Politični čvek

"Berglund za oddajo o Patrii prejel nagrado"

Default avatar
V imenu finske nacionalne televizije in avtorja oddaje Resnica o Patrii je odgovor vložila odvetniška pisarna Avbreht, Zajc in partnerji. Kot je za Delo dejal odvetnik Andrej Kirm, se je oddaja osredotočala predvsem na koruptivno poslovno prakso finskega podjetja v državni lasti, pri čemer je Berglund o Patrii poročal že prej, in sicer o korupciji pri prodaji orožja v Egiptu. Predstavljeni izsledki pa so plod vestnega novinarskega dela oziroma zbranih informacij, še navajajo. Berglund je prav za to oddajo poleg tega prejel nagrado KOURA 2009 za najboljšo aktualno zgodbo.

http://www.najdi.si/news/preview.jsp?ql ... o%2F224341

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

no evo, med tem ko pravi finski novinarji prejemajo nagrade, si jih naši SDS-ovci izmišljujejo!!!:)))))
Default avatar
Kot pravi novinar( pa še nagrajeni), naj Berglund na sodišče prinese verodostojne dokaze, da je Janša prejel 21 milijonov evrov podkupnine( kot je novinar trdil v oddaji), in levičarji boste rešeni vaše največje more- Janeza Janše. Tako enostavno je to. In ne bluziti o nepristojnosti tožilstva. Tudi v vašem interesu bi moralo biti, da bodo končno dokazi na mizi.
Default avatar
Saj oddaja je bila dobra. Dokazov pa ni dolžan prinašat nikomur. Ker je to pač oddaja na televiziji.
Default avatar
Vi samo pokažite dokaze, Janša bo v istem trenutku zgodovina, do takrat ste pa le leve ovce brez kančka pameti in morale!
Default avatar
tadej je napisal/a:
Vzemimo en hipotetičen primer: Če bi nek novinar v oddaji na televiziji o tebi povedal nekaj neresničnega-lažnivega( recimo, da si ti kriminalec npr. pedofil) bi tudi zagovarjal stališče, da dokazov "ni dolžan prinašat nikomur. Ker je pač to oddaja na televiziji"?. In ga ti gotovo ne bi šel tožit, ker ima novinar pravico svobodnega izražanja, kajne?...To ti je ta tvoja "logika"..
Default avatar
hahaha, a se ne dogaja nekaj podobnega sedaj z našo levico-ti pa a misliš da bodo tožili novinarje???:))))))))))
Default avatar
Ne zato ker ima novinar pravico do svobodnega izražanja, ampak zato ker ni edini ki obrekuje in blati druge. Če bi vsakega ki te je kje obrekoval tožil, hudirja, saj bi bil skoz na sodišču. :)

Sploh v tem primeru je to storil tuji novinar, tako da je tožba povsem brezpredmetna in verjetno nikoli ne bo obravnavana. (zaostanek) :)
Default avatar
ninej je napisal/a:
Jaz pišem za konkreten primer-sama si odprla to temo (Berglund). Bodi tudi ti konkretna. ..Navedi primer, ko je tuji novinar kaj podobnega zapisal o kakem vašem levem politiku? In so potem to oddajo(navedbe) citirale vse največje svetovne medijske hiše...
Default avatar
jaz te pa sprašujem, ali se ne dogaja z današnjo levico isto???