hodim v Grčijo

Vsekakor takoj oddaj PISNO pritožbo in zahtevo za odškodnino. Nima smisla tja hoditi in se preprekati, najprej napiši zahtevo, kaj sploh želiš.

Sicer se tudi meni zdi bedarija hoditi v Grčijo na all inclusive, a to ne spremeni dejstva, da če plačaš all inclusive, da moraš all inclusive tudi dobiti in da hrana v hotelu nikoli ne sme biti zdravstveno oporečna (ne glede na število zvezdic). Midva sva lani preživela en teden v hotelu z dvema zvezdicama, je bilo res zelo ugodno in bolj skromno, a vseeno je bil hotel čist, zajtrk vsak dan užiten in pripravljen iz svežih živil (je pa res, da je bil vsak dan isti in ni bilo ne vem kakšne izbire) in nihče od gostov ni zbolel. Vsi smo se imeli čisto fajn.
Default avatar

nonono

Mi smo bili trikrat v Grčiji All Inclusive, enkrat Deluxe, dvakrat 5*.
plačali pošteno in točno to tudi dobili. Vse tiptop, v Deluxe kategoriji ti celo natakarji pri večerji stojijo zraven in pobirajo pribor, hrana obilna in krasna, sobe prima, skratka brez pritožb.

Na tvojem mestu ne bi nikoli ostala v takem hotelu, prvi dan vse poslikaš, se pritožiš na recepciji in takoj tudi agenciji, zahtevaš premestitev.
Default avatar

tudi tja

Mi je postalo kar slabo ko sem to prebrala. Tja smo namenjeni 30.06., zdej pa res ne vem kaj naredit. A lahko poveš s katero agencijo ste potovali.

Hvala
Default avatar

mojjca

Bila pred 10-imi leti 1x v Grčiji in nikoli več!

To je folk, ki te ne jebe za pet dek zenfa! Naročiš eno, dobiš drugo.
Pol ure v mleko namočene kornflekse lahko dobiš za zajtrk le tam. Na srečo je bila takrat ekstra ugodna cenovna varianta, da smo si lahko privoščili najem avtomobilov in prevoze po širši okolici ter v dragih restavracijah. Tisto, kar je bilo vključeno, ni bilo za jest.
Default avatar

lahkokajdosežem?

potovali smo z relaxom, sicer pa imajo vse agencije enak aranžma za ta hotel. povej kar si izvedela in se zmeni za drug hotel.

starši so že bili na kosu 5* all program, pa so imeli pravi luksuz, tako da ni za posploševat.

ko so se včeraj vračali iz kosa, je na brniku čakalo kar nekaj invalidskih vozičkov, ker je bilo ful bolnih.

bom uredila, in javim kaj so rekli na agenciji
Default avatar

tudi tja

Drugi teden grem vplačat še ostali dve tretjini, pa bom videla če se še da kaj menjati.
Do danes sem se full veselila dopusta, zdej je pa vse skupej malo zbledelo.
Default avatar

lahkokajdosežem?

tudi tja, v kolikor se pač ne boste mogli dogovoriti za menjavo, ti samo svetujem da kupuješ vodo v plastenkah, ne jejte nobenega sadja, kompotov, kakšnih školjk,surove zelenjave,...

Imajo pri kosilu in večerji vsak dan sproti meso z žara in to sm jst skos jedla pa je blo ok. Kompleks kot sam je super za videt, je pa res neprijetno ko si zob ne morš normalno umit, pa klima ne dela - no, upam da bo kaj bolje ko boste vi dol.

V primeru da kdo zboli, ti svetujem da pokličeš kar hotelskega zdravnika. Računa 100€ na storitev če pride do zastrupitve. Ker bolnica v mestu Kos je kot Ko to tamo pjeva, s Corrisom sploh nočjo sodelovati, plačat pa morš takoj v gotovini, ker kartic sploh ne sprejmejo.

Vprašaj koliko stane aranžma v hotelu Luca Blue Lagune (5*, all program in boš ful zadovoljna).

Srečno in uživajte!
Default avatar

jasna2392013

same buce
sama bila v tem hotelu in je vse stimal
verjetno se tle pritozujete tisti ki doma se na strbunk urinirate