Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek neoporečnost posod

neoporečnost posod

V zadnjem času je veliko govora o škodljivosti teflonskih posod pa o keramičnih posodah, ki naj bi bile boljše. Ker sama še vedno premorem le kovinske lonce in teflonaste posode, po drugi strani pa se trudim za čim bolj zdravo prehrano, me to malce bega. V kakšnih loncih pa vi kuhate?
Zanima me vaše mnenje, mogoče kakšen link na internetu, kjer se to da prebrati.

V glavnem v teflonu, ko se le ta poškoduje posodo zavržemo. Nekaj malega uporabljamo tudi emajlirano.
Teflon naj bi bil škodljiv šele ob temperaturi nad 350 C ali če je poškodovan. Na taki vročini pa res ne pripravljam hrane. Mislim, da je to spet ena marketinška fora podobna himalajski soli.

NA netu imaš tega ogromno. Malo pobrskaj.
Nerjaveča posoda tudi ni ok, razen če je ravno vrhunska, ki ima dokazano malo niklja. Po moje so najboljše emajlirane, tiste s težkim dnom.

Ma ne najdem kaj pametnega na netu. Sem že iskala. Nekaj je o škodljivosti teflona in o tem, da naj bi ga nehali izdelovati do 2015, če ne najdejo alternative materialu.
Kaj več? Kako je s posodami s keramično prevleko – sem ujela zadnjič v eni kuharski oddaji.

New Report

Close