Dermatologija

Odgovarjajo: prim. Boris Kralj, dr. med., specialist dermatovenerolog, flebolog

nenavadno znamenje

Default avatar
Pozdravljeni!

Zanima me sledeče.

Na levi roki imam dokaj nenavadno znamenje. Na sredini je crno, okrog pa svetlo rjave barve, je nepravilno, z neostrimi robovi, skratka po merilih velja za nevarno znamenje. Imam ga ze zelo dolgo, sploh se tocno ne spomnin od kdaj tocno, sigurno pa ze od osnovne sole, sedaj sem stara 24 let. Znamenje mi je pregledala zdravnica na sistematskem pregledu in mi povedala, da ga naj opazujem in spremljam spremembe. Zaenkrat jaz ne vidim bistvenih sprememb. Pregledovala sem tudi slike za nazaj, kjer je nekoliko blizje slikana roka in nekako ostaja oblika in barve enake. Ne morem pa tega trditi zagotovo, ker nikoli ni bilo slikano pri dermatologu. Zadnje case sem veliko brala o koznem raku in me je zacelo zelo skrbeti, zato sem se odlocila, da bi si znamenje dala odstraniti, seveda mi bo ga se prej pregledal kirurg. Zanima me, ali je možno, da je lahko kozni rak, ceprav se zaenkrat bistveno ne spreminja? Se lahko kozni rak razvija tudi dokaj pocasi?Pa tudi srbi me ne, ne boli, ne krvavi, je pa po obliki zelo neenakomerno in podobno tistim, ki jih po slikah predstavljajo kot maligna. Zelo me je strah in bom ukrepala ze naslednji teden.

Zahvaljujem se vam za vas odgovor
Default avatar
Pozdrav!

Vaše razmišljanje je pravilno v tej smeri, da se znamenje pokaže dermatologu, ki ga bo povečal, ocenil in razrešil dileme, ki so . Potek, ki ga opisujete pa bi bil težko verjetno v smeri neke maligne spremembe znamenja.
Pregled pri dermatologu bo razjasnil zadevo.

Lp
*****************************
Prim. Boris Kralj, dr. med
specialist dermatovenerolog, flebolog
Dermatološka ambulanta
Ukmarjeva 4 , Ljubljana

01/281 11 29
Default avatar
Naj dodam se, da je znamenje-črni del rahlo izboceno. Zadnje case ga neprestano opazujem, ker me skrbi in se mi zdi, da se je zraven naredila se ena majhna,svetla pikica. Ne vem, če je to lahko nevarno ali je psiholoska posledica.
Default avatar
Rešitev problema je pregled in ne le opazovanje.
To bo razjasnilo dileme.

Lp
*****************************
Prim. Boris Kralj, dr. med
specialist dermatovenerolog, flebolog
Dermatološka ambulanta
Ukmarjeva 4 , Ljubljana

01/281 11 29

Moderatorji

prim. Boris Kralj , dr. med., specialist dermatovenerolog, flebolog
B. Kralj