Forum.Over.Net

Starševski čvek

sosedove mačke

Default avatar

mačke

Spodbudila me je spodnja tema o psih.

Sicer nimamo takih problemov kot oni vendar tudi nekaj podobnega. Sosed ima ene 4 mačke in vse se potepajo okoli. Te mačke so se zadnje čase začele zadrževati pri nas in sedaj imamo mi okoli bajte vse razturano. Če slučajno imamo malo bolj polno kanto za smeti, da se ne da pokrov zapreti imamo čez čas vse smeti znešene po dvorišču, avto imam poln odtisov od tačk, terasa je vsa umazana od tačk, tu pa tam kak kakec ali skopano po travi, je potrebno prav paziti, da kaj ne pustimo kje, ker pol je raztur....vglavnem ne moremo vseskozi čistiti za njimi.

Naj povem, da nimamo nič proti živalim samo mi počasi gre na živce, da moramo vseskozi nekaj čistit....če bi že hotela to bi imela svoje.

Sosedu smo povedali vendar se on za to ne zmeni.

Kaj narediti s temi mačkami?
Default avatar

petardaaaaaa

petardo jim vrži, jih ne bo več blizu
Default avatar

Rok-1

Z mačkami samimi nič.

Lahko pa kupiš v kakšni trgovini z opremo za živali kaj kar jim smrdi injih odganja z določenega območja - potem pa tisto postavi na vrt.
Pravzaprav najbrž lahko za plačilo teh odganjal terjaš kar soseda.
Default avatar

maj..

En naš sosed jih ima 10 , drugi 4, tretji 3, včasih se mi na dvorišču znajdejo 3 , 4 psi iz bližnje okolice, pa še verjetno nisem naštela vseh živali. Na srečo ni prevelike nesnage. Ograditi se ne morem, ker imam čez dvorišče služnostno pot. Tako je na vasi.
Default avatar

Rok-1

maj.. je napisal/a:
Služnostna pot ni nujno brez ograje.
Lahko ogradiš, le tistim ki imajo služnost daš ključe - ali pa daljince, če gre za avtomatsko ograjo.
Default avatar

felis

A ni, da se živali zadržujejo tam, ko dobijo hrano....?
Default avatar

MaJa

Se kupi el. odganjalec mačk in psov, ki se sproži (senzor) ob prehodu in spušča živalim zoprn zvok, ki ga ljudje ne slišimo, baje pomaga (vem da ga majo v Conradu in tudi drugje)


Imam tudi sama težave z mačkami (serjejo, trava požgana, puščajo dlake na vrtni garnituri,....) ampak žal zadeve ne morem koristiti ker mamo kužka----ja kjub temu one veselo koristijo naše dvorišče, saj kuža ni skoz zunaj!

Če imaš čas pa v zasedo in vodno pištolo v roke----soseda trdi da od takrat tiste muce ni več blizu (samo še ostalih 365...)
Default avatar

maj..

Rok-1 je napisal/a:
To je povezano tudi s stroški, ki jih trenutno niti ne zmoremo. Uporabniki poti imajo tudi manjšo kmetijo, so nekoliko strarejši (isknje, izguba ključev, dalincev?) . Bomo pa ogradili vrt, da ne bom kopala iztrebkov in da ne bo živali na vrtu.
Default avatar

nadine

Rok-1 je napisal/a:
rada bi videla poceni ograjo, ki bi zadržala mačko....
mačke zadrži kvečjemu kletka za opice.
Default avatar

skela

Na videz kruta, a neškodljiva in učinkovita je metoda z vodo.
Vedro vode, zalivalna cev ali vodna pištola - pa čakanje v zasedi.
Slabost - čakanje je dolgočasno in ciljanje je lahko težko.
Prednost - mačke se bodo izognile vaši parceli na daleč.
Default avatar

Barca

Mačke kakce zakopljejo.

Ja, tudi pri nas kdaj na vrtu katera od sosedovih mačk kaj zakoplje... včasih pa ujame kakega voluharja, pa se vse izravna:).
Edini problem je bil kivi, ki so ha imele blazno rade, pa smo ga ogradili z mrežo in ne morejo več do njega.

V kanto pa mečemo smeti v vrečkah in jih pustijo pri miru.
Default avatar

Yo_

Zahtevaj od soseda, da ima mačke pod kontrolo. Konec koncev to od njega zahteva tudi sam zakon. Pika, brez bla bla bla. Če ima mačke, naj jih ima, ampak potem naj bodo pri njem in ne pri tebi, a ne?
Default avatar

vanja

Barca je napisal/a:
To ni glih res, ker današnje mačke ne iščejo več zrahljane zemljice, ampak suh prostor za opravljanje svoje velike potrebe (da o markiranju prostora niti ne govorim!!!). Mi imamo za avtomobile nadstrešek z betonskimi tlemi in vsak dan je polno mačjih min... ja, na betonu med avtomobili. Da ne govorim o podestu peskovnika - lesen podest.

Jaz sem tudi že čisto na koncu z živci, ker mi en in isti sosedov maček hodi "scat" na vhodna vrata, 2 dni nazaj pa mi je na balkon spalnice prilezel, stopil na okensko polico in pošprical šipo... fuj!

Non-stop sprejam s tiso pizdarijo in malo že pomaga, ampak to moraš vsake 3-4 dni in spreja je hitro konec.

Dokler smo imeli psa, je bilo OK, zdaj pa je cela štala. Sem že študirala, da bi nabavila alarm, ki laja - da se sproži, ko gre mačka mimo.
A to sploh obstaja?
Default avatar

pasja

No,Vanja ima odgovor! Nabavi si psa,pa ga nauči na tisto.."Floki,kje je muca'Daj jo!":):):)
seveda,samo pregnati jo mora,hehe!
Default avatar

ponoriš

Hja, dobrodošli v družbi - psi, mačke vse seveda sosedovo, mi dela ogromno zgago ter škodo. Ampak mačke ne zaustavi nič - žal. Tudi voda ne pomaga - no, razen za pol urce, potem je nazaj. Nobena žival cepljena, razglistena, mi pa majhnega otroka. Pogovorit se ne da z sosedi - mi rečejo kaj pa naj, če ne razumejo. Sem zagrozila da jih bomo mi odstranli in mi reče, kar dajte. Ja, seveda, stroške naj imam?? strup namreč ne mislim nastavljat, se mi žival smili, halooo. Al kaj so mislili?
Pa jih ne kličemo, ne hranimo, imamo psa. Od mačk razmetano, pokupčkano od vrta do zelenic in terase, da ne govorim o popraskanem avtu, ko mačka ni mogla splezat na haubo. In moj triletnik se naj igra v takem - saj nič ni varno, živali so bolane sigurno, če niso nič najnujnešega naredili - inšpekcija?? Za pse ja, kaj pa naj z mačkami?
Default avatar

Poper

Pomaga tudi poper, malo ga posujte npr. pred vhodna vrata...
Default avatar

Yo_

Ja, inšpekcija je prav tako pravi naslov za mačke. Oboji spadajo pod termin "hišne živali".
Default avatar

vaščanka manka

In vi bi radi dobre sosedske odnose? Pa pojdite v mestu. Na vasi je pač tako, da so psi in so mačke. Meni tudi hodi sosedov Timi srat na zelenico pa sosedova mačka vse požre našima, a verjetno tudi onadva kdaj kaj pojesta pri sosedih, pes pa ga tudi kdaj mahne po svoje pa bog ve kaj ustvarja. V naši vasi se za to ne sekiramo. Ni vredno. Življenje je lepo...
Default avatar

dadadada

ponoriš je napisal/a:
Če imata morda toliko denarja da kupite ampule in pasto za zunanje in notranje zajedalce. kaj počnejo vaši sosedi je mučenje, saj so zunanje mačke polne zajedalcev to so gliste, trakulja, bolhe, klopi, srčni črvi... vse to žival zelo muči. Prijavi jih na inšpekcijo.
Za tisto ki je napisala prvi post. Dobi se sprej ki se naspreja, je namenjen posebej temu da mačke ne hodijo tja kamor ne želiš. mislim da jih je več vrst in se dobi v bolje založenih trgovinah z živalmi in živalsko opremo.
Default avatar

daadaddadaad

[quote=""vaščanka manka""]
In vi bi radi dobre sosedske odnose? Pa pojdite v mestu. Na vasi je pač tako, da so psi in so mačke. Meni tudi hodi sosedov Timi srat na zelenico pa sosedova mačka vse požre našima, a verjetno tudi onadva kdaj kaj pojesta pri sosedih, pes pa ga tudi kdaj mahne po svoje pa bog ve kaj ustvarja. V naši vasi se za to ne sekiramo. Ni vredno. Življenje je lepo...[/quote]


SEveda, na vasi se ne sekirate če žival trpi, sterelizacija, kastracija.. kaj je že to? Nekaj za kaj je škoda denarja. Kaj šele ampule, cepiva, zdravljenje...