Forum.Over.Net

Starševski čvek

učiteljica se norčuje, posmehuje učenki, jo obravnava kot lažnivko

Default avatar

kako ukrepati

Kam se obrniti, kako pomagati?
Na katero inštanco?

Prosim samo resni - ker je to resna zadeva

Učiteljica svoje ljubljenke obužuje, do ostalih je nesramna.

Učenki je rekla, "Ana˝ pa ne pozabi šepati - oče je pa zjutraj prišel učiteljici osebno povedat, da si je punčka zvila gleženj - in tako se je deklici ves dan posmehoval skoraj ves razred.

In to ni prvič

Zdaj grem pa v šolo

Upam na resne odgovore - brez norčevanja prosim

Ker to je šikaniranje - in taki otroci se zapirajo vase, postajajo depresivni, mnogokrat življenje končajo tragično

Da so sošolci lahko kruti - AMPAK UČITELJICA???
Default avatar

felis

Z njo, z učiteljico - se ni kaj pogovarjat, ker ne moreš pričakovat, da bo na osnovi enega pogovora s staršem, en primitiven človek postal pa kar kulturen in razumevajoč.

Največ, kar lahko pričakuješ, bo profesionalen odnos, kot posledica njenega zagovora v kolektivu.
Default avatar

podobno

Do ravnatelja - z učiteljico vred!

Vendar - če pa je ona ravnateljeva ljubljenka (ali ravnateljice) potem ne bo nič, mogoče sam majhno opozorilo, ter zagotovilo da se to ne bo več zgodilo. In mogoče bo pomagalo. Pri nas nismo dosegli nič, pa smo starši podpisali dve peticiji za dve učiteljici. Obe še vedno veselo učita, ena se je umirila vsaj malo, ena pa je ista ostala in se ji ne zgodi nič! (razen da vsake toliko, ko kateri starš zopet ponori, hodi tist dan cela objokana po šoli)
Default avatar

ddaaddADAdAD

ta učiteljica pa je ena krava. če jo učenci zbadajo mora biti sestanek z njimi, stariši, učiteljico, soc. delavko. če pa to dela učiteljica pa povej katera šola je to, ki ima tako primitivne učitelje, ki se spravljajo na otroka. kako se lahko odrasel človek norčuje iz otroka? jaz se sploh ne bi mirno pogovarjala ampak bi kar glasna bila ter zahetvala ravnatelja. učitelja pa bi kar prijavila. ker z otroka pa se ne more tako kruto norčevati.
Default avatar

kruto

jst bi odšla do učiteljice in do ravnateljice ter povedala svoje. Ne pustite se šparat ne pustite da vam tako uničujejo vaše otroke ter njihovo samozavest. Jezna sem na take prfokce, učitelje... ko bojo moji otroci enkrat v šoli jim tud sama ** bom pa hodila vsak teden se kregat če bo to potrebno....
Default avatar

zaznamovana

Meni je samozavest uničila učiteljica v tretjem razredu oš, ko sem izgubila starše, ko nisem imela nikogar na svetu se me je lotila. Lotila se me je na tak način, da so se mi smejali sošolci, smejala se je ona...
Danes sem stara 39 let. Hodim k psihiatru in jem antidepresive.


Ne pustite da se to zgodi tudi vašim otrokom!!!
Default avatar

faaffssfaffsfas

zaznamovana je napisal/a:
Naredite obletnico mature povabite vse učitelje in ji povej svoje. kako se lahko ena gnusoba spravi na otroka ki so mu umrli starši. :(
Default avatar

kruto

TOČNO TAKO ZAZNAMOVANA samozavest ti vzamejo taki ljudje tako so jo tudi meni .... zato te draga mamice oz. dragi starši ne pustite da vaš otrok trpi..

mene vzgojiteljica ni marala že v vrtcu in imam še dandanes probleme ko se spomnim na kaj takega G R O Z A
Default avatar

Mami33

Pa vi to resno? Se mi zdi, kot da bi brala same izmišljotine. Še najbolj nora je pa ta, da bi se učiteljice norčevala iz otroka, ki je izgubil starša. Žal človek težko verjame.
Default avatar

kruto

JA verjemite da je to čista resnica kar se tiče z moje strani, sama imam še dan danes probleme zaradi tega imela sem jih še posebej takrat ko sem dopolnila 6 let k me je poniževala, se mi smejala, še dan danes jo imam pred očmi in bog ne daj da jo kje kdaj srečam, zaradi nje nisem rada hodila v vrtec se družila z vrstniki zato sem morala hoditi k psihologu vse do osmega leta. zraven tega sem imela vmes še kakšno učiteljico k me ni marala se mi je smejala, si morate misliti kako je to za otroka težko :( IN K BOJO MOJI OTROCI ENKRAT V ŠOLI MA SAM NAJ PISKAJO KEJ BOJO PA TAKI OSTALI BREZ SLUŽBE MAJKEMI...

AJA pa ko sem odšla v gimnazijo mi je tud ena od prfoksov rekla draga moja pri meni ne boš mela niti ene konference pozitivno.... KAP čist te psihirajo taki učitelji ki sploh nebi smeli bit učitelji ampak bi jim takoj dala kramp pa lopato v roke...

NE MORJO SE SPRAVT NA OTROKA.... pa ponavadi se spravijo na take k starši nikjer ne delajo nimajo neke dobre izobrazbe vem preverjeno je... IN VERJEMITE NAM K SMO DALI NEKAJ TAKEGA ŽE ČEZ
Default avatar

zaznamovana

Mami33 je napisal/a:Le verjemi.Kaj takega si ne bi mogla kar izmisliti, se ti ne zdi??
Moja domišljija ni tako bujna.
Je bilo pa to res 29 let nazaj, ko so glavno besedo imeli še učitelji. Ta učiteljica pa je bila alkoholik in se ji je kasneje v življenju kruto maščevalo.
Izgubila je najbližje...na tragičen način.
Ker se ji nisem maščevala jaz, se ji je življenje.
Default avatar

triš.

zaznamovana je napisal/a:
Ojoj, ne morem verjet, da so ljudje lahko tako kruti. Še posebej do otrok, ki so tako ranljiva bitja. Žal mi je tae, upam,da si se otresla grdih spominov.
Default avatar

I just can't get enough

Zaradi ene učiteljice je nekdo 30 let kasneje na antidepresivih?
Hm.
Default avatar

kruto

zakaj pa ne itak da je lahko!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

verjetno si imel/a lepo otroštvo zato ti ne gre v glavo ... sam to ti pusti posledice žal še posebej če je takrat otrok izgubil enega od staršev ali pa celo oba. JST NE VEM KAKO TO DA VAM NI JASNO otrok je tako nemočno bitje da če ima takrat probleme tako v vrtcu, v šoli doma ga bo to celo življenje spreljalo in nekateri JA SE NE MOREJO/MO POBRATI KER SE ŠE VEDNO SPOMINJAJO/MO TAKIH DOGODKOV
Default avatar

tbb

Meni je tudi vse napisano malo bedasto, da krivite za svoje travme neko učiteljico izpred 30 let. Kaj ste pa do sedaj delale. Se strinjam, da ti nekdo lahko zagreni življenje, vendar ne v taki meri, da do pezjona čutiš bolečino, travme...
In tudi za punčko ki je šepala bi jaz svetovala sestanek v mirnem tonu in bi tej tovarišici pojasnila, da j punčka občutljiva in da jo njene besede zelo prizadanejo in če le ne bo boljše greno skupaj do ravnateljice. Hočem reči, da ni pametno iti takoj na nož ker ne poznamo drugo plat zgodbe. Včasih naši sončki tudi pretiravajo ker vedo, da imajo potuho pri starših in da bodo njihove mame vse uredile in se bo tršica usrala in mi dala pet....kao
Default avatar

luii

[quote=""I just can't get enough""]
Zaradi ene učiteljice je nekdo 30 let kasneje na antidepresivih?
Hm.[/quote]

Ne pozabi, da so prej umrli starši. Ne vemo, pa kako in zakaj so umrli.
Default avatar

sončna Goriška

Tisti, ki tega niste dali skozi, ne razumete ljudi, ki so to doživeli. Če je otrok bolj občutljiv, ga take reči zaznamujejo za celo življenje. zato ne pametovat.
Dobro, da ti je hčerka povedala. Sedaj ukrepaj (direkt k ravnatelju). Jaz kot otrok nasprotno nisem hotela obremejevat mame in sem vse tiščala v sebi. Zato sem morala vse predelati, ko sem odrasla.
Default avatar

logična razlaga

Grem stavit, da je avtorica komentar o šepanju vzela iz konteksta. Po mojem je imela učiteljica priložnost videt deklico šepajočo, ko je punčka na to mislila, in tudi nešepajočo, ko je deklica na to pozabila. Kaj pa, če je punčka celo kakšno nalogo odklonila v imenu šepanja?

Zadeva se da razjasnit tudi na prijazen način.Morda je zdaj pravi trenutek, da hčerki na pozitiven način pokažete, da ni nujno vsake situacije videt s črnimi očmi?
Default avatar

tudi jaz sem

[quote=""sončna Goriška""]
Tisti, ki tega niste dali skozi, ne razumete ljudi, ki so to doživeli. Če je otrok bolj občutljiv, ga take reči zaznamujejo za celo življenje. zato ne pametovat.
Dobro, da ti je hčerka povedala. Sedaj ukrepaj (direkt k ravnatelju). Jaz kot otrok nasprotno nisem hotela obremejevat mame in sem vse tiščala v sebi. Zato sem morala vse predelati, ko sem odrasla.[/quote]Točno tako!

Vsi, ki v otroštvu niste doživeli izgube staršev, ali vsaj enega od staršev, ne morete komentirati. Tudi jaz sem izgubila oba. Tragedija me je zaznamovala za vedno in tudi jaz jem antidepresive, ker sem v mladosti vse potlačila, vsa čustva, ki jih še danes ne znam izražati.

Če bi se nad mano v tistih trenutkih zgrnilo še kaj, ne vem kako bi prenesla.
To so težke stvari, dragi moji!
Default avatar

majamajamaja

Nam se je v osmem razredu zgodilo, da je učiteljica sošolko vprašala, če slučajnio nima mame, ker je imela zmečkano majico za telovadbo; pri tem je dotična učiteljica vedela, da je njena mama v psihiatrični ustanovi, ker je doživela živčno zlom...in to je vedelo celo mesto. Da ne začnem o hišniku, ki je vlekel za ušesa, grobem ravnatelju, učiteljicah, ki so scefrale dnevnike na prafaktorje, in metale ključe in krede po razredu...ampak to je bilo pred dvejsetimi leti... :)