Forum.Over.Net

Starševski čvek

Koliko denarja bi potrebovali za udobno življenje?

Default avatar

Rad bi bil bogat

Ne pretiravajte z zneski ;) Čisto realno povejte, s koliko bi lahko šli čez mesec, brez odrekanja užitkom ali gledanja na ceno.

Meni bi to bilo recimo 8 - 10 tisoč evrov na mesec. To bi bilo za sprotne stroške, ob prepdostavki, da že imam recimo stanovanje, vikend, dober avto.
Default avatar

dsimon1

[quote=""Rad bi bil bogat""]
Ne pretiravajte z zneski ;) Meni bi to bilo recimo 8 - 10 tisoč evrov na mesec. To bi bilo za sprotne stroške, ob prepdostavki, da že imam recimo stanovanje, vikend, dober avto.[/quote]
Ti pretiravaš ali provociraš?
Default avatar

ni provokacija

Ne, ni provokacija.

Zanima me pač. In, ja, seveda bi rad bil tud jaz svinjsko bogat. Ti ne?
Default avatar

bogatašinja

Z denarjem, ki ga imam, zelo udobno živim. Z 8-10 tisoč evri bi se čutila že svinjsko bogata (če uporabim tvoje izrazoslovje).
Default avatar

dsimon1

[quote=""ni provokacija""]
Ne, ni provokacija.

Zanima me pač. In, ja, seveda bi rad bil tud jaz svinjsko bogat. Ti ne?[/quote]
Ne, nikoli si nisem želela biti svinjsko bogata, bi pa imela dovolj denarja za želje in potrebe. Sedaj smo štirje in s 6000 na mesec bi vse to imeli, veliko imeli.
Default avatar

pomladna1

Jaz bi bila zadovoljna z okoli 1000 evri. Saj denar ni vse, če ga je pa premalo je pa kriza.

He, he, sanjati o tem, da sem bogata je pa včasih tudi lepo. Samo ne trpim če nisem. Verjamem, da denar ne prinese sreče, le olajša nekatere težave. Pa vseeno ni nujno da si srečen.
Default avatar

Naya83- neprij.

Hja, recimo še ene 2000 evrov več... :-) Se pravi okoli 5000.
Default avatar

mimina

Jaz bi tudi s 5000 bila kar zadovoljna in bi si privoščila tisto, kar si zdaj z 2000 ne morem nikakor, kaj šele kaj prihraniti za starost.
Default avatar

Guayabo

Jaz bi bila s 1500 € več kot zadovoljna. S tem denarjem bi si vsako leto lahko privoščila potepanje po Norveški ..
Default avatar

eni smo revni

Ne morem verjet... eni govorite o tem, da imate po dva jurja. Ja, pa kje delate? A pri vas kaj zaposlujejo? Jaz bi tudi tako službo! Večina nas po mojem zasluži max. jurja na mesec, al se motim?

Jaz bi tam kakih 6, 7 jurjev na mesec.
Default avatar

NIKKI

Najbolj zmotno je mišljenje, da bi potem prihranili, pa da bi si končno kupili vse tisto kar si SEDAJ želite. Ja, saj bi si prvi in drugi mesec. Potem pa bi z višjimi dohodki prišle popolnoma drugačne želje. Ljudje smo narejeni tako, da strmimo k boljšem.
Sedaj bi umrle za čevlje, za 60evrov v Alpini, v drugem scenariju pa bi bile iber zadovoljne,ker ste dobili v Baldininiju 30% popust(pa bi bli čevlji,še vedno 300 evrov). Sedaj v mislih nevede računate kolk bo na kasi, potem pa ne bi.
Kaj hočem povedati? Zmotno je misliti, da potem bi pa izginile vse težave in bi imele sigurnost.
Denar res ni vse, najbolj ga je imeti mal manj kot bi ga radi.

N
Default avatar

Borat

Ene 5000 za tričlansko familjo. Za udobno življenje, a brez preseravanja. Da komot kupiš npr. pralni stroj ko ti crkne, da majo otroc za treninge in vse dejavnosti, da potuješ, hodiš čez vikende v terme, pa kakšen podaljšan vikend kr tko mal v Toskano, varen avto, da maš lahko drag hobi, greš na dopust na drug konc sveta, da daš še mal na stran za stara leta.
Default avatar

i.mamo

NIKKI je napisal/a:
Bedarija.
Oba z možem imava nadpovprečne dohodke, še vedno kupujem Alpinine čevlje, ker mi na nogo najbolje sedejo in so zelo kvalitetni in še vedno jih kupujem na razprodaji. Res, da si privoščimo nekaj več od družin z minimalnimi dohodki vendar k temu nikakor ne sodi nakupovanje firm in preseravanje. In viški denarja mi pomenijo ravno to - sigurnost. Nalagava pa ga v nepremičnine.
V bistvu zelo komot živimo trije z okoli 2500€ mesečno (brez ekstra nakupov in stroškov potovanj).
Default avatar

samo 1

Da bi ziveli nekako normalno in realno, bi potrebovali jurja na druzinskega clana.

Da bi si z lahkoto privoscili uzitke, pa tam nekje 8-10 jurjev skupnega dohodka. Res je, da z visino dohodka narastejo tudi stroski, ampak recimo, da bi vseeno ostali nekje na istem nivoju potrebnega trosenja kot smo sedaj.
Default avatar

jaz pa

ma ne vem, mamo kar nekaj prihranjenega, tako da me za starost ne skrbi, tudi ni problem hitrega nakupa, če kej crkne, ampak mene in moža je kar minilo neko brezvezno zapravljanje, pa ne vem ali so to leta, ali kaj, ampak nimam nekih norih potreb, pa bi si vse to ali večino zgoraj napisanega brez problema privoščila.

Mogoče je razlog v tem, da pač veš, da je dnar tam, če ga rabiš, pa se potem prioritete spremenijo.
Default avatar

jaz pa

denarja na kupe, sam kaj k nimam veselja, da bi zapravljala.
Default avatar

snik pik

Ful veliko denarja jaz ne bi imela, malo vec kot sedaj pa ne bi skodovalo. Recimo 5000. Ampak tudi brez je OK, za jest imamo, dizajnerskih cunj nimam, dvakrat na leto gremo na dopust, en Le Creuset lonc imam, pa ene uhane iz Tiffanyja. Bo ze, a ne.
Default avatar

GOSPOD

1638€ bi bilo nekak dovolj
----------------------------------------

Novi štajerski pregovor: Kjer je dim, tam je tudi radar