Urgenca

Odgovarjajo: Sašo Rebolj, dr. med., spec. družinske med.

Infekcija rane ?

Default avatar
Lepo pozdravljeni!
Včeraj sem se doma po nesreči poškodoval z nožem - prebodel sem si del med palcem in kazalcem na roki, na srečo sem za 2 mm zgrešil žilo, ki gre proti kazalcu.. Imel sem dva šiva.

Ponoči sem ime močne bolečine, potila se mi je roka, danes pa me je začelo boleti v predeul komolca in ramena, odvisno od giba roke, čutim pa povezavo rane med omenjenima deloma. Boli me tudi v dlani. Bolečina je "kostno-mišičnega" tipa. Podobna, kot takrat, ko dobiš udarec v mišico oz. kost, le da se ta pojavi ob premikanju prstov ali pa dotiku.
Opazil sem tudi rdeč obroč okrog rane, ki se povečuje. Čutim mravljince v roki, konic prstov palca in kazalca ne čutim več že nekaj ur. Roka se mi rahlo trese.
Šel sem na urgenco, kjer me niso sprejeli oz. dejali so, naj se oglasim pri osebnem zdravniku, ki dela le zjutraj oz. popoldne. Ko sem pristojni zdravnici omenil simptome in znake, se ni zmenila zato in je dejala, da gre lahko za infekcijo ali kaj hujšega. Da ona ne ve, ker se na tem svetu dogajajo čudeži. Tako da ni niti pogledala, da bi ugotovila, v kakšnem stanju je situacija.

Sicer gre za manjšo rano, kjer ni prišlo do poškodbe žil oz. kit, kot piše v poročilu kirurga.

Kaj menite? Hvala
Default avatar
Heh...v naših kraji se najde kakšen čudak, čudežev pa še nisem opazil. Mravljinci po prstih bi lahko bili od poškodbe živca, če je bilo po poškodbi še OK in so se mravljinci pojavili kasneje, bi bil lahko kriv tudi pretesen povoj. Kar se tiče vnetja, se itak priporoča prevezo rane 2 dni po poškodbi in se ukrepa ob morebitnem vnetju. Tistih bolečin višje v roki ne morem zanesljivo pripisati poškodbi
Lep pozdrav
Lep pozdrav
- - - - - - - -
Sašo Rebolj, dr. med.

Moderatorji

Sašo Rebolj , dr. med., spec. družinske med.
SRebolj