Kontracepcija

Oslabljen libido

Default avatar
Pozdravljeni!

Že več kot dve leti in pol jemljem KT Yasminelle...Z njimi sem v veliki večini zadovoljna. Kožo imam super, krvavitve so do dneva natančne, pms je milejši,.. Edino kar me pa zadnje čase mal bolj moti je oslabljen libido. Sicer imam rednega fanta, spolne odnose imava tedensko, samo želja manjša.. in to me je začelo motiti.
Kaj priporočate v takem primeru? Zamenjavo vrste KT? Če slučajno veste, kake izkušnje imajo ženske z novo KT qlaira, ki naj bi bila "naravna" ? Kako drugačen je režim jemanja pri tej tabletki?
Zame nobena druga kontracepcija ne pride v poštev kot KT, saj imam slabe izkušnje z kondomi. Želim si imeti skoraj 100% zaščito, saj KT res redno jemljem (in si vsak dan zapišem,da sem jo vzela) in sem tako mirna.
Hvala za pomoč in nasvet!
LP
Default avatar
Manjša spolna želja je možna pri katerikoli kontracepcijski tabletki. Poskusite zamenjati za drugo hormonsko kombinacijo, lahko je to tudi Qlaira ali katreakoli druga tabletka razen Yarine in Yaz, ki vsebujeta isto kombinacijo učinkovin. Qlaira je tabletka z naravnemu identičnim estrogenom, režim jemanja pa je drugačen od klasike, jemlje se 28 dni, zadnji dve tabletki sta placebo in ne vsebujeta hormonov. Tabletka oponaša gibanje nivojev hormonov v naravnem ciklusu. V času placebo tabletk pride do prekinitvene krvavitve, ker pa je pavza kratka, se dogaja da je niti ni. Dogovorite se za menajvo tabletk, morda pa jih bo treba poizkusiti več preden boste našli vam ustrezno. Ne obupajte.
dr. med., specialistka ginekologije in porodništva
Default avatar
Dve leti in pol ni bilo sprememb v libidu, zdaj pa so ... Reakcija na KT? Ne vem, kaj pa če si samo pod stresom ali pa kaj drugega ne štima? Mislim da vedno ne smemo krivit KT, včasih je kakšen stres ali konflikt, ki pride znotraj zveze, ali podzavest narekuje drugače.... Če ni v telesu vse v ravnovesu, se kaže navzen. Pogovor s partnerjem je lahko včasih tudi v pomoč.
LP
Default avatar
Se povsem strinjam, tudi preobremenjenost in pomanjkanje časa za pogovor in sprostitev sta lahko razlog za manjšo spolno slo. Vsekakor je dobro kaj narediti tudi v smeri splošnega dobrega počutja.
dr. med., specialistka ginekologije in porodništva