Forum.Over.Net

Starševski čvek

Postavite nemogoče vprašanje in dobili boste neverjetne odgovore! Anonimno in brez registracije. Največje slovensko virtualno mesto. Če ni objavljeno v tem forumu, se ni zgodilo!

6 letnik bi rad v Egipt!

Default avatar

Kaj!?!

Danes me je skoraj vrglo na rito,ko mi je sine rekel:jaz pa bi rad v Egipt z letalom!
Po počitnicah so se malčki v vrtcu pogovarjali o tem,kje je kdo bil.In seveda je en otrok z zanosom pripovedoval o pustolovščinah v Egiptu.
Da se taki malčki gredo med sabo v stilu: jaz pa sem z letalom šel v Egipt,ti pa ne! si nisem niti predstavljala!
nam še za sproti velikokrat ne znese,na počitnice pa še pomisliti ne smemo. vso razkošje je zakrpan bazen,ki ga poleti postavim.
Ko sem mu dopovedovala,da nimamo denarja,da bi šli na takšno potovanje je rekel: pa ga zasluži,kot drugi starši,ki peljejo otroke na počitnice!
Saj sploh ne vem kako naj se počutim.Da smo na socialnem dnu mi je jasno,otrok pa ne razume,da se skoraj pretrgam,da lahko preživimo...
Zakaj je življenje včasih tako krivično...
Default avatar

tko to je

Da otrok ne razume je jasno, da pa ti ne razumeš, da otrok ne razume, pa malo manj...
Default avatar

Kaj!?!

Brez skrbi,čisto dobro vem,kakšni so otroci,le težko mi je,da nikoli nikamor ne gremo,ker ne moremo.saj bo nekoč bolje...
Default avatar

zadeva je jasna

Na svetu ro različni ptički. Eni so vrabci, drugi vrane, tretji skobci itd.
Eni pojedo več, drugi manj. Eni so mrhovinarji, drugi nežne siničke.
Default avatar

Ja tko je...

poznam to. Če imaš voljo... se bori, da bo enkrat drugače, a tako je povsod, danes po praznikih pa je bila to tema v vseh vrtcih in šolah. Egipt je še OK, naša je prišla domov z info. o Maldivih, J.Ameriki in ne vem kaj še vse. Je pa res, da ji je to pri 5.letih popolnoma enakovredno in primerljivo z Pagom npr. ali Čateškimi :-)

Kasneje se zakomplicira, ko jim te relacije postanejo jasne.
Default avatar

đizs

Kako me pogrejejo takšne pripombe. Da se drugi otroci tako hvalijo, kako da so šli z letalom v Egipt...madonca to je pa za otroka ja pustolovščina, ne govori zato, da bi se hvalil, ampak pač pove, ker je bilo zanimivo, razburljivo, pustolovsko...

Na tebi je, da svojemu otroku razložiš, zakaj vi ne morete tja. Lahko pa ti povem vsem znano skrivnost. Otroku lahko z malenkostmi polepšaš dan. Tudi če ne morete v Egipt, je tu cel kup možnosti, samo malo domišljije je treba imeti. Vse se da, če se hoče.
Default avatar

NIKKI

Pri nas so pa vsi začudeni,ker je sine med počitnicami hodil v vrtec. Mi lahko poveste, zakaj bi potreboval počitnice? V vrtcu je 5h, od tega 2x jedo,ima 19 otrok za igrat,3 vzgojiteljice in kopico igrač,ki so drugačne od tistih,ki jih ima doma. Od česa, bi se moral štiri letnik odpočiti?

Tudi jaz videvam kar naprej eno in isto vprašanje,kam greste čez vikend,kam greste za počitnice,kam greste poleti? Poleg vsega,kar želim naučiti moje otroke je vmes tudi ta, da so zadovoljni z majhnim, da znajo ceniti stvari, da so skromni. NE gre zato,če lahko plačaš 4 potovanja na leto,gre za to, da sem mnenja, da otroci tega ne potrebujejo. Zakaj bi se morali starši,katerih otroci so doma za praznike počutiti kot zgube? Ko sem bila jaz mulc,sem bila tako vesela, kadar sta bila oba starša doma. Mami je pekla palačinke za zajtrk,vsi smo bili v pižami do desetih,potem smo skupaj delali pizzo,popoldan pa vsi v gozd do teme. Tako lepe spomine imam na otroštvo, da se ne da povedat. Potovati sem začela,ko sem začela hoditi v službo. Enkrat na leto smo šli na morje in tega sem bila izredno vesela.

Kako naj se otroci česa veselijo,če so potovanja nekaj samoumevnega? Kako bo ta otrok,ki bo odrasel,sposoben sprocesirati, da si sam potovanj ne more privoščiti? Ko začneš s prvo službo,imaš ponavadi kredit za avto,najemnino, ni denarja, da bi kar naprej potoval.
Ob takšnem vzgajanju dobiš enega nevrotičnega otroka, kasneje mladostnika,ki nima nikjer obstanka. Če so doma vsak dan,ko so bili prosti "bežali" od doma.
Kaj je narobe,če si čez vikend doma? Kaj je narobe,če greš "samo" 1x na leto na morje?

Vem, da so vedno bile razlike,so bile tudi,ko sem bila jaz smrkelj. Ampak 4x na leto, ni pa nihče potoval v osnovni šoli. Zakaj bi se tlačila v prikolici v Rovinju za prvega maja,ko se ne moreš kopati,ko piha, samo da bi lahko povedala, da sem bila na morju? Jaz se tega naposlušam, da glava boli.

Ne gre za fovšarijo,spoh ne. Gre zato, da otroci vedo, da to ni nekaj samoumevnega. Da je za to potrebno delati,da stvari ne "padajo" z neba. Da je najpomembnejše, da smo zdravi in da se imamo radi. Mogoče sem naivna,ampak to povem vsak večer svojemu štiriletnku,preden gre spat. Ne nov avto,ne nov gormit,ne sladoled,ampak da je pomembno, da smo zdravi in da se imamo mi štirje radi.

Bojim se, da ob vsem tem pompu,življenju preko svojih zmožnosti zakrijemo otroku prave vrednote. Težko je pisati o tem,ker vedno se moram najprej opravičevati, da ne mislim zganjat fovšije,da se nočem kregat,... Gre za preprosto debato.

Sama se vsakodnevno trudim pokazat mojim fantom, da stvari niso samoumevne, da ne živita v hotelu...
Ko me je moj večji sin nagovarjal, naj mu kupim gormite, ko sem videla da je tega čist preveč, sem mu rekla. Če ti kupim sto gormitov in vzamem stran vse tvoje prijatelje s katerim bi se igral gormite, potem boš videl, da ti bo kljub vsem tem dolgčas. Videl boš, da je dovolj deset gormitov in kopica prijateljev pa se boš imel odlično. In moj štiri letnik,ki je naravnost nor na svoje bratrance,je bil nekaj časa tiho in me gledal. In potem je lepo povedal, da imam prav, da ima res preveč gormitov, da si bo rajši še kakšnega prijatelja našel.

Zakaj bi se mogla starša,ki zaslužita toliko, da preživita družino, opravičevat celem svetu,ker otroke ne peljeta v Egipt? Ista starša,ki zjutraj otroka oblečeta za v šolo,pripravita zajtrk in točno vesta da ima punčka rada zelo vroč kakav,fant pa ne. Ki ju po šoli čakata doma in se celo uro pogovarjat z njima kako je bilo v šoli,ju poslušata,se skupaj smejijo,gredo skupaj ven,jima bereta,skupaj igrajo karte,... In zvečer,ko gresta ta dva otroka srečna spat, jima oči in mami povesta, da ju imasta rada. Povejte mi prosim, zakaj bi se mogla ta dva starša za hudiča opravičevati celem svetu?

Stvari so nujno potrebne za življenje. Sem realist. Potrebno pa je vedeti,kjer je meja in kaj otroci res potrebujejo.
Za starše,ki lahko plačajo potovanja, jim želim da na njih uživajo! Za starše,ki tega ne morejo pa jim povem, da nič zato. Da na koncu dneva morajo otroci slišati samo to, da jim imamo radi.

N
Default avatar

Talent

Če ma kakšen talent, naj se prijavi na talentshow, pokasira, in leti leti detece v Egipt.
Default avatar

ah ja..

da imamo otroke radi naj vedo nenehno, ne le na koncu dneva in uživat z otroki je lahko potovanje v egipt ali sprehod na bližnji travnik...

ne razlagaj svojemu otroku, da si revčka, ki nič nimaš...na drugačen način mu povej zakaj pa vi ne greste v egipt..pojdi v knjižnico vzemi zanimive knjige od egipta...ali enciklopedijo in pridi domu in reči, zdaj bova vsak dan nekam poletela in se lepo uležita na posteljo in via egipt je tu...vse mu preberi in lepo po otroško tazloži, da bo doživel...ni lepšega!

tako malo je potrebno, ampak najlažje je reči nimam denarja...revca sem...nehaj no...otrok mora imeti lepo otroštvo...torej ogromno ljubezni in vsega... če mu tega ne moreš nuditi, ne znaš si kriva ti sama, ne neki egipt!
Default avatar

mama283136

no zanimivo, moj 6letnik si ne želi v Egipt zato, ker bi tam bil kdo od prijateljčkov, ampak da bi videl Nil in piramide :-)

upam, da nam in vam kmalu uspe na "prave" počitnice - tudi mi smo bolj pri dnu, ampak potovanja nam vsem veliko pomenijo in se raje čemu drugemu odpovemo
Default avatar

otrokom je treba povedati...

...že v otroštvu (kruto) resnico - da vsega v življenju ne da dobiti, dosečti, imeti.
In da vsega res ne potrebujemo, da si je potrebno postaviti prioritete.
Default avatar

35

Odkar otroci pomnijo smo veliko potovali in ogromno videli, ter posledično so otroci veliko doživeli in zbrali vtise iz vseh vetrov.

Zdaj si tega ne moremo več privoščiti, pa otroci niso nič posebno prizadeti zaradi tega. Sama se recimo odpovesta marsičemu, da gremo lahko kam na krajše potovanje.

Povedati želim to, da četudi smo videli kar nekaj sveta se otroci ne obnašajo tako da pač nekam moramo OBVEZNO iti čene nisi kao neka faca. Vsako potovanje je nagrada, ki jo mora zaslužiti vsa družina.
Default avatar

stezkai

o a tako ,,,pri nas je pa danes sin prišlel iz šole z vprašanjem od sošolke......od kje nam denar ker midva z možem nič in nikjer ne delava....?.imamo ogromno kmetijo ...za 1 maj sem bila na njivi ker sem vedela da bo ta teden dež,,,,drgač smo pa cel teden delali doma-drva in te stvari..otroci pomagajo....ne hodim po lokalih na kavice ,,,,mogoče 1x na 2 meseca gremo na pico....pa ne mislite to niso pogovori otrok za vsemi takimi vprašanji stojijo odrasli ki nas blatijo in čvekajo vse povprek.....vem drage moje kako je NE iti na dopust...14 let nisva šla nikamor sedaj lahko gremo.
Default avatar

Kaj!?!

Veliko se pogovarjamo doma. radi se imamo in vem,da je srečen.
Vendar žal opazi,da ima manj kot prijatelji-nima igral,sobica je "dedovana" od bratranca,praznike in počitnice preživljamo doma...
Na izlete v okolico pa hodimo in to pogosto.Par banan in malo malinovca s sabo in je! Hudo mi je,ko ga vabijo na rojstni dan,pa mu rečem,da ne more iti.20€,kolikor so si mame dogovorile za darilo,je za nas preveč.
Res me boli srce,ker že v tako zgodnjem otroštvu občuti socialni prepad...
Default avatar

ena tuki

NIKKI je napisal/a:
Pri nas so pa vsi začudeni,ker je sine med počitnicami hodil v vrtec. Mi lahko poveste, zakaj bi potreboval počitnice? V vrtcu je 5h, od tega 2x jedo,ima 19 otrok za igrat,3 vzgojiteljice in kopico igrač,ki so drugačne od tistih,ki jih ima doma. Od česa, bi se moral štiri letnik odpočiti?

tvoj je v vrtcu 5 ur, marsikater pa je 9 in več ur in jasno da tudi 5letnik potrebuje počitek od vrtca in seveda tudi počitnice od doma (nove izkušnje, spoznanja ...)

Tudi jaz videvam kar naprej eno in isto vprašanje,kam greste čez vikend,kam greste za počitnice,kam greste poleti? - mogoče je to vprašanje nadomestilo tistega o vremenu :) - Poleg vsega,kar želim naučiti moje otroke je vmes tudi ta, da so zadovoljni z majhnim, da znajo ceniti stvari, da so skromni. NE gre zato,če lahko plačaš 4 potovanja na leto,gre za to, da sem mnenja, da otroci tega ne potrebujejo. - otroci potrebujejo izkušnje iz drugačnega okolja, ni nujno da greš z letalom na drug kontinent, pač pa je skoraj nujno, da otrok vidi, doživi drugačnost okolja, narave, ljudi ... tako veliko lažje dojema in sprejema drugačnost tudi kasneje v življenju, saj raste s spoznanjem, da je svet pač drugačen - Zakaj bi se morali starši,katerih otroci so doma za praznike počutiti kot zgube? - to je stanje duha, samozavesten starš se ob raznih pripombah in komentarjh nikakor ne more počutiti kot zguba, saj točno ve kaj je njegov cilj in kako do njega - Ko sem bila jaz mulc,sem bila tako vesela, kadar sta bila oba starša doma. Mami je pekla palačinke za zajtrk,vsi smo bili v pižami do desetih,potem smo skupaj delali pizzo,popoldan pa vsi v gozd do teme. Tako lepe spomine imam na otroštvo, da se ne da povedat.- zelo lepo, ampak po moje takšna druženja s starši morajo biti del otroštva in nikakor ne nadomestek počitnicam/potovanjem/izletom ... - Potovati sem začela,ko sem začela hoditi v službo. Enkrat na leto smo šli na morje in tega sem bila izredno vesela. - si morda pomislila, da mnogi starši potujejo zato ker njim tako ustreza, ker je to njihov način življenja ... in ne zaradi otrok, ki pač grejo zraven ker ... (beri moje pisanje zgoraj) -

Kako naj se otroci česa veselijo,če so potovanja nekaj samoumevnega? - če pravilno vzgajaš, otrok še kako dobro ve, da potovanja niti približno niso nekaj samoumevnega. Je veliko dela pred potovanjem z načrtovanjem, izbiro destinacije, branjem literature in izbiranjem znamenitosti, ki si jih želimo pogledat ... s tem otroku ogromno znanja tudi ostane ... s financiranjem je pa tako, kot so nekatere že omenile ... nekateri imamo pač drugačne prioritete in denar raje porabimo za potovanje kot kaj drugega ... mi recimo tudi iz izleta v Škofja Loko brez težav naredimo potovalni dan, na tak način potujemo večkrat letno v različne kraje - Kako bo ta otrok,ki bo odrasel,sposoben sprocesirati, da si sam potovanj ne more privoščiti? - potovanje ni nujno drago in "tak otrok" še kako dobro ve, kako si privoščit dobro potovanje za malo denarja ... najlepša so potovanja z ruzakom, low budget varjanta - Ko začneš s prvo službo,imaš ponavadi kredit za avto,najemnino, ni denarja, da bi kar naprej potoval. - ponavadi ni vedno in komur so potovanja prioriteta se ni težko odločiti -
Ob takšnem vzgajanju dobiš enega nevrotičnega otroka, kasneje mladostnika,ki nima nikjer obstanka. Če so doma vsak dan,ko so bili prosti "bežali" od doma. - posploševajne -
Kaj je narobe,če si čez vikend doma? - prav nič ... ampak vikendov v letu je čez 50, zakaj bi bil vse vikende doma???? - Kaj je narobe,če greš "samo" 1x na leto na morje? - na morje zame in za našo familijo sploh ne obstaja, mi vedno gremo nekam zato, da nekaj doživimo, vidimo, uživamo, smo skupaj, se družimo med seboj in z ljudmi kjer smo, 1x letno je zame odločno premalo in zato gremo pač večkrat ... -

Vem, da so vedno bile razlike,so bile tudi,ko sem bila jaz smrkelj. Ampak 4x na leto, ni pa nihče potoval v osnovni šoli. Zakaj bi se tlačila v prikolici v Rovinju za prvega maja,ko se ne moreš kopati,ko piha, samo da bi lahko povedala, da sem bila na morju? Jaz se tega naposlušam, da glava boli. - smo bili v prikolici za prvega maja letos (naši), mali je neskončno užival na kilometerski peščeni plaži, midva z možem v kopalkah na ležalnikih in ob delanju potičk, gradov, morskih pošasti in miljonom školjk v mivki, sonce, 27 stopin, prijeten vetrič, vonj borovcev, tudi v morju smo bili, čeprav mrzlem .... sem imela filing da sem na poletnih počitnicah, sem se nafilala s toliko nove energije, da me dolgo nič ne bo spravilo v slabo voljo ... prav uživam še vedno ob misli na morje, sonce, mivko, školke :) -

Ne gre za fovšarijo,spoh ne. Gre zato, da otroci vedo, da to ni nekaj samoumevnega. - naši definitivno vedo da se z možem fino potrudiva, da si potem lahko nekaj privoščimo - Da je za to potrebno delati,da stvari ne "padajo" z neba. - oh daj no ... - Da je najpomembnejše, da smo zdravi in da se imamo radi. Mogoče sem naivna,ampak to povem vsak večer svojemu štiriletnku,preden gre spat. Ne nov avto,ne nov gormit,ne sladoled,ampak da je pomembno, da smo zdravi in da se imamo mi štirje radi. - lepo, ampak to večkrat dnevno povem tudi jaz mojim trem fantom-

Bojim se, da ob vsem tem pompu,življenju preko svojih zmožnosti - a potovanja so življenje preko zmožnosti? mogoče pri kom ... ampak pri pravih avanturistih definitivno ne ... - zakrijemo otroku prave vrednote. - jaz mislim da je ena večjih vrednot, ki jo otroku lahko daš ta, da spozna raznolikost sveta, da spozna drugačnost in jo sprejme kot nekaj samoumenvnega in da je sposoben dojeti, da smo del celote in brez te celote smo nula, kot je celota nula brez nas - Težko je pisati o tem,ker vedno se moram najprej opravičevati, da ne mislim zganjat fovšije,da se nočem kregat,... Gre za preprosto debato. - točno to, gre za debato in izmenjavo mnenj ... ne vem zakaj ves čas povdarjaš to fovšijo ... na koncu bom res verjela da si fovš :) -

Sama se vsakodnevno trudim pokazat mojim fantom, da stvari niso samoumevne, da ne živita v hotelu... - to je stvar družine in nima veze s potovanji in hoteli ... verjetno misliš, da mora vsak doprinesti nekaj k temu, da familija normalno funkcionira ... od gospodinjstva naprej ... -
Ko me je moj večji sin nagovarjal, naj mu kupim gormite, ko sem videla da je tega čist preveč, sem mu rekla. Če ti kupim sto gormitov in vzamem stran vse tvoje prijatelje s katerim bi se igral gormite, potem boš videl, da ti bo kljub vsem tem dolgčas. Videl boš, da je dovolj deset gormitov in kopica prijateljev pa se boš imel odlično. In moj štiri letnik,ki je naravnost nor na svoje bratrance,je bil nekaj časa tiho in me gledal. In potem je lepo povedal, da imam prav, da ima res preveč gormitov, da si bo rajši še kakšnega prijatelja našel.

Zakaj bi se mogla starša,ki zaslužita toliko, da preživita družino, opravičevat celem svetu,ker otroke ne peljeta v Egipt? - ja res zakaj? mi smo bili že marsikje, v Egiptu še ne. Mogoče 1x bomo šli ... mogoče ne ... in odkrito povedano ... še nikdar se nisem slabo počutila ko sem govorila s kom, ki je bil v Egiptu ... vedno me zanimajo informacije, če mi bodo kdaj prav prišle in to je vse ... - Ista starša,ki zjutraj otroka oblečeta za v šolo,pripravita zajtrk in točno vesta da ima punčka rada zelo vroč kakav,fant pa ne. Ki ju po šoli čakata doma in se celo uro pogovarjat z njima kako je bilo v šoli,ju poslušata,se skupaj smejijo,gredo skupaj ven,jima bereta,skupaj igrajo karte,... In zvečer,ko gresta ta dva otroka srečna spat, jima oči in mami povesta, da ju imasta rada. Povejte mi prosim, zakaj bi se mogla ta dva starša za hudiča opravičevati celem svetu? - ma ej ... se mi zdi da si mal pojme pomešala res -

Stvari so nujno potrebne za življenje. Sem realist. Potrebno pa je vedeti,kjer je meja in kaj otroci res potrebujejo. - Glej ... obstajamo tudi ljudje, ki ne oziraje se na to, a otroci rabijo it nekam ali ne ... pač gremo .... mi (starši) rabimo iti da normalno potem res funkcioniramo, kot starši in kot ljudje -
Za starše,ki lahko plačajo potovanja, jim želim da na njih uživajo! Za starše,ki tega ne morejo pa jim povem, da nič zato. - so potovanja in so potovanja. Sem mnenja da otroka ne moreš imeti zaprtega ves čas doma in it 1x letno nekam na hrvaško v en apartma za 10 dni in to je vse .... iznajdlivi starši bojo tudi z malim budgetom naredili nepozabne počitnice zase in za otroka, v to sem 100% prepričana - Da na koncu dneva morajo otroci slišati samo to, da jim imamo radi. - to morajo otroci čutiti ves čas in škoda ker pišeš tako, kot da to starševsko ljubezen čutijo samo tisti otroci, katerih starši si ne morejo "veliko" privoščit in so večinoma doma.

jaz lahko le rečem da so za našo familijo potovanja način življenja. Če bi več ljudi resnično šlo malo naokrog, pogledalo okrog sebe, videlo kaj se dogaja zunaj naših meja ... ne bi imeli toliko nerazgledanih, zaplankanih, zategnjenih, zaprtih in kar je še takih ... državljanov.

potovanja širijo obzorja in duha ... res pa je, da ždenje v hotelu ALL in pot do plaže in nazaj niso potovanja, ki bi spadala v kategorijo odpiranja obzorij :)

evo sem se razpisala, ampak v tvojem postu je bilo toliko vprašanj ... na katera se mi je zdelo vredno odgovoriti :)

N
Default avatar

no, ja

Sicer pa Egipt niti ni tako drag. Prav ugodno se da odpotovati tja. Res pa je, da če nimaš, pač nimaš, saj vem.
Default avatar

ena tuki

Kaj!?! je napisal/a:
Veliko se pogovarjamo doma. radi se imamo in vem,da je srečen.
Vendar žal opazi,da ima manj kot prijatelji-nima igral,sobica je "dedovana" od bratranca,praznike in počitnice preživljamo doma...
Na izlete v okolico pa hodimo in to pogosto.Par banan in malo malinovca s sabo in je! Hudo mi je,ko ga vabijo na rojstni dan,pa mu rečem,da ne more iti.20€,kolikor so si mame dogovorile za darilo,je za nas preveč.
Res me boli srce,ker že v tako zgodnjem otroštvu občuti socialni prepad...
rada bi ti odgovorila samo na zadnji del tvojega pisanja ... mi nimamo zelo veliko, ampak dovolj za neko normalno življenje ... našadva fanta gresta na rojstne dneve vedno z darilom do vrednosti 10€. Prav nikdar mi še nihče ni rekel da bi morali za darilo dati več in za 10€ se da kar nekaj dobiti in otroci so daril veseli. Pri RD gre za druženje, zabavo in veselje ... nikakor za darila. Če bi šlo za darila, nas pa lahko kar nehajo vabiti (nikomur ne nosimo prav dragih daril!).
Default avatar

dinamit, dinamit!

Naša najstnica je sicer zelo skromno bitje.
Nima veliko stvari, ki so njenim vrstnikom samoumevne - pravi, da jih niti ne potrebuje.

Nadvse rada pa potuje - in midva tudi.
Tako pač prihranimo nekje, da lahko vložimo v potovanja - kot funkcionira večina družin, vsak pač več vlaga nekam, kamor želi - nekateri v oblačila, drugi v opremo doma, tretji v avtomobile...

Ne gre za to, da bi zgubljene duše begale od doma, temveč nas vsako potovanje (v lastni režiji, low budget, druženje z ljudmi) resnično notranje bogati in vedno znova poveže kot družino.

Iz tega, da nek 6-letnik izjavi, da bi on tudi šel v Egipt sploh ne bi delala drame. Pač, o tem je poslušal v vrtcu, vse si je živo predstavljal, očke so se zasvetile in ideja je padla.

Če imate sicer zdrave odnose, mu pač preprosto povejte, da denarja za tako potovanje nimate - na voljo imate toliko in toliko denarja, s katerim morate kupiti to in to. In konec.

Zaradi hipnega navdiha in želje po tuji dogodivščini otrok pač ne bo padel v depresijo.
Default avatar

staraaa

Mi smo potovali s prstom po zemljevidu in gledali fotke v knjigah in revijah iz knjižnice.
Default avatar

JFK

Mi bi si pa vse lahko privoscili, a kaj, ko je moz bolestno skrt :(
Na dopustu smo bili 1x in se to v SLO.