Starševski čvek

otroška dehidracija

Default avatar
Prosim pomoč,

moja punčka 20 mesecev ima že od ponedeljka drisko. Bruhala je sicer en dan a sedaj se je umirilo. Apetita nima, poje nekaj malega čez ves dan a zdi se mi da ji ponudim dovolj tekočine. Klicala sem zdravnika in mi je rekel naj seveda pazim, da otrok ne dehidrira in da naj bom pozorna če bo planica suha. Zdaj pa imam problem. Nazadnje sem zamenjala planico ob 16h in je sedaj ob 19h bila še čisto suha. A mislite, da je to že kak znak dehidracije. Drugače se punčka obnaša normalno. Vedno, ko punčko preoblečem ima nekaj v planici danes pa suha suha.

Na kaj naj bom še pozorna?

hvala
Default avatar
O dehidraciji vidimo suhe, živo rdeče in razpokane ustnice, jeziček in ustna sluznica pa sta suha-lepljiva. Oči motne, vdrte, s temnejšimi kolobarji. Če ima odprto veliko mečavo, v polsedečem položaju tipljemo vdrto mečavo. Koža je suha, če s prstom naredimo gubo (kot bi ga hoteli vščipniti), se guba le počasi poravna
Default avatar
Ti ji kar redno dajaj za pit pa magar na 10 min.po šlukec .
Naj je bobi palčke in vse kar je slano ,če ima rada seveda.Ter navadna prekuhana voda ali pa čajček iz suhih borovnic.
L.P.
Default avatar
Mislim, da je v vsakem primeru potreben obisk zdravnika in ne le klic. Ne razumem takih komot staršev.... res ne...spregledana dehidracija je lahko kar huda reč in pušča lahko posledice..
Default avatar
Peljite jo k zdravniku, da pogleda , ker posledica je lahko odpoved ledvic....ne se hecat, danes je četrtek!
Default avatar
Ja to pa itak .Pejd do zravnika ! Se predolg vleče .
Default avatar
[quote=""mamici nasvet""]
Mislim, da je v vsakem primeru potreben obisk zdravnika in ne le klic. Ne razumem takih komot staršev.... res ne...spregledana dehidracija je lahko kar huda reč in pušča lahko posledice..[/quote]

Dehidracija je pa res težko spregledana, saj se samo slabša in vodi v smrt.
Default avatar
"Planica, Planica.
Snežena kraljica!
Le kdo je ne pozna -
lepoto iz snega?"
Default avatar
Jaz pa ne razumem takšnih paničnih mamic,ki bi kar takoj tekale k zdravniku.
ne vem zakaj bi pisateljica tega posta mogla k zdr.????

Brezveze
Default avatar
Moj je tud doma, od torka bruha in driska, sicer ne bruha skoz, tko ene šestkrat je dodanes bruhal, drisko ima pa skoz. Apetita tud nima, pije pa tko no od litra in pol do dveh, mal jamra, da ga boli želodec. Je pa starejši, šest let, po telefonskem pogovoru z zdravnikom od včeraj, sva se zmenila, da če bo danes bolje, se ne hodiva nič kazat, drugače pa itak dela potem še urgenca, če bi ratal utrujen, da ga pošljejo na flaše. Za samo bruhanje in drisko zdravnik ne more nič narest, in dokler se mamici zdi, da otrok popije dovolj in je normalno živahen, res ni treba hodit do zdravnika.