Med.Over.Net

ARTHRON Klinika za sklepe, hrbtenico in poškodbe

Odgovarjajo: mag. travm. Iztok Pilih, dr. med., spec. kirurg

Magister travmatologije, specialist kirurg svetuje o artroskopskem, kirurškem, ne-operativnem ter ultrazvočno vodenem zdravljenju poškodb sklepov (kolena, ramena, gležnja, komolca...) in športnih poškodb (udarnina, nateg, raztrganje vezi ali mišic, zvin ali zlom).

mag. travm. Iztok Pilih , dr. med., spec. kirurg

Iztok_Pilih

nezdravljen zlom noge

Default avatar

jan72

Pozdravljeni!

Moj 11 letni sin se je decembra udaril v nogo nad gležnjem, udarca nisem videla,a sin mi povedal je da mu je nekaj (eno železo) padlo na nogo nad gležnjem. Opazila sem oteklino na nogi, bolelo ga je. Fant je lahko stopil na nogo in rekel, da ga boli, a da lahko hodi. Udarec sem opazovala, nekaj dni je hodil šepajoče a rekel, da ni tako hudo. Lahko je hodil v šolo in iz nje, zato temu udarcu nisem posvečela veliko pozornosti. Bolečino je še omenil, zato smo boleče mesto mazali s kramo za lajšanje bolečin in povezali s povojem. Čez dan je deček opravljal vse dejavnosti. Le zvečer je včasih omenil bolečino .

Čez mesec dni ga je na pritisk še vedno malo bolelo, nad gležnjem je bila oteklina. Januarja smo odšli do svojega zdravnika pokazat nogo, ta je posumil na star zlom in nas napotil v kirurško ambulanto. Tukaj so nogo najprej slikali. Kirurg je otipal nogo, ki je bila na pritisk nad fibulo boleča. In napisal, :
"V distalni tretjini je fibula vretenasto zadebeljena, struktura je ohranjena. v lat. projekciji imam vtis spiralnega zloma v fazi celjenja."
Dečka je napotil še na MRI slikanje, da izključi druge stvari. To smo v začetku marca opravili. Sedaj mo naročeni na kontrolno po opravljeni preiskavi - naslednji teden. Čakamo kaj bodo pokazali uzvidi MRI in kaj bo povedal in se odločil kirurg. Mene kot mamo zelo skrbi: kaj bo? Imam zelo slabo vest: kako to da nisem posumila na zlom!?

Vem, da bodo zdravniki naredili vse najboljše za mojega otroka, vendar je čakanje zelo mučno, tako da se obračam na vas.
Ali ima mogoče kdo kakšno podobno izkušnjo? V primeru, da je to res zlom, kaj se da sedaj narediti? Sin ima odebeljeno nogo na mestu,ali bo to tako ostalo? Ali to vpliva na rast?
Boli ga, kako mu lahko lajšam bolečine? Ali bo potreben kakšen poseg?
Hvala za mnenje in odgovor,
LP
Default avatar

Iztok_Pilih

Spoštovani!

Glede na opisan izvid kirurga, ne gre za premaknjen zlom - to pomeni, da se bo po vsej verjetnosti vse lepo zacelilo. Do kontrole odsvetujem športne aktivnosti, tekanje, skoke,...

Lep pozdrav,

uroš Dobnikar
Lep pozdrav,
Iztok Pilih

ARTHRON, KLINIKA ZA SKLEPE, HRBTENICO IN POŠKODBE
UKMARJEVA 2, 1000 LJUBLJANA


AMBULANTA LJUBLJANA, Ukmarjeva 2, 1000 Ljubljana
AMBULANTA MARIBOR, Lavričeva 1a, 2000 Maribor

Naročanje na telefon: 041 654 330 ali 01 601 11 70 ali na elektronski naslov: [email protected].

www.arthron.si

Direktor:
mag. travm. Iztok Pilih, dr. med., spec. kirurg
član Ameriške akademije ortopedskih kirurgov

Moderatorji

mag. travm. Iztok Pilih , dr. med., spec. kirurg
Iztok_Pilih
cron