Alergija

Odgovarjajo: Prof. dr. Mitja Košnik, dr. med. • Anja Koren Jeverica, dr. med., pediatrinja in alergologinja

Alergoloski test - bioresonanca in krvni test, kaj drzi?

Default avatar
Pozdravljeni,

se tu kdo spozna na te alergije, ker sem v totalnem precepu in sicer:

Placala sem si testiranje alergij (najbolj me je zanimalo za ose) preko bioresonance, mislim da se je napravi reklo Bicom in je tista palcka tam pokazala na moje veliko presenecenje alergije na:
riz, sezam, ose, potem pa se na tri vrste plesni, to so alternaria mix, aspergillus mix in se blastomyceus mix.
Sla sem na prvo zdravljenje preko te bioresonance, tam mi je dala po prvi terapiji nek cip za vrat ki sem ga nosla dva dni in ker me je potem prevec srbelo vtrgala dol in fliknila nekam.

Nakar sem, ker sem skeptik, sla k normalnemu alergologu in ta mi je naredil dvoje:
1. testiral na prsice in na aspergillus na roko - niti na eno stvar nisem reagirala
2. vzel kri in me testiral za vse ostale zadeve
Pa pridejo danes izvidi in mi rece sestra (do doktorja se nisem sla) po telefonu, da na krvi ni bilo zaznati nobenih alergij.
Vceraj so bili testi krvi samo za ose (ker so te poslali v laboratorij) in sem govorila z doktorjem, dobrim alergologom, ki mi je rekel, da KRI NI POKAZALA ALERGIJE. Vprasam: kaj to zdaj pomeni, da nisem alergicna na ose? Mi odgovori: to pomeni samo, da kri ni pokazala alergije, ni pa receno, da niste alergicni, ce boste opazili da ste, pridite sem.
???????????????????????????????????????????????????????????????????

Kaj je zdaj to, komu naj zaupam? Bioresonanci ali krvi, ali roki ali komu za vraga?

Ker pri otrocih ista finta, sem dala vse tri na bioresonanco testirat, pa je bioresonanca pri vseh pokazala na psenico, na mleko (ki ga pijejo kot nori vso zivljenje), potem pa se pri hcerah na polno plesni, od teh ko imam jaz se penicillinum, candida itd, alergije na cvetni prah pri dvo in pol letnem otroku (normalni doktorji, sem sla do treh so rekli da je to skoraj nemogoce!-pri tako majhnih otrocih (naj bi imela alergijo na travniske roze, pa na eno od teh zgodnjih cvetov), ne vidi se mu nic na oceh ali kaj, docim starejsi otrok ima alergijo na tri zgodnje cvetove pa ima cisto rdece oci, poln nos itd...

Je pa pri njem bioresonanca pokazala alergijo na cisto vse zadeve, ki jih drugace tudi vemo, npr. na jabolka, na krompir, cesnje, marelice ipd. - to kar je sam ugotovil.

V glavnem, punca in tamlajsi otrok naj bi bili alergicni na pol sveta - od hrane plus se celo na bakterije kot so Proteus, Hemophilus, Pneumokokkus, Escherichia coli, med vsemi ostalim plesnimi kot so npr. Mucor mucedo ter vse moje in ne vem kaj se vse, v glavnem adijo pamet, alergije da se jih ven ne vidimo, seveda vkljucno s prahom.

Kaj zdaj to pomeni, komu je za zaupat (otrok se nisem dala krvno pregledovat, sem rekla da se prvo vidi pri meni kako in kaj in komu je za zaupat)?

Takoj sem nabavla cistilce zraka za vse sobe, pili smo en mesec samo rizevo, kvasovo in mandljevo mleko, jedli itak skoraj vec nobnih uzitnih zadev in kar nekaj, dokler nisem imela vsega poln kufer in smo uvedli nazaj pocasi cel repertuar prejsne hrane, dosti sladkarij inkluziv.

Najbolj me skrbi za to mleko pri otrocih in psenica - ker iz tega je sestavljena skorajda vsa prehrana. Nakar sem citala o teh alergijah na plesni - to zna bit tudi fino nevarno, ampak kaj je zdaj res - kri ali bioresonanca?
Morem povedat, da nisem imela nobenih groznih ali nenormalnih zdravstvenih problemov, doma nimamo plesni na stenah - ampak ta alergija na plesni lahko tudi vdari na zivcni sistem in odkar sem izvedela da jo imam sem vse bolj zivcna ;)...

Prosim za kaksen izkusen in pameten nasvet, pogled, morda kaksna zadeva iz lastnih izkusenj.

PS
Pisem zelo na hitro, ker sem zivcna ;))))), zato se ne zgrazat ce sem se parkrat ponovila.. Samo se mi mudiiii
Default avatar
Aja se to, doktorju alergologu sem pokazala te teste bioresonance (in enim trem pediatrom), pa so vsi samo kimali z glavo - da to nikakor ne drzi in so se mi vsi nasmihali kako fino mecem denar stran..
Ampak ta doktor je rekel, da mi bodo kri testirali na VSE, videl je tudi liste iz bioresonancnega testiranja in je bilo vse to testirano...

Zdaj sem tu precitala tole: inhalatorne alergije, kaj to pomeni, kako se jih ugotavlja?
Ker nas najmlajsi otrok, 2 in pol leti je tudi celo zimo, ampak res celo zimo, okoli letal s polnim noskom in niti en dan ali noc ni bilo da ne bi imel polnega nosu, po vecini je teklo, vcasih kaksen dan ne, ampak 5 mesecev ze traje vsak dan ta poln nosek.

Obstaja se kaksen nacin, da ugotovis ce si npr. alergicen na ose, razen da te pici?
Ali ce si alergicen na plesen (otroci predvsem) - razen da imas pac poln nos in ne vec od cesa tocno?
Kako se kaze alergija na mleko, ki je dokazana v bioresonancnem testiranju, ce nihce ne odreagira alergicno na mleko ali mlecne proizvode?

Gre lahko pri testiranju bioresonance npr. da pokaze bioresonanca ce si malo obcutljiv na doloceno zadevo, nisi pa se alergicen? Je to mozno?

Mene res cudi, da mi v krvi niti na ose ni pokazalo, ceprav sem enkrat kot majhna alergicno odreagirala na osji pik in bioresonanca mi je pred enim mesecem tudi pokazala alergijo na oso, zdaj pa to.....

In se nekaj me zanima: prvi termin s tamlajsim pri testiranju: ni pokazala alergije na mleko - en teden kasneje pa JE pokazala in to zelo ocitno.
Kaj je zdaj s temi zadevami, s to bioresonanco? Meni nic jasno.... Razen da sem dala za prvo testiranje 70 euro....
Default avatar
Odgovora za vas nimam nobenega, le svojo izkušnjo.

Imam precej težav,zaradi katerih sem obiskala splošnega zdravnika, specialista
za notranje organe, dermatologa in alergologa. Izvidi so bili vsi ok, alergološki
testi tudi. Ampak, moje težave so tudi bile še vedno iste. Na bioresonanci pa so
mi ugotovili kandido, alergijo na mlečne izdelke, sladkor, riž, gosje perje, žita, perutnino
seno in še marsikaj, zaradi kandide naj ne bi več plavala v bazenu, se čimmanj umivala, skratka
ne vem komu verjet, ne vem kako naj se prehranjujem, zaradi kandide bi bilo najbolje da sploh
ne bi jedla nobenih og.hidratov, od zelenjave pa ne vem kako naj preživim. Tudi sama ne vem komu verjet in kaj naredit.
Default avatar
Sama tudi težko razumem da to delajo tudi zdravniki, misli bioresonančne teste. Kolegi se pa zgražajo nad tem. Ja težko je v tem svetu vedet komu verjet.
Default avatar
Vidis? Zdaj pa bodi "pameten".
Pri nas tukaj (ne zivim v SLO) ne delajo teh testov doktorji, ampak moras kar sam placat... Za delat bioresonanco ne rabis bit doktor, tu imajo te teste tisti ki so se izpopolnjevali za alternativno medicino, ki pa ni ista od solske. Tako so meni to povedali.

In komu ti verjames? Saj to mene grize.. Kaj naj si nabavim oso naj me pici in pol da vidim... Ves da tega ne bom naredila, se bojim os ko sam vrat, ampak zanima me pa takooo zelo zelo, ne toliko zaradi mene, zaradi otrok pa se kako.

Kaj so ti delali test za kandido (ce sploh gre) na roko? Po mojem, ce bi se to dalo, bi se na roki mogla pojavit kaksna reakcija, neda?

Lej, moj sin naj bi imel po bioresonanci alergijo na mleko. Pa mu je otroski zdravnik naredil nek majhen testic (ni bilo dosti zadev testiranih) na roko. In na mleko ni odreagiral alergicno... No okay, vsaj vem, da ce se bo kopal v mleku, ne bo nic hudega... ;) Groza. Kdo koga tu vozka, kaj je s to alternativno medicino, kaj so vse te alergije na plesni in bakterije??????


Daj povej se, a si sla bioresonancno v zdravljenje in ce si sla, ti je kaj pomagalo? Jaz sem dala sina tja, je bil ene 5x, zdaj pa ne vem vec......
Default avatar
za vsak slučaj imej pri sebi kajproti alergiji, če prideš v kontakt z kožje krilcem, bodo pozorna kateri je in se odloči glede dzravil odvisno od reakcije. najbrž paz oso še nisi imela kontakta ali pa je bilo 1x.
Default avatar
Lahko samo rečem, da so pri našemu krvni testi v zadnjem času negativni, reagira pa isto kot takrat, ko so bili še visoki. Tko, da je po mojem to kr neki.
Default avatar
pa si že bila v kontaktu z osami? če še nisi bila, pol niti kri niti pric test tega ne bosta pokazala.
sama vidiš kaj ti dela in če kaj težave, temu se je treba žal izogibat. da pa bicom pokaže celo morje alergij pa se mi zdi da je tu gor že bilo opisano. sama ne vem, se tega nismo šli, ker so težave ki so se pojavljale potredili testi uraden medicine in so z omejitvami ki s ejih striktno držimo tudi obvladljive. da na bicom zaračunajo tudi terapije, vemo vsi, da ne delajo nič zatsonj tudi, tako da.... no ampak to je samo moje razmišljanje in nezaupanje v ljudi ko je v igri denar.
Default avatar
Sama sem bila na bioresonanci, ker imam kup težav z zdravjem. Pokazalo mi je alergijo na VSE. lahko jem samo oves, ječmen, koruzo, od mesa perutnino, od rib lososa, od zelenjave korenje, od sandja pa banane in grenivke.
Zdaj se en teden držim diete in moram priznati, da se po enem letu in pol totalne frke z zdravjem KONČNO počutim občutno bolje. Baje pa se bo pravi učinek diete poznal šele po treh tednih, ko gredo iz telesa vsi alergeni.
Tako da kar se mene tiče, nekaj je na tem (tj. na bioresonanci). Kako pa bo s terapijo, pa povem po parih mesecih.

Glede krvnih testov pa je meni naš pediater rekel, da so čisto nezanesljivi in da se jih enostavno ne splača delati. Pa je pristaš 'uradne' medicine.
Default avatar
Draga NoNi, dobrodošla med alergiki. Mislim, da se tako kot ti počuti čisto vsak izmed nas. zmedeni od vseh različnih informacij, ki jih dobivamo iz vseh smeri.

Da ne izgubljam preveč besed glede odnosa uradne medicine do alergij. Razni alergijski testi ne kažejo nujno dejanskega stanja alergije. Npr. Krvni test lahko pokaže alergijo, kožni pa ne; ali obratno. testi lahko pokažejo tudi alergijo, zaradi katere dejansko nimamo težav, ne pokažejo pa alergije, zaradi katerih imamo težave. So pač samo pomoč pri ugibanju, čemu naj bi se človek nato izogibal.

Tudi zdravniki imajo zelo različen pristop do alergij, opažam pa, da tudi nekateri pulmološki specializanti ne vejo prav dosti o njih. Največ se o svoji alergiji lahko naučiš z izmenjevanjem znanj na forumu, kjer imajo ljudje podobne težave, kot ti in pa z opazovanjem svojih reakcij (vodenje dnevnika).

Zame je eno in edino "zdravilo" proti alergijam izogibanje alergenom. Tablete pa pomagajo takrat, ko se alergenu ne da izogniti. Bioresonance in ostalih alternativnih metod še nisem preizkušala, saj menim da morebiti trenutno izboljšajo imunski sistem, vendar se bo ta slej kot prej ponovno porušil in bo prišlo do ponovitve alergij. Nujno pri boju proti alergijam je jačanje imunskega sistema - izogibanje dolgotrajnemu stresu, dovolj gibanja, spanja, zdrava prehrana. Če je potrebno pa tudi kakšen imunal, matični mleček ali probiotiki (v kolikor nanje niste alergični!).

Upam, da boste imeli čimmanj težav zaradi alergij.
Default avatar
Po mojih izkušnjah bolj drži bioresonanca. Moja mama si je z njo pozdravila dolgoletno hudo alergijo na cvetni prah, od takrat je že 10 let, pa ji ne teče več iz oči in nosa, ni ji treba več jemati raznih antihistaminikov.
Jaz sem imela dolgo časa zelo razpokane roke, pa mi je bior. pokazala alergijo na pšenico, koruzo , sojo, plesen aspergilus. Držala sem se diete in hodila na terapije (imela sem jih pribl. 12), zdaj je vse v redu že 5 let.
Pojasnili so mi, da če si alergičen na aspergilus, ne smeš jesti ničesar, kar vsebuje citronsko kislino, le-ta pa je največkrat uporabljen konzervans v prehrambeni industriji. Citronska kislina je produkt plesni aspergilus, zato jo gojijo in tako na zelo poceni način dobijo citronsko kislino.
Alergija na mleko pa tudi ni nujno ni vezana na mleko kot tako, temveč na vse primesi, ki jih vsebuje (kravam dodajajo veliko antibiotikov, krma je mešanica vsega čudnega, mleku dodajajo plesni za obstojnost v tetrapaku ipd.). Če pa piješ sveže nepredelano mleko od krave, ki se hrani po starem (trava+ seno) in živi pretežno na prostem, ponavadi nimaš težav.
Default avatar
ojla,
sama sem imela izpuščaje po obrazu, hrbtu in trebuhu. Šla sem na alergoteste, ki niso pokazali alergije, tudi kri ni pokazala nič. Potem sem sama poskušala ugotovit na kaj bi bila lahko alergična, tako, da sem za en teden izločila iz prehrane po eno živilo, a žal brez uspeha. No in pol mi je prišla v roke knjiga o prehrani po krvnih skupinah, pa sem si rekla če mi tole nebo pomagalo potem pa res nevem kaj mi bo. Tako zdaj nimam več izpuščajev a se res držim navodil iz knjige.Čim se pregrešim se že praskam in se mi posujejo pikce.
lp
Default avatar
Praviloma alergije ni mogoče prej ugotoviti prej kot tedaj, ko prideš prvič oz. drugič z alergenom v kontakt.
Iskanje alergij je najtežje detektivsko delo in tudi v strokovni literaturi najdeš podatek da vseh alergij medicina še ne zna odkriti.Mnogo odgovorov in informacij o teh stvareh boš našla na forumu: w.w.w.alergije.net

Moderatorji

Prof. dr. Mitja Košnik , dr. med.
Mitja_Kosnik
Anja Koren Jeverica , dr. med., pediatrinja in alergologinja
Anja Koren