Med.Over.Net

Starševstvo in vzgoja

Uresničitev svojih sanj

Default avatar

art of noise

Pozdravljeni

Sin bo oktobra dopolnil 18 let in hodi v 2 letnik gimnazije. Grozi mu, da bo še drugič padel letnik, kar mu bo vzelo pravico do nadaljevanja šolanja na tej šoli. Svoje življenje bi rad usmeril v gledališče in TV in vse kar je povezano z igralstvom, a mu zaradi slabega uspeha pravila preprečujejo ponovni vpis na katerokoli gimnazijo v SLO. Ali obstaja še kaka druga pot, do uresničitev njegovih ciljev?
Sprašujem Vas, v kolikor bo zaradi tega moral prekinil šolanje ali bo upravičen do nadaljnje preživnine. To seveda ne bo vplivalo na mojo finančno podporo pri odločitvi, da v bodočnosti nadaljuje s šolanjem.

Hvala za vaš odgovor
Default avatar

moje mnenje

Po mojem bi lahko nadaljeval plačniško, ob delu?

Sicer pa, kaj bi jaz naredila. Če nekdo v gimnaziji 2x ponavlja, adijo, delta. za eno leto minimalno, da prideš k sebi. In od plače mora plačevat prispevek doma za bivanje, hrano. Saj veš, delo je najboljša terapija in je res.
Tudi njegova želja, da bi se usmeril v gledališče, TV.........eh, ja. A je že kej naredil na tem področju? Igra v kakšni amaterski skupini? Igra npr. v Šentjakobskem? In ali ve, da bi za vpis v AGRFT rabil dobre ocene in veliko prakse iz igranja? Poznam primer fanta, ki je 2x odletel na sprejemnih, pa je vmes igral in še plačeval inštruktorja. na koncu se je šel šolat v tujino.

Hoče ti reči, ne nasedaj zlahka izjavam. Če misli, da je našel svoje poslanstvo, potem naj ga že živi. Drugače mu ne verjemi preveč, ampak naj se dokaže v delu.