Ločitev, nezvestoba in ljubezenski nasveti

Odgovarjajo: Boštjan Topovšek, Core Energetics telesni psihoterapevt, Mojster Coach Nevrolingvističnega programiranja • Mirjana Frankovič, transkacijski analitik - psihoterapevtka, doktorandka SFU Dunaj • mag. Irma Hus, specializantka psihoanalitične terapije

Pa kje so vsi ti "potrebni" moški?

Default avatar
Naslov je sicer malo provokativen, ampak res se sprašujem, ko berem in poslušam zgodbice o moških, ki bi kar naprej seksali, podrli vsako, ki pride mimo, hodili stalno k prostitutkam .... kje so ti moški. Ker jaz res ne poznam nobenega.

Stara sem 35, nekaj let že bolj ali manj samska, in 4 moški, s katerimi sem se zapletla v teh letih (2 samska, 2 poročena), niso bili nič od zgoraj naštetega.

Čeprav sem bila samska in voljna, so me večinoma vozili na kavice, kosila, večerje, izlete, se pogovarjali, dotikali, božali, zaljubljeno gledali ..... za seks (po več tednih ali celo mesecih) sem vedno jaz morala dati pobudo. Pa so bili dobri ljubimci in seks je bil dober, pa še potem so dali pobudo za seks dosti bolj poredko, kot sem jaz želela. Vmes pa veliko kavic in pogovarjanja o vsem mogočem....

Pa to so bili sami dobri tipi, med 35 in 45 letom, razmeroma dobrega izgleda, izobraženi, razgledani, duhoviti, solidno situirani, tudi dokaj dobro "obdarjeni" - mislim, ni da ni, no. Vsak od njih bi lahko na veliko "podiral", če bi želel. Pa očitno ne.

Pa ni, da bi jaz slabo izgledala, nasprotno, komplimente na moj izgled in postavo dobivam kar naprej, tudi od teh 4 moških sem jih.

Ma ne vem, a sem za luno ali kaj, ampak počutim se, kot da bi bila jaz moški, oni pa neka romantična dekleta. Prav zares še nisem srečala moškega, ki bi me hotel samo "podreti", čeprav bi si jaz včasih želela manj "dvorjenja" in več "akcije" - vsaj od poročenih bi recimo to pričakovala, pa tudi pri teh dveh ni bilo tako.

Povem naj še, da to niso moški iz virtuale (internetnih portalov), ampak iz reale (pač moški, ki sem jih srečala na kakem seminarju, v službi ali prek službe ipd.).

Pa ne gre za to, da bi jaz hotela samo ******, niti pod razno, potrebujem določeno čustveno intimnost, poznavanje, odnos, da se lahko spustim v seks z nekom. Ampak ko pa že sem tam, pa rada s tem moškim precej seksam.

Tako da moje izkušnje nekako ne sovpadajo s stereotipi in zgodbicami o moških, ki jih veliko berem in slišim. Pa mi to nekako ne gre v glavo.
Default avatar
Ha ha take princeske, kot si ti bi si pa res želel vsak žrebec. Povej kje hodeš, da te ne ukradejo.
Ja pri ženskah je hudič, nikol ne veš, kaj res hočejo.
Sam delam v večjem kolektivu, blizu tisoč zaposlenih, od tega 80% žensk in sedaj, ko sem v ločitvenem postopku, malo "lovim" po firmi in je zadeva ravno obratno.
Vse tiste, ki pokažejo interes hočejo, da jih vodim na večerje. Vse bi se samo nekaj pogovarjale, tiste samske sanjale o nevem čem, men pa kradejo čas in voljo po večkratnem srečanju z njimi.
Res na glavo obrnjen svet.
Default avatar
Moje mnenje je, da si imela ravno srečo naletet na takšne štiri bisere. A ker je tvoj izgled takšen (in verjetno tudi obnašanje), so zablokirali. Ker so naučeni, ker imajo izkušnje - da morajo dvorit za seks, hehehe. Niso neizkušeni, ampak prekleto izkušeni in vedo kako se "stvari streže".
Če boš spremenila stil in jim tudi sama direktno rekla: grema se poknit in boš sama pokazala žilico za odprt in hiter dober seks, se bodo tudi takšni "preoblečeni biseri" hitro spremenili v krvoločne zverine (seveda predpogoj da imajo to sploh v sebi).
Ma vse naokoli vara in če pač nisi ti dala seksat, so pa še kje kakšno ob strani imeli, saj tu ni problem...
Osebno tudi na prvi pogled še nisem naletela na takšne seksualne manijake, samo glede na moje poznavanje moških jim ne verjamem na prvi pogled nič več, ker imajo obrazov kolko češ.
Default avatar
Moških je kot listja in trave. Vsaj po mojih izkušnjah se nenehno ponujajo, še preveč. Mah, meni to ni zanimivo in se se že pred časom odločila za popoln celibat. Vem pa, se spomnim pred leti, ko sem bila samska in nisem bila v celibatu. Samo majhen znak pripravljenosti ali vsaj všečnosti sem dala od sebe in so bili vsi takoj za, se jih rešiti nisem mogla.
Default avatar
poznaš to, sicer iz pesniške zbirke :

kdor je že našel, je slabo iskal:)

verjetno si še res premlada, to "gepira" razmišljanjem po 40-tem, ko si že kaj kao našel, takrat pa si se že tudi zapečatil :),
ali pa, tudi doživljat čenče, ki se pišejo tukaj.
Default avatar
Verjetno nisi ravno seksipilna, ampak se moški čejo s tabo samo menit, seksajo pa kje kakšne druge, po navadi prave seksualne tigrice, pri katerih se jim trga.
Malo akcije, energije, ženstvenosti.. pa bo tudi pri moških narasla seksualna vzburjenost.
Default avatar
EVo" me:):); Ne iščem samo seksa;iščem pa najprej osebo za pogovor,potem pa seveda če je kemija tud kaj več.
Default avatar
[quote=""Nov nick""]
Verjetno nisi ravno seksipilna, ampak se moški čejo s tabo samo menit, seksajo pa kje kakšne druge, po navadi prave seksualne tigrice, pri katerih se jim trga.
Malo akcije, energije, ženstvenosti.. pa bo tudi pri moških narasla seksualna vzburjenost.[/quote]


Ma kje pa si še videla moškega, ki bi se rad z žensko samo menil? :-)) Za to imajo moške kolege.

Sem pa zelo seksipilna, kot sem napisala, je pogledov in komplimentov na to veliko, pa tudi ogledalo ne laže :-))

Saj - da ne bo pomote - se ne pritožujem nad gentelmanstvom (četudi morda v preobleki). Samo odprla sem to temo, ker kar naprej berem in poslušam, kako bi moški na veliko samo podirali. Po mojih izkušnjah si tudi oni želijo "the whole package" in ne le golega seksa.
Default avatar
Take, ki se že na daleč ponujajo, niso zanimive. Moški si mora priboriti trofejo, da jo ceni.
Default avatar
Moški, ki se po forumih, portalih, tudi v resničnosti..ponujejo ženskam so šoder, ki ga nobena noče. Pravi moški se nobeni ne ponuja, saj nima težave dobiti partnerke.
Default avatar
Še meni poiščte enga 40plus..... Pa resnega, ne samo za med rjuhce! ;-))
Default avatar
Sem pa zelo seksipilna, kot sem napisala, je pogledov in komplimentov na to veliko, pa tudi ogledalo ne laže :-))

Res čudno...seksipilna si, dobro izgledaš, izobražena si...Praviš, da vse to imaš.Zanimivo.Zelo me čudi, da ostaja taka ženska samska, oziroma , da mora prosjačiti za sex.
Hmmm, morda pa vseeno nisi vse zgoraj našteto...ali pa je problem v osebnem vonju?
Default avatar
[quote=""hmm hmmmm""]
Sem pa zelo seksipilna, kot sem napisala, je pogledov in komplimentov na to veliko, pa tudi ogledalo ne laže :-))

Res čudno...seksipilna si, dobro izgledaš, izobražena si...Praviš, da vse to imaš.Zanimivo.Zelo me čudi, da ostaja taka ženska samska, oziroma , da mora prosjačiti za sex.
Hmmm, morda pa vseeno nisi vse zgoraj našteto...ali pa je problem v osebnem vonju?[/quote]


Pa kje si ti prebrala, da moram prosjačiti za seks??? Ne razumeš, kaj sem napisala.

Napisala sem, da se ti moški obnašajo kot gentelmani, da si vzamejo čas, dvorijo, se radi pogovarjajo, da jim ni edina stvar v glavi seks, predvsem pa da ne fehtajo za seks, ne težijo ...

Še vsakič, ko sem dala pobudo, so bili v hipu za. To sploh ni problem.

Moje vprašanje se je nanašalo na velik razkorak med mojimi pozitivnimi izkušnjami z moškimi in splošnimi neg. stereotipi o moških.

Samska sem pa po lastni izbiri, ker mi za skupno življenje pač ni kar vsakdo dovolj dober. Kljub temu temu nimam nobenih težav s pomanjkanjem moških ali seksa, ne skrbi.
Default avatar
Berem pa berem tole gospodično ".princesko."... Jaz sem pa skoraj prepričana, da je problem v tebi in ne v moških. Sama sem stara 34 let, poročena, mama treh otrok, daleč od sanjske postave 167cm/100kg :-), pa dam roko v ogenj, da samo v službi je polovica moških, ki se jih moram dobesedno branit, da me ne podrejo. Evo toliko o tem, kje so vsi "potrebni" moški? Na vsakem koraku jih imaš, samo prava oseba-nasmejana, dobre volje vedno, nezafrustrirana, vesele narave, smisel za humor, po duši večno mlada.....polna energije!!! moraš bit, pa bodo tud zate stal v vrsti!!! Srečno!
Default avatar
Meni pa povezava med Pa kje so vsi ti "potrebni" moški? in .princeska nekaj diši na... Sem se pa drugače fino nasmejal tezam :)
Morda pa ti dečki želijo bolj stranske vloge, ne princesk ?
Default avatar
HMMMM je napisal/a:
Ja saj to je to, haha, "princeska" je verjetno tečna, naduvana, resnoljubna (zelo borbena - prepirljiva), pa tipom ni da bi poseksali. Kter tipo pa bi, haha,

Cec imaš prav ja, seksal princeske - če pa je okoli dovolj normalnih žensk in pa seveda tudi tistih strupenih tigric, ob katerih svršijo v luftu, hahahahah.

Ma tudi jaz nimam problemov s tipi, mi niti en tip ne teži (vsaj za enkrat ne, čeravno se na neko obdobje najde kakšna svetla izjema ki mi pije živce), vidim pa da me požirajo z očmi in da bi me s slastnostjo pojedli (isto kot HMMMM), pa sem daleč od sanjske postave (170cm in 53 kg), haha, jošk skoraj nimam in se noben nena brani, haha.

Ali je pa "princeska" tule hotela nam raztrobit, da so pa moški ful ful v redu - če se bi ženske znale obnašat kot se ona, in sicer po "princeskasto".
Če verješ, tale princeska po mojem piše eno, živi drugo ;))))...
Default avatar
Ma ste pa eni res čudni. Ne vem, no, moj point je bil, da moški sploh niso tak poden, kot se marsikje sliši in bere (kot npr. pogosto pride tudi izpod tipkovnice Nov nick).

Ampak dobro, če ste nekateri željni samo negativnih izkušenj in mnenj, pa razumem, da apriori zavrnete vsako pozitivno sporočilo. Itak da mora biti z mano nekaj hudo narobe, če z moškimi nimam slabih izkušenj. To pač v reali ne gre, ne. Moški so prasci, ki mislijo samo s spodnjo glavo, itak, in v ženski nikakor ne zmorejo videti osebnosti. Ženska je zanje samo vagina v taki ali drugačni preobleki. Če pa je tip sposoben ob ženski misliti še na kaj drugega kot na njeno vagino, je pa nekaj hudo narobe z žensko (ali pa je gej).

HMMMM - tebi pa samo čestitam za tvojo samozavest.

Pa bom zaključila, vsak pač potegne iz mojega pisanja, kar sam želi.
Default avatar
.princeska. je napisal/a:
Potem pa sploh ni nobenega problema.
Default avatar
.princeska. je napisal/a:
Sorry srce, jaz osebno imam z moškimi dobre izkušnje, dosti prijateljev in znancev, nič nimam proti njim, je pa res da vem za marsikaterega bisera in tudi vem, kako večina moških tiktaka. Da je tako ti pove zadostno število prostitutk (ženski spol) in vsi night clubi, pa cajtngi z nagimi babami pa porniči kjer je ženska seksualen objekt in še bi lahko naštevala, vse tam od reklam kjer te vabi za nakup nabolj slastnega jogurta seksi mladenka s polnimi ustnicami in blabla, da ne pišem no spet nekaj v tri dni...

Jaz vem da se zdim večini moškim simpatična, pa se s tem ne obremenjujem.

Smešno pa mi je, zato sem se še enkrat oglasila, kako ti, lepotica in princesin in ne vem kaj še vse, tu soliš pamet kakšne v redu moške si imela, a lej jo, zapletla pa si se KAR Z DVEMA POROČENIMA, bože mili, veš kaj ti bom rekla - gliha skup štriha in ja, ta dva poročena sta te imela da sta te vozila okoli, ti pa si upala da če jima ne boš dala seksat da se bo kteri od njiju ločil - in ostala si z dolgim nosom, hehe.
Pa zamisli ti tebe no, med vsemi temi perverzniki si pa ti naletela na štiri tipe ki so bili s teboj zaradi - pazi - GLOBOKEGA IN INTERESANTNEGA POGOVORA, verjetno kvalitetnega small talka in globokih tem o moralnosti življenja in spoštovanja soljudi ;)) ajmeee, hehe in vam je bil, predvsem njim, haha, seks postranska liga.
Zdaj pa protivprašanje - če si ti tako blazno obnorela tipe in so te kao tako zelo spoštovali, za koga vraga se pol kar dva poročena zaradi tebe nista ločila, saj veš - od samega spoštovanja do tebe.... in svojih žena, otrok????? Ajme so te spoštovali ja... malo morgen...Nema tu poštenosti, srce...
Tvoj kov moškega (poročeni) za mene niti v poštev ne bi prišli, razen za kakšen čvek - ni problem, ampak za afere - njente.

Princeska ali ne, jaz s svojim mnenjem ali ne - fajn je bilo podebatirat s teboj, verjetno bi v reali tvoje obnašanje izgledalo drugače. Poznam tudi par takšnih dasic ki so prepričane kako se moški mečejo za njimi in one vse igre uspešno vodijo in obračajo, v resnici pa vidiš kako to poteka in kdo igre vodi. Da je tako, pa niti ne vidijo, ker so tako glupe, ali pa - ker se boje pogledati resnici v oči, tega pa ne vem točno še danes ne, po resnici - se z njimi ne upam spuščat v te debate ker so po navadi tako primitivne da bi me še ktera od teh asic zašamarla če bi ji svoje mnenje in opažanja povedala v obraz. Gre za en tip arogantnih, vzvišenih princesk, nič posebnega, le našemljene so kot okrašene smreke...

Se mi pa sploh ta posploševanja ne zde smoterna, ker večina je res lahko takšnih in takšnih, še zdaleč pa so takšni vsi, je pa res, da v moji ženski družbi večina žensk rado reče: ma pusti jih, vsi so takšni... ali pa: vsi so isto sranje.. ipd... Ampak s tem še zdaleč ne mislijo na vse, res čisto vse ;).
Samo, če poslušamo tipične moške pogovore o ženskah se tudi poslužujejo besedam "vse"...

Lahko pa se kdaj dobiva, pa da vidim kakšno spoštovanje boš ti pri tipih povzročila, da mi pokažeš no, se ti takoj opravičim če vidim da sem ti s temi svojimi blabla naredila krivico in nekaj sekala mimo. Ma saj meni ne smeš zamerit, sem malo ostra, samo nikoli pa ne huda ali zlobna, imam samo takšen stil pisanja....

Načeloma je meni vse to samo smešno, ti večni boji med moškimi in ženskami, eni brez drugih pa itak vmremo od dolgčasa ;))).
Default avatar
Bravo Nov nick, mal na dolgo si napisala, ampak vsaka čast. Si zadela!
Dodala bi sam to, da so vsi moški "krvavi" pod kožo, ravno tako kot ženske, res pa je da jih več kot 99% njih, ne prinese na pladnju svoje "orodje", ampak je trba najprej sploh rečt dober dan. Upam, da se razumljivo napisala.

Moderatorji

Boštjan Topovšek , Core Energetics telesni psihoterapevt, Mojster Coach Nevrolingvističnega programiranja
Bostjan_Topovsek
Mirjana Frankovič , transkacijski analitik - psihoterapevtka, doktorandka SFU Dunaj
MirjanaFrankovic
mag. Irma Hus , specializantka psihoanalitične terapije
Irma Hus