Tisti, ki ne jeste bele moke
Me zanima kako nadomestite hrano z belo moko oziroma kaj sploh jeste?
A tudi testenine odpadejo ali jeste polnozrnate?
Kateri kruh jeste (kakor sem gledala še vsak najbolj črn vsebuje vsaj malo bele moke)?
Pa še to – kako zagostite omake??? To mi je še najmanj jasno.
Kako delate palačinke, če jih sploh?
Rada bi kak uporaben nasvet, da je hrana vsaj kolikor toliko užitna. Hvala
živijo.
palačinke- namesto bele polnozrnato(verjetno je notri tudi nekaj bele), pirino moko
za zgostit jedi- kislo smetano ali sojino za zgostitev omake
testenine-pirine, polnozrnate,graham, koruzne. Meni so super riževi rezanci.
V mislih je potrebno imeti, da je verjetno v vsakih testeninah, kruhu, nekaj bele moke.
Zdaj je edino razlog pomemben zakaj bele moke ne smeš/nočeš jesti.
Če je alergija potem priporočam, da se je v večini primerov izogibaš.
Če je razlog, da si se odločila “zdravo” živeti potem ti tudi tisti {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} ne bo škodil.
Jaz kruh nadomestim z riževimi vaflji, ampak tudi tam je treba pazit na količino(glej kalorije).
lp
Sama sem sedaj na dieti, da ne smem nobenih mlečnih izdelkov, nič sladkega, tudi nobenih ogljikovih hidratov, še najmanj pa ne bele moke. Kar se kruha tiče: že prej smo ga naredili iz pol pirine, četrt koruzne in četrt ajdove moke, namesto kvasa smo uporabili vinski kamen (najcenejši je v DM). Krasen, okusen kruh.
Če smeš druge moke jesti, potem pač daš namesto pšenične pirino, ima dokaj nevtralen okus, ni problem z njo kaj zgostiti, z njo narediti palačinke in ostale sladkarije.
Mi bele moke nič ne pogrešamo, že nekaj let ne.
Sem pa tudi sama pred leti brskala, s kom se da zgostiti, če ne z moko in tako sem naribala notri krompir ali sir, pa je. Okusno, verjemi.
Ko dobiš tako dieto, kot jo imam sedaj jaz, te je najprej strah, se začneš kar samemu sebi smiliti, potem začneš raziskovati znotraj dovoljenega (jaz torej samo zelenjavo, nesladko sadje, meso, ribe) in odkriješ ogromno možnosti, ki jih prej niti poznal nisi. Počutim pa se po dveh mesecih te diete izjemno dobro, shujšala sem za 6kg na svojo idealno težo, res sem zadovoljna… Pa nisem nikoli lačna…
Pri hiši imamo alergika na pšenico, mleko, sojo, čebulo …Tako da bele moke nismo kupili že par let. Kruh pečemo doma, izključno iz pirine polnozrnate moke z dodatkom ržene, ajdove… Tudi testenine so izključno pirine, ajdove… Več ali manj smo črtali tudi krompir, bel riž, sladkor. Jedi ne zgoščam. Jemo veliko zelenjave, sadja, uporabljamo domače začimbe, oljčno, konopljino, bučno olje, namesto čebule česen, drobnjak, por, veliko rib, mesa bolj malo. Če že, potem piščanca, purana, tu in tam kake goveje zrezke…
Seveda drži, da so brez bele moke, če s tem misliš pšenično moko. Brezglutenski kruh je večinoma iz mešanice koruzne, riževe in krompirjeve moke, včasih tudi prosene. Če si velik ljubitelj izdelkov iz bele moke, se boš morala navaditi na okus, ki je malce drugačen, vsekakor pa ne slab. Žal pa so vsi brezglutenski izdelki precej dragi.