Forum.Over.Net

Starševski čvek

8. junij 2010 - Zdrav življenjski slog v osnovni šoli

Default avatar

edera

8. junija 2010 bo na Ministrstvu za šolstvo in šport, potekala zaključna konferenca ob koncu projekta ESS. Na konferenci bomo predstavili model Zdrav življenjski slog v osnovni šoli (ESS projekt, nastajal v obdobju 2008-2010), vabljeni pa bodo predstavniki MŠŠ, MZ, Zavoda za šolstvo, Urada za razvoj šolstva, Ministrstva za delo, družino in socialne zadeve, Ministrstva za kulturo, Zavodov za zdravstveno varstvo, šole, mediji in druga strokovna zainteresirana javnost.

Model Zdrav življenjski slog predstavlja predlog vključevanja vsebin zdravja v šolski kurikulum za učence od 1. do 9. razreda. Pri predstavitvi posameznih vsebinskih področij bodo predstavljene smernice in primeri učnih ur za posamezna področja: duševno zdravje, alkohol/tobak, prehrana, gibanje.

V okviru konference bosta izvajana 2 sklopa:
  • 1.del (9h-12.30h): Predstavitev modela zdrav življenjski slog v OŠ (razvoj programa, vsebine prehrane, gibanja, duševnega zdravja, alkohola in tobaka, dogajanje na konzorcijskih šolah, razvoj in evalvacija pilotskih ur, priročnik za učitelje, internetna stran...)
  • 2.del (13h-15h): okrogla miza Kako do vsebin zdravja v šolski kurikulum? (namenjena bo odločevalcem in drugim strokovnjakom, ki lahko vplivajo, da se vsebine zdravja vključijo v šolski kurikulum na sistemski ravni).
Podrobnejše informacije preberite na spletni strani >> http://www.ivz.si/Mp.aspx?ni=0&pi=2&_1_ ... l&pl=0-2.0.
[youtube]abqZU5OVkKk[/youtube]
Nikoli obupati 5 sekund pred čudežem ( Maginja Blinkita)