Starševski čvek

Naročanje pri zdravniku

Default avatar
Zbolela sem, mislim da imam vnete sinusov in sem klicala k zdravniku, da se naročim.
Sestra mi je rekla, da naročajo za naslednji teden.????
Kako naj že vnaprej vem, da bom zbolela? Noro.
Kako je pri vas s tem?
Aja, pri dr. nisem bila najmanj 2 leti.
Default avatar
joj, pa ne zganjaj panike no. meni se zdi ta sistem naročanja več kot potreben. in praktičen.

kaj lahko narediš ti? vsak dan imajo kljub naročenim bolnikom vsak dan 2 uri za nenaročene (v naši ambulanti je to od 7me do 9te. takrat pridejo na vrsto nenaročeni. če je teh nenaročenih preveč, pa še malo posediš v čakalnici in vzamejo te ob prvi luknji med naročenimi.
Default avatar
Če si dovolj bolna, da nisi za it delat, potem pojdi v ambulanto in povej, da si bolna in te naj vzamejo takoj. Ljudi, ki od doma sprašujejo, kdaj bi se lahko prišli pokazat, pa seveda nihče ne obravnava kot resno bolne in jih zato prelagajo na naslednji teden.
Default avatar
Ne zganjam nobene panike in sistem naročanja mi je v redu. Klicala sem takoj zjutraj ob sedmih.Za nenaroče nimajo dve urne kvote kot ti praviš. Pri nas ne.
Če bi bilo tako, potem se ne bi nihče naročal, ampak šel zjutraj tja in bi ga morali vzeti.
In ne, ne grem tja sedet za dve uri, da se me bodo mogoče usmilili. Me preveč boli glava.
Default avatar
Kako mi gre na živce to pisanje:" Pri dr. nisem bila že 2 leti, 10 let, še nikoli........

Bodite vesele, da vam ni bilo treba!!! Vsi nimamo te sreče!


Res mi je brezvezno to pisanje.
Default avatar
pokliči še enkrat in razloži situacijo. Ponavadi ti odpre vsaj bolniško. V nasprotnem primeru greš na urgenco.
Default avatar
[quote=""trina 2+ 2""]
pokliči še enkrat in razloži situacijo. Ponavadi ti odpre vsaj bolniško. V nasprotnem primeru greš na urgenco.[/quote]

na urgenco? ja šit, tole je pa res urgentno! pa pred parimi dnevi smo mel to debato. upam, da se bodo kaj zganili in mogoče zaračunali.

pa ne pozabi, če boš šla na urgenco (ker se ti ne lušta sedet v čakalnici, kot sama praviš), lahko zaradi tebe kdo umre, ker boš vzela tistih nekaj dragocenih minut človeku, ki bo res urgenten primer!!!!! da vas ni sram. za domnevno sinuzitis svetujete urgenco. babe smotane. kure.
Default avatar
O, kriza. Kakšne obtožbe. Zdaj bo nekdo že umrl zaradi mene. Uf,sem pa res poden od človeka, ko bi rabila samo pregled pri svoji zdravnici.
Ne boj se, ne bom šla na urgenco in tudi nisem nameravala.
Spraševala sem samo, če je treba drugje tudi čakati tako dolgo in nič drugega.
Default avatar
marsovka je napisal/a:


Odgovor: JA, tudi drugje čakamo.
Default avatar
ja, na urgenci bi oseba s tvojimi težavami delala nepotrebno gnečo, in ja, lahko bi komu ukradla dragocene minute.
Default avatar
meni se pa zdi, da imate tudi ve ostale probleme z naročanjem - pri kakšnem psihoterapevtu :)) še niste prišle na vrsto. Pa, joj no, a je treba takoj napasti vsakega, ki pač vpraša kako je drugje ???
ccccc,
pa lep dan in malce več prijaznosti - pa bo dan lepši tudi za vas.
Default avatar
čakaj no, nemoreš tečt za vsako stvar na urgenco. tudi če tega avtorica ne bo storila, kot je sama omenila, dajanje takih nasvetov s strani ostalih članov foruma je totalno nedoraslo.
Default avatar
[quote=""bo v redu?""]
marsovka je napisal/a:


Odgovor: JA, tudi drugje čakamo.[/quote]

Tisti, ki je imel kdaj vnete sinuse, ve, če se mu je bolezen ponovila. Jaz bi še enkrat poklicala in poskušala doseči, da pridem prej na vrsto. No, jaz pri svoji zdravnici še nikoli nisem čakala dlje, kot do naslednjega dne, razen za kaj nenujnega. In naročanje čez en teden v primeru, ko je najbrž potreben antibiotik, res ni na mestu.Tako da tiste, ki ste skočile vanjo - če je pri vas slabo organizirano, še ne pomeni, da je to normalno. Na urgenco pa tudi jaz ne bi rinila s sumom na vnetje sinusov.

@nezdrava - mislim, da je hotela marsovka samo poudariti to, da ni kar naprej v ambulanti, po možnosti brez pametnega razloga in je zato ne bi resno jemali
Default avatar
marsovka je napisal/a:
Kateri zd je to?
Pokliči še enkrat, pogledati te mora najkasneje jutri. In ne, NI normalno, da se za akutna obolenja čaka 1 teden. Tudi 2 urno čakanje ni na mestu, saj je ravno sistem naročanja uveden z namenom zmanjšanja gužve v čakalnici.
Default avatar
Madona no. Cel cirkus zganjate za en sinusitis. Pa to ni res.

Pa glava boli. Neverjetno. Vzemi tableto proti bolečinam in si pripravi inhalacije.

Kaj pa lahko stori zdravnik. Predpiše AB, ki morajo biti dvo tirni in trajati najmanj 3 tedne. Pred uvedbo AB je za diagnozo potrebno narediti RTG sliko........

In kaj narediš? NIč, ker se sinusitisi ponavljajo.

Zato jaz že ogromno let pač prakticiram infalacije in čimvečkrat na obalo vohat morski zrak.

Ne pa urgenca in še bolovanje za povrh. Pa ene res niste resne ali ste pa tako prekleto nesamostojne in sploh niti malo ne razmišljate z svojo glavo.
Default avatar
182 je napisal/a:
Spet ena, ki bi rada medaljo za hrabrost?

Sicer pa, a ni glede na to, kar si napisala zgoraj, smiselno, da začne antibiotik jemati čimprej, da se zadeva ne zapaca še bolj, kot se je že?
Default avatar
182 je napisal/a:
Ne na bolovanje? Kdo pa si ti, ki določaš, kdaj lahko kdo gre na bolniško in kdo ne? Vnetje sinusov ni tako nedolžno in dobro vem, kako te zgleda. Če imaš še vročino zraven, je pa sploh super. Ena navadna računovodkinja naj kar gre z vnetimi sinusi delati, če pa bi bila to vzgojiteljica tvojih sončkov, pa bi jo na kol dala, če bi zvedela, da je šla bolna delat.
Default avatar
Pa je možno, da se s sestro nista razumeli? Res se mi zdi neverjetno, da moraš pri svojem osebnem splošnem zdravniku, z nekim akutnim problemom, čakati 1 teden. Tega pa še nisem slišala.
Default avatar
marsovka je napisal/a:
Pri nas je podobno. Redkokdaj se lahko naročiš za isti dan ali naslednji... Ti pa reče, da prideš in čakaš, kar pa traja- uf, najmanj dve uri... Če bi danes klicala, bi me najbrž naročila šele čez en teden. Hvala bogu nisem pogosto bolna. In dobesedno tudi, če sem se pozdravim, če se le da, sama.
Default avatar
angie1 je napisal/a:
Ne da se mi samo ne zdi smiselno. Se mi zdi absolutno brezveze. Raje kot 3x letno po 3 tedne jemanja AB (vedno močneje) raje iščeš drugo rešitev. Izpiranje, inhalacije...................

Sploh pa je smiselno obiskat specialista ORL.

Če pa pri vas lečeči zdravnik za sinusitis predpisuje bolniško, pa grem takoj pokazat moj mozolj na licu - taka vendar "zlatih sončkov" menda ne smem strašit. Traume pa to................