Med.Over.Net

Rekreacija, oblikovanje telesa in zdrava prehrana

Odgovarjajo: Mito Šinkovec, prof. športne vzg. • Vesna Feelgood, svetovalka za prehrano • Mario dr. FeelgoodMiloš Milošević, dr. med., spec. plastične, rekonstrukcijske in estetske kirurgije

S preudarno prehrano in pravilno vadbo do zdravja, dobrega počutja in osebnega telesnega zadovoljstva. Forum za vse, ki se radi razgibavate, sproščate, ukvarjate s športom in imate kakšen konjiček.

Mito Šinkovec , prof. športne vzg.

Mito

Vesna Feelgood , svetovalka za prehrano

Vesna Feelgood

Vesna Milenković je dinamična in polno zaposlena mati dveh otrok, ki si je profesionalne izkušnje nabirala na različnih področjih – po duši naravoslovka, ki je pristala v ekonomski stroki in s svojo sposobnostjo improvizacije uspešno združuje različna znanja. Na področje prehrane jo je pripeljala stiska ob spoznanju, da je njen novorojeni sin hud alergik. Postopno se je sinovo zdravje izboljševalo, alergije so pojenjale, znanje s področja prehrane in »alternativnega« kuhanja pa raslo. Ima bogate osebne izkušnje, ji jih z vami deli na forumu Prehrana, Prehrana, rekreacija in oblikovanje telesa in v posebni sredini rubriki na portalu za Recepte. Vesna je prehranska svetovalka in to počne z velikim veseljem. S svojim občutkom za posameznika in s strokovnim znanjem lahko ponudi oporo in razumevanje na poteh sprememb, ki nikoli niso lahke. Vesna ni profesionalna kuharica in tudi ne pretirana ljubiteljica preživljanja časa ob štedilniku. In ravno zato je specializirana mojstrica reševanja vsakodnevnih prehranskih zagat. Vesna pravi: “Obožujem okusno, zdravo hrano, ki se jo hitro pripravi, s slastjo poje in nato posveti še drugim pomembnim rečem v življenju.” Pomaga vam najti odgovore na vprašanje KAKO? To vprašanje se postavi, ko izveste »kaj« in »zakaj« je potrebno nekaj narediti. Vesna poskrbi, da boste lahko vse odgovore lažje prenesli v svoj vsakdan.

Mario dr. Feelgood

Mario Feelgood

Mario Sambolec je specializiran strokovnjak za prehrano in predavatelj Fitnes Zveze Slovenije. S svojo unikatno filozofijo Feelgood ruši stereotip klasičnega pristopa »fitnesa in diet« in utira nove smernice zdravemu odnosu do lastnega telesa ter uči o pomenu primerne vadbe ter prehrane za posameznika in njegov specifičen cilj. Kot trener za osnovno/specifično pripravo in svetovalec za športno prehrano ter uporabo prehranskih dopolnil vam svetuje na forumu Prehrana, rekreacija in oblikovanje telesa.

Miloš Milošević , dr. med., spec. plastične, rekonstrukcijske in estetske kirurgije

Miloš Milošević

polymetrične vaje

Default avatar

krena1122

Zanima me, kje dobiti dobre polymetrične vaje za močan in eksploziven odriv - predvsem za eksplozivnost.

Na you tube sem že gledala, so mi ok, ampak bi želela še opis teh vaj (črno na belem, :) ), saj vem, da je rezultat odvisen tudi od pravilne izvedbe posameznih vaj.
Obstaja kakšna internetna stran z opisi.

Hvala vam in lep upam, da sončen dan.
Default avatar

kolesar1

Najbrž misliš Plyometrične vaje?


Default avatar

krena1122

kolesar1 je napisal/a:
Najbrž misliš Plyometrične vaje?


te vaje ja, mam malo problemov pri uskladitvi prstov s tipkovnico...

Hvala, hvala 1000x!!! Superca si, kolesar 1!!!
Default avatar

Kolesarka

Včeraj sem v Poletu prebrala nekaj o crossfitnesu (?), ali je to sorodno Pliometriji?
Malo več bi rada izvedela v tem. Tvoj članek, Mito, sem že prebrala.
Je to spet neka modna muha ali kaj?
Default avatar

Mito

Crossfit je v bistvu komercialno ime oblike vadbe. Zadeva prihaja k nam iz Amerike uporabljajo kettelbele, gume od tovornjaka, macole itd... Stvar lahko tako izgleda zelo impresivno. Ponavadi vadba poteka v skupini, brez pavz, vaje pa so zelo kompleksne in naporne. Podoben princip vadbe je tudi meni zelo všeč. Rezultat je tista funkcionalna telesna pripravljenost in kondicija in je alternativa tisti vadbi na fitnesu, ko izvajaš serije, vmes pavze itd...
Crossfit vadba je zelo podobna treningu, kot ga izvajaš.(kolesarka).

Moderatorji

Mito Šinkovec , prof. športne vzg.
Mito
Vesna Feelgood , svetovalka za prehrano
Vesna Feelgood
Mario dr. Feelgood
Mario Feelgood
Miloš Milošević , dr. med., spec. plastične, rekonstrukcijske in estetske kirurgije
Miloš Milošević
cron