Starševski čvek

Madrid - kaj vse se da videt in počet tam?

Default avatar

cepecepetavček

Torej, ponujena mi je bila možnost 1 mesec preživeti v Madridu.

Nisem še nič gledala turističnih vodnikov, pa bom najprej kar tu vprašala.
A bom imela kaj raziskovati cel mesec? (mislim znamenitosti in podobno)?

Pa koliko te taki ogledi udarijo po denarnici?

kaj se splača videt? Kaj je bolje izpustiti?

vsak nasvet je dobrodošel.

P.S. Aja, večerne ure odpadejo za oglede in podobno.
Default avatar

google is your friend

v naslovu
Default avatar

madridka

Jaz sem bila kakih 5 let nazaj. Madrid ni Barcelona in ni tipično turistično mesto. Je pa vsekakor zanimivo mesto. če boš tam en mesec imas dovolj časa da greš tudi kam drugam. Blizu je npr Toledo, ful lepo staro mesto.
Če ti je všeč španija, kultura, če bi se rada naučila govoriti, potem bi jaz vsekakor šla. Ni pa madrid london ali pariz.
Default avatar

ogromno za videt

V Madridu je ogromno za videt. Muzeji, parki, mesto samo, ogromno se dogaja ...
Če te vsaj malo zanima kultura, obvezno Prado, Thyssen muzej, muzej Reina Sofia (moderna umetnost), strašno luškan muzej Sorolla ...
Eno nedeljo si vzami za Retiro park. Pa botanični vrt, Sabatini park poleg kraljeve palače, park del Oeste, ogromen park Casa de Campo, v katerem je živalski vrt in zabaviščni park - tja se lahko pelješ z gonolo ... Pa kar tako malo pohajkovanje po ulicah - Gran Via, Arenal, Atocha ... Seveda kraljeva palača in katedrala poleg. Predlagam, da si vzameš Madrid card , če ti ni preveč in predrago, kar za 3 dni, imaš ogromno zastonj vstopnin, ne čakaš v vrstah, dobiš knjižico z vsemi znamenitostmi, imaš tudi zastonj vožnje s turističnim avtobusom. Za videt je tudi, če te zanima, Realov nogometni stadion Santiago Bernabeu, pa bikoborska arena Plaza de toros. V enem mesecu morda utegneš naredit tudi kakšen izlet iz mesta, npr. Toledo, Avila, Segovia.
Oh, Madrid je super mesto, uživaj!
Default avatar

hvala tudi z naše strani

Ogromno za videt, hvala za odgovor :))
Sicer nisem avtorica teme, sem pa vseeno vesela odgovora, ker se jeseni spravljamo v Madrid in nisem še nič raziskovala (sicer imam ogromno izkušenj s popotništvom... so pa taki odgovori iz prve roke zlata vredni :)))

Lep dan!