Nevrokirurgija

Odgovarjajo: Mitja Maechtig, dr. med., specialist ortopedske kirurgije, NCSF cpt personal trainer

Izvid MR možganov

Default avatar

efka

Spoštovani!
Lani septembra je oče (70 let)preživel blažjo kap, po kateri je popolnoma okreval.Pred mesecem je bil zaradi nesigurnega občutka v desni nogi ,sprejet na nevrološki oddelek, kjer so mu naredili kopico preiskav (CT možganov, 2x EEG, eMG, RTG kolkov, kolena, gležnja, NMR hrbtenice...), ki razloga za šibkost v nogi niso pokazale. Stanje se mu je slabšalo iz dneva v dan in posumili smo (tudi nevrologinja), da je stanje mogoče psihično. Kljub vsemu je zadnji EMG pokazal neodzivnost desne noge in tako so v četrtek 5.3.naredili še MR možganov.
Izvid prilagam in vas vljudno prosim za razlago. Po zadnjih informacijah, bo očeta pregledal nevrokirurg, ki bo svetoval nadaljne ukrepe (eventuelno operacijo).
Hvala!
efka

IZVID MR možganov:

Preiskava pokaže lakunarne cistične spremembe v levi hemisferi, predvsem globoko v beli substanci. Lahko gre za lakunarna postinfarktna področja lahko tudi za demielinizacijo. Ob tem pa je videti visoko parietalno, parasagitalno, bolj okcipitalno z leve strani ekspanzivni proces, ki meri v premeru 16 mm, z okolnim edemom pa približno 30 mm v premeru.
Po aplikaciji KS se lezija robno signalno intenzivira, centralno pa ostaja nespremenjena.
Drugih posebnosti ni.
Default avatar

Seyed

Spoštovani,
Žal da bi vam odgovoril, morem slike MRI viditi.
Uglasite se v mojo ambulanto na razgovor z vsemi slikami.
l.p
****************************************
Seyed Yousef Ardebili, dr. med., spec. nevrokirurg
http://www.artros.si
Tel: 01/518 70 63

Moderatorji

Mitja Maechtig , dr. med., specialist ortopedske kirurgije, NCSF cpt personal trainer
mmaechtig