Poroka

črna poročna obleka?

Default avatar
kakšno mnenje imate ve o črni poročni obleki? je lepo, se ne spodobi,...? ker zadnje čase kar vidim da se poročne obleke iz belih-svetlih barv spreminjajo v temne, skoraj črne ali celo črne poročne obleke. meni osebno to ni nič narobe, če je nekomu to pač všeč tudi prav. vendar takšne neveste velikokrat naletijo na komentarje svatov, da kaj so mislile ko so izbirale takšno obleko. ste istega mnenja?
Default avatar
Hehe, jaz sem bila na poroki v črno-belem (oziroma cela rdeča nit poroke je bila črno-bela), pa so kakšne tete seveda morale pripomniti, da kaj dela črna zraven bele. ;) Ampak večina svatov je bila pa po moje pozitivno presenečenih, ker če zadevo prav zastaviš in izpelješ, zna biti super elegantno. Prav tako bi bilo to recimo s celotno črno poročno obleko. :) Verjetno bi bilo pa koristno paziti na to, da ne narediš ravno goth-šova, ker za nekatere svate bi bilo to pa vseeno malo prevelik zalogaj. ;) Sicer pa - v zgodovini je bilo čisto običajno, da so se poročali v črnem. So bili pač tudi pragmatični, da so tisto obleko tudi kasneje še rabili. ;)

Za primer zelo estetsko dovršene poroke s črno v barvni kombinaciji (okej, mogoče že nekoliko vleče na goth... ;) ) prilagam link. :)
Default avatar
ja je že kar malo goth, meni je najljubša kombinacija črno-rdeče in bi to kombinacijo z veseljem uporabila tudi na poroki, čeprav vem, da bi marsikdo imel zelo veliko za povedati, še posebej starši, ki ne vidijo dlje kot do bele poročne obleke, čeprav ne živim že dolgo pri njih bi se zelo zakompliciralo, ko bi me zagledali v temni obleki. saj je črna vendar elegantna, zakaj pa ne
Default avatar
Ja, ma je razlika, če uporabiš v kombinaciji s črno tisto živo rdečo barvo (po moje lahko tukaj s kakšnimi svetlečimi materiali hitro prideš do tega, da vse skupaj spominja na cenen pustni kostum - pač ljudje bodo sigurno dobili takšno asociacijo) ali pa kot v navedenem linku "staro/starinsko/obledelo roza" barvo. ;) Da ne bi preveč vznemirila staršev, lahko narediš kak kompromis, da bo volk sit in koza cela. ;) Imaš lahko le delno črno obleko. Ali pa čisto črno (se dajo dobiti hudo lepe reči :) ), ostali poudarki poroke so pa lahko v kakšni drugi svetlejši barvi. In magari še ženina vržeš v eno svetlo obleko, hehe. Pa še varianta številka 3: črna+rdeča+bela. Lepo. :)

Sicer govoriš o "temni obleki." Torej misliš recimo tudi temno modro? Mogoče temnejšo sivo?
Default avatar
saj jaz nebi bila na svoji poroki tako temna, ker mi je res preveč, čisto splošno me je zanimalo kakšno mnenje imajo imamo v sloveniji o črni poročni obleki.
Default avatar
črna poročna obleka oz vsaj temnejši odtenki sploh niso problem, če je nekomu to všeč zakaj pa ne. je pa res, da mnogi svatje, družinski člani na poroki potem komentirajo na velko kk si lahko tako neumen, da kaj takega narediš. kolegica je mela le krilo v temno viola barvi ter bel korzet nič drugega temnega in je bil cel hudič. nihče ni prej vedel kk bosta oblečena ko pa se je zjutraj preoblekla in so jo starši zagledali je skoraj iz hiše niso spustili, ker jim bo s takšno obleko sramoto naredila? res ljudje v sloveniji so res fenomenalni :-( tako da če se že katera odloči za temne barve, kar pogumno. črno-rdeča kombinacija je meni zelo zelo lepa in če tudi model obleke mogoče nebi bil preveč vpadljiv je tudi to lahko lepa kombinacija za obleko, zakaj ne. jaz sem najprej imela v planu belo-rdečo kombinacijo, vendar me kar nese malo proti temnim barvam :-)
Default avatar
Meni se pa zdi, da še vedno velja, da imajo barve nek pomen in zato črna res ni najbolj primerna za poroko. Sama jo ne bi nikoli izbrala, čeprav se sicer rada oblačim tudi v črno. Mislim, da večini tudi ni všeč...saj je še polno drugih barv, ki so po mojem mnenju čisto vse boj primerne kot pa črna.
Default avatar
kakšen pomen naj bi imela določena barva poročne obleke nevem? to da bela pomeni, da je nevesta "čista" sedaj ne velja več, bela obleka je le še navada. moje mnenje je da ni važno da barva kaj pomeni, važno da ti je všeč in ne da je všeč drugim. kar se pa svatovega mnenja tiče je pa tako, da jim nikoli, skoraj nikoli nebo všeč obleka če ni bela. tako pač je
Default avatar
Vsaka nevesta, ki se dobro počuti v svoji obleki, pa naj bo katerekoli barve, je najlepša, sploh svojemu ženinu. :)

Poročna obleka v ne-beli barvi zna biti super, še posebno lepe pa se mi zdijo kombinacije bele in drugih barv.

Je pa zanimivo prebrati izkušnjo Sarah Jessice Parker, ki na svoji poroki baje ni hotela prevelike pozornosti, zato je ženin kupil navadno konfekcijsko obleko, ona pa je imela črno poročno obleko.

Slika

Baje ji je danes žal, pravi, da bi lahko črno svečano obleko nosila še velikokrat, belo pa le enkrat...

lp,
Lenka
**********************************************************
http://www.Fashionista.si
Kaj naj oblečem?
Default avatar
ni važno kakšne barve je obleka glavno da ti je všeč in da se v njej dobro počutiš. kontra od sarah Jessice Parker je pa ena punca, ki je morala biti na svoji poroki nujno v beli, dolgi, široki obleki, ker je poslušala starše, da jim že tko dela sramoto z nosečnostjo in da more obleči tisto kar bodo oni rekli in jih je poslušala sedaj ji je pa že kar nekaj let žal, da je oblekla nekaj kar ji ni bilo všeč. želela je temnejšo obleko, ki pa je ni oblekla, tako da vsak naj obleče tisto kar mu paše. vemo, da svatom če nismo v belem nebomo všeč in nam je kao vseeno za njihove pripombe ampak sta že dve kolegici na poroki skoraj jokali zato ker sta dobili ubijalske komentarje. res nevem zakaj mora čisto vsak skomentirati obleko. če je lepa je lepa, če ti ni všeč bodi tiho, če se pa res nemoreš vzdržati komentarja pa pejt raje domov :-)
Default avatar
Se strinjam!

Kar sem bla js do zdej na porokah, ene 6, 7 jih je blo, se mi je do zdej še čisto vsaka nevesta zdela zelo lepa. To pa zato, ker so vse žarele na svoj poročni dan!

In verjetno mi katera od njihovih oblek na meni ali na recimo lutki v izložbi ne bi bila všeč, ampak na njih je bila pa super. Ker obleke res ne smeš izbirat samo po videzu na obešalniku, ampak še po tem, če jo začutiš, pa da je v njej še počutje v redu.
Default avatar
Ko smo ravno govorile o črni poročni obleki...

V začetku septembra se je igralka Ana Dolinar, hči Janeza Dolinarja in Bernarde Oman poročila z režiserjem Sebastijanom Horvatom, in to v črni obleki.

Zdaj že gospa je tako ali tako lepotica, izbira obleke pa je tudi zanimiva.

Slika

lp,
Lenka
**********************************************************
http://www.Fashionista.si
Kaj naj oblečem?
Default avatar
Meni se zdi črna barva za poročno obleko neprimerna in morbidna...barve imajo nek pomen in črna v naši kulturi ni bila nikoli barva nevest. Razumem,da določene neveste ne želijo bele obleke in pri vseh možnih barvah lahko potem izberejo kaj drugega kot črno. Črno obleko tako ali tako lahko nosiš skoraj za vsako večerno priložnost ali pa tudi čez dan...

Ta obleka Ane Dolinar mi je sicer lepa,ampak po mojem mnenju neprimerna za nevesto...
Default avatar
poroka je elegantna, črna je elegantna tako da paše skupaj zakaj ne, ta pravila da vsaka barva na poroki oz poročni obleki nekaj pomeni mi nikoli ne bo šlo u glavo. bela obleka oz bela na splošno kot barva se mi zdi zelo pusta, prazna in to nisem jaz. sploh pa je itak vseeno kaj oblečeš, obleka črna ali bela bo tako ali tako všeč le nevesti in nikomur drugemu, vedno je tako.
Default avatar
Zanimivo, imam pa čudne starše. Moja mami je imela na svoji poroki temno oranžno obleko (jo je morala dat šivat ker so imeli takrat baje sam bele). Ko je mene vidla v sicer preprosti večerni obleki, vendar BELI, ni bila videt kaj preveč zadovoljna. Barva moje obleke je bila tudi edina stvar, katera ji ni bila všeč pri najini poroki.
Default avatar
no mave pa čist kontra starše. mami je enkrat govorila da je mela hči od ene sodelavke belo oblekco in kok je bla lep in oh in sploh in sm pač rekla da bela ni zame raje kako drugo barvo pa me je tok butasto pogledala kt da sm zabila kej totalno neumnega. ona je tut mela belo, za tiste čase kao ful moderno. sestra tut hoče belo in nič drugega, očitno so me u porodnišnci zamenal :))
Default avatar
ne obremenjujte se v kakšni barvi obleke vi bas starši radi vidli, navsezadnje tudi oni ne bojo oblečeni v takšno obleko kot bi vi njih radi videli na ta dan. Ali pač??
Men je tud edina do zdaj videna lepa poročna obleka isti model kot so te bele, le da je čisto črna in je tko zakon! Je pa res, da bi bolj pašala pozimi/jeseni kot spomladi /poleti.
Default avatar
ja pri meni bodo športna oblačila "prepovedana" to sigurno saj bo night event in kake kavbojke pa superge pa tko ne pašejo zraven. ne zanimajo me ravno barve njihovih srajc pa kravat sam da nimajo kavbojk pa superg pa kratkih hlač,...
Default avatar
Meni so pa črne obleke zelo všeč, in jo bom tudi sama imela. Je res, da imajo barve velik pomen, ampak jaz se najbolje počutim v črni barvi, zakaj ne bi bila potem oblečena v črno tudi na poroki? Me pa vsi sorodniki poznajo in vedo, da sem večinoma v črni, tako da za njih ne bo velik šok, jih že počasi pripravljam. Mogoče bom skombinirala črno-vijolično. Moj fant se pa navdušuje nad tem, da bi tudi on imel oblečeno kiklo, meni je to zelo všeč:) saj navsezadnje je to najina poroka, oblek ne izbirava po tem kaj je drugim všeč, ampak kaj je nama.
Default avatar
jah mene tudi vsi poznajo po črni barvi, najine cunje so skoraj vse črne ali temne barve pa tudi že vsi vejo da bele poročne obleke ne prenesem pa jih bo kljub temu da me nebodo zagledali v beli obleki ŠOK. ena kolegica mi je že kar sedaj dejala da če bom mela črno obleko ali karkoli na sebi črnega da je nebo ker je to njej skrajno žaljivo. no vsaj vem da je nebom povabila ker ji nočem sramote delat.