Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek vaflji – recept

vaflji – recept

Vem, da je na netu veliko receptov za vaflje, a ker jih še nikoli nisem delala, želim en res preizkušen in dober recept.

Če jih katera peče… hvala za pomoč!

meni so všeč po tem receptu (preizkušeni):

Masleni vaflji
http://www.kulinarika.net/baze/recept.asp?ID=6568

250 g masla
125 g sladkorja
1 vanilijev sladkor
3 jajca
2 žlici ruma
1/2 pecilnega praška
250 g bele moke
5 – 6 žlic mlačne vode

Sestavine zmešamo med sabo. Ker pride masa izredno gosta, jo z žlico nadevamo (za en cmok) na pekač za vaflje in spečemo.
Jemo jih lahko samostojne ali s prilogo.
Vaflji so krhki in hrustljavi.
Komentar: No, pa sem jih našla, tiste krhke vaflje, kot sem jih iskala. Odlično!

Pa še nekaj receptov, teh pa sama nisem preizkusila:
Belgijski vaflji
http://www.kulinarika.net/baze/recept.asp?ID=3533

Jabolčni vafljii
http://www.kulinarika.net/baze/recept.asp?ID=4960

Vaflji z orehi in pomarančami
http://www.kulinarika.net/baze/recept.asp?ID=3013

Satnice
http://www.kulinarika.net/baze/recept.asp?ID=6480

Vaflji s sirom in šunko
http://www.kulinarika.net/baze/recept.asp?ID=3046

Meni so všeč po tem receptu (preizkušeni večkrat):

Masleni vaflji
http://www.kulinarika.net/baze/recept.asp?ID=6568

250 g masla
125 g sladkorja
1 vanilijev sladkor
3 jajca
2 žlici ruma
1/2 pecilnega praška
250 g bele moke
5 – 6 žlic mlačne vode

Sestavine zmešamo med sabo. Ker pride masa izredno gosta, jo z žlico nadevamo (za en cmok) na pekač za vaflje in spečemo.
Jemo jih lahko samostojne ali s prilogo.
Vaflji so krhki in hrustljavi.
Komentar: No, pa sem jih našla, tiste krhke vaflje, kot sem jih iskala. Odlično!

Pa še nekaj receptov, ki pa jih sama nisem preizkušala:

Belgijski vaflji
http://www.kulinarika.net/baze/recept.asp?ID=3533

Vaflji s sirom in šunko
http://www.kulinarika.net/baze/recept.asp?ID=3046

Vaflji (Waffeln – osnovni recept)
http://www.kulinarika.net/baze/recept.asp?ID=4959

Jabolčni vafljii
http://www.kulinarika.net/baze/recept.asp?ID=4960

Vaflji z orehi in pomarančami
http://www.kulinarika.net/baze/recept.asp?ID=3013

Satnice
http://www.kulinarika.net/baze/recept.asp?ID=6480

Meni so všeč po tem receptu (preizkušeni večkrat):
http://med.over.net/forum5/read.php?151,6036870

Masleni vaflji
http://www.kulinarika.net/baze/recept.asp?ID=6568

250 g masla
125 g sladkorja
1 vanilijev sladkor
3 jajca
2 žlici ruma
1/2 pecilnega praška
250 g bele moke
5 – 6 žlic mlačne vode

Sestavine zmešamo med sabo. Ker pride masa izredno gosta, jo z žlico nadevamo (za en cmok) na pekač za vaflje in spečemo.
Jemo jih lahko samostojne ali s prilogo.
Vaflji so krhki in hrustljavi.
Komentar: No, pa sem jih našla, tiste krhke vaflje, kot sem jih iskala. Odlično!

Pa še nekaj receptov, ki pa jih sama nisem preizkušala:

Belgijski vaflji
http://www.kulinarika.net/baze/recept.asp?ID=3533

Vaflji s sirom in šunko
http://www.kulinarika.net/baze/recept.asp?ID=3046

Vaflji (Waffeln – osnovni recept)
http://www.kulinarika.net/baze/recept.asp?ID=4959

Jabolčni vafljii
http://www.kulinarika.net/baze/recept.asp?ID=4960

Vaflji z orehi in pomarančami
http://www.kulinarika.net/baze/recept.asp?ID=3013

Satnice
http://www.kulinarika.net/baze/recept.asp?ID=6480

Za recepte je Kulinarična Slovenija, mi pa tle na Starševskem čveku klepetamo o starševskih problemih, … otrocih, haha.

si pa res tečnobaaa…
pri nas vaflje najraje jejo in pečejo – OTROCI! Pod budnim očesom STARŠEV.

Ob nakupu pekača za vaflje je bila priložena knjižica z recepti, a žal so vsi na osnovi maščobe.
Zato smo po svoje priredili testo za palačinke, ki nam gre v salst kot vaflji.

Naredim bolj gosto testo za palačinke (kot za šmorn), le da namesto mleka uporabim sladko smetano. Dodam pa še malo pecilnega praška.

LP

Mi tudi naredimo podobno maso kot za palačinke (seveda bolj gosto), ampak brez pecilnega praška.

Meni so všeč po tem receptu (preizkušeni večkrat):
http://med.over.net/forum5/read.php?151,6036870

Masleni vaflji
http://www.kulinarika.net/baze/recept.asp?ID=6568

250 g masla
125 g sladkorja
1 vanilijev sladkor
3 jajca
2 žlici ruma
1/2 pecilnega praška
250 g bele moke
5 – 6 žlic mlačne vode

Sestavine zmešamo med sabo. Ker pride masa izredno gosta, jo z žlico nadevamo (za en cmok) na pekač za vaflje in spečemo.
Jemo jih lahko samostojne ali s prilogo.
Vaflji so krhki in hrustljavi.
Komentar: No, pa sem jih našla, tiste krhke vaflje, kot sem jih iskala. Odlično!

Pa še nekaj receptov, ki pa jih sama nisem preizkušala:

Belgijski vaflji
http://www.kulinarika.net/baze/recept.asp?ID=3533

Vaflji s sirom in šunko
http://www.kulinarika.net/baze/recept.asp?ID=3046

Vaflji (Waffeln – osnovni recept)
http://www.kulinarika.net/baze/recept.asp?ID=4959

Jabolčni vafljii
http://www.kulinarika.net/baze/recept.asp?ID=4960

Vaflji z orehi in pomarančami
http://www.kulinarika.net/baze/recept.asp?ID=3013

Satnice
http://www.kulinarika.net/baze/recept.asp?ID=6480

10kg dreka 14t scavnce in zmešaš

lipo ti pa si podrekan tukaj se pogovarjajo o vafljih ne pa o tem kaj ti ješ in piješ

lipo ti pa si podrekan tukaj se pogovarjajo o vafljih ne pa o tem kaj ti ješ in piješ.

New Report

Close