Style.Over.Net

Nega, ličenje in style

Odgovarjajo: Anja CajhenLjubinka Đokić, Shape Salon Ljubljana

Forum za ženske in moške, ki si želijo izvedeti več o modi, trendih, lepoti, ličenju ter negi telesa in obraza. To je kotiček, namenjen izmenjavi mnenj in lastnih izkušenj ter vprašanjem modnim in lepotnim strokovnjakom.

Anja Cajhen

AnjaCajhen

Ljubinka Đokić , Shape Salon Ljubljana

Ljubinka

Ljubinka je vizažistka, specialist kozmetične in medicinske mikropigmentacije (pigmentistka), specialist odstranjevanja tetovaže in permanentnega make up-a, strokovnjakinja za urejanje nohtov z brendom Gelish in za keratinsko vihanje trepalnic z Elleebana Lash Lift. S čopiči in ličili je odraščala in je v svetu mode že od 15. leta. Lepota je njeno poslanstvo in se v njej tudi najbolje znajde. Ugled izkušene umetnice ličenja je dobila z dolgoletnimi izkušnjami na področju ličenja v TV showih (Top model, X Faktor, Znan obraz ima svoj glas…), časopisih (Story, Playboy…), video spotih (Hannah Mancini, Manca Špik…), prireditvah in pri delu s strankami. Je velika zagovornica naravne lepote in se drži pravila "manj je več". Ženski populaciji je želela ponuditi še več in odločitev za izobraževanje o kozmetični in medicinski mikropigmentaciji pri Goldeneye micropigmentation company (Nemčija) je bila absolutno prava odločitev. S tem je začela pisati novo zgodbo, ki jo osrečuje in izpolnjuje. V delu uživa in njeno največje zadovoljstvo so zadovoljni in nasmejani obrazi strank.

PODALJŠEVANJE LAS

Default avatar

NAYA

Pozdravljeni obiskovalci foruma Nega las!

Opazila sem kar veliko vprašanj o negi, količini in cenah lasnih podaljškov. Zato sem se odločila, da v tej temi strnem nekaj najbolj zaželjenih informacij.

* Nega lasnih podaljškov

Podaljške iz pravih las negujte z visoko kvalitetnimi šamponi, balzami in maskami, tako bodo lasje ostali lepi, sijoči in vam bodo dolgo služili. Nikar jih ne obremenjujte z likalniki ali kodralniki, visoka temperatura bo lase izsušila, takšni lasje se radi lomijo in izgubijo sijaj. Če jih želite ravnati uporabljajte preparate, ki so namenjeni ravnanju las, nato pa jih oblikujte z fenom in krtačo, za kodranje uporabite navijalke.
Tako prave kot sintetične podaljške je potrebno na dan večkrat previdno rezčesti. Uporabljajte kvalitetne glavnike in krtače, ki imajo vlakna mehka in prožna.

* Količina lasnih podaljškov

Pravšnja količina las je ključ do lepega in naravnega izgleda podaljškov. Če želite enakomerno gostoto, si tako pri trajno podaljšanih lasnih trakovih, kot pri clip on podaljških, izberite set. Če želite silikonske lasne podaljške, pa se pred nakupom posvetujte koliko čopkov boste potrebovali.
Za več informacij odklikajte na sledečo povezavo:
Clip on seti

* Vrste lasnega podaljševanja

*Clip-on lasni podaljški
Clip-on je poznana tehnika vstavljanja lasnih podaljškov. Na voljo so v obliki manjših pramen s katerimi lahko popestrimo barvo naše pričeske. Za podaljševanje ter zgoščevanje pa uporabljamo sete, ki sestojijo iz več kosov.
Navodila za vpenjanje
Vpenjanje clip-on lasnih podaljškov

*Trajno podaljševanje z lasnim trakom
Trajno pritrjen lasni trak v tujini bolje poznan kot Weft sitem, se pritrjuje se keratinskimi/silikonskimi čepki. Tehnika pritrjevanja je podobna klasičnemu podaljševanju.

Prednosti te metode so sledeče:
-Lasni trak se pritrdi samo na nekaj pramen vaših las in prav zato ta tehnika vaših las ne bremeni.
- Pritrjevanje poteka zelo hitro zato je ta tehnika tudi do 50% bolj ugodna od podaljševanja z prameni.
- Pravilno odstranjevanje las zagotavlja, da vaši lasje pri tem niso potrgani, populjeni ali drugače poškodovani. Podaljškov nikar ne odstranjujte sami, za odstranjevane poiščite frizerja, ki je za to usposobljen. Preverite, če ima izbrani frizer s tem iskušnje!
- Pravilno odstranjene podaljške je mogoče ponovno vstaviti. Torej lase kupite enkrat, vstaviti pa jih lahko 5 do 6 krat.
- Čas nošenja 3 do 4 mesece - odvino od hitrosti rasti ter kvalitete vaših las.

*Trajno podaljševanje z prameni
Mislim, da je ta tehnika poznana vsem . Je ena najbolj razširjenih in dostopnih tehnik pri nas. Je dražja tehnika, ki pri vstavljanju vzame kar precej časa, zato so višje cene tudi opravičene.

-Podaljške je praviloma možno vstaviti samo enkrat. V redkih primerih pa je možno 50% las ponovno vstaviti.
- V primerjavi z drugimi sistemi nima prednosti. Čas nošenja pri tankih laseh so trije meseci, v kolikor so vaši lasje močni pa jih lahko nosite do 6 mesecev.

* Cene lasnih podaljškov
Koliko ste pripravljeni odšteti za podaljške se odločite sami. Ponudnikov je kar veliko. O kvaliteti las se je pred nakupom pametno prepričati. Vir informacij so lahko znanci, ki so jih že kupili, nekateri prodajalci imajo spletno stran ali spletno trgovino kjer lahko prečitate komentarje kupcev. Če je možno se pri ponudniku zglasite na posvet, tako se boste prepričali o njegovem znanju in si kvaliteto las ogledali sami.

Ponudba podaljševanja las je čedalje večja. O tem priča tudi veliko število spletnih oglasov. Ti oglasi predvsem privabijo zaradi nizke cene, ki pa je velikokrat povezana z nizko kvaliteto las, lahko tudi z nizko ravnjo same soritve podaljševanja las. Opažam porast strahu in nezadovoljstva med kupci, ki je povezano z izbiro napačnega ponudnika las oz napačnega izvajalca storitve. V vseh primerih, ki sem jih srečala in je nekdo tarnal čez poškodbe las, sem izvedela, da so bili podaljški pritrjeni ali odstranjeni s strani laika ali frizerja, ki se o tehnikah ni podučil dovolj.

Predvsem pazite, da vam pri odstranjevanju podaljškov, le te ne vlečejo las. Pravtako naj vas ponudnik storitve poduči o sami negi las. Izberite ponudnika pri katerem je možna reklamacija v primeru , da gre kaj narobe.

Če si kvalitetnega podaljševanja las nemorete privoščiti, si nikar ne delajte škode s podaljševanjem las pri nepreverjenem ponudniku. Raje si izberite drugo tehniko podajševanja, npr. Clip-on sistem, ki je cenejši.

Za ogled moje ponudbe si oglejte sledeče cenike:
Cenik Lasnih trakov za trajno podaljševanje
Cenik Lasnih Clip-onov
Cenik Keratinskih Lasnih Podaljškov

Vsa dodatna vprašanja naslovite na to temo, da bo bolj pregledno.

Naya
**********************
Frizerski studio EVILHAIR
Trubarjeva cesta 55
Ljubljana

http://www.facebook.com/Evilhair/app_453357294705395
http://www.evilhair.com/
naya[afna]evilhair.com
Default avatar

noemi-nike

Koliko morajo biti dolgi moji lasje, da se jih lahko podaljsa ali splete kitke po celi glavi - mislim z dodajanjem umetnih las, ki so daljse?
Namrec koncala sem s kemoterapijo, po kateri so mi izpadli vsi lasje. Bliza se poletje in ne bi bila rada z lasuljo. Vedno sem imela dolge lase, vsaj do ramen. Do junija 2010 upam, da mi bodo zrasli lasje vsaj 2-3 cm. Prosim vas tudi za priblizno ceno podaljsevanja las ali pletenja kitk po celi glavi.
Default avatar

dolžina

K vam bi prišla na podaljšanje las, vendar so moji dolgi največ šest centimetrov. Je to še premalo?
Default avatar

katka99

mene zanima če se da lasje trajno podaljšati za več kot 6 mesecov in če se da kolikšna je cena
Default avatar

imamvprašanje

Naya, imam vprašanje, in sicer kateri izdelki so nujni za nego clip on podaljškov? Samo šampon ali še kaj drugega? se opravičujem za mojo nevednost pa lep dan še naprej
Default avatar

NAYA

Za nego podaljškov boste potrebovali kvaliteten šampon, balzam in masko. Lahko pa jih na vsake toliko na nego prinesete, imamo na voljo posebno nego, ki podaljša življensko dobro las.

Žal se podaljškov ne more nositi več kot 6 mesecev. Lahko pa se iste podaljške uporabi večkrat. Pri nas imamo sedaj na voljo nove podaljške visoke in srednje kvalitete, ki služijo od 13 do 24 mesecev. Niso najcenejši so pa 100% bol kvalitetni kot cenejše različice.
Nove cenike si lahko ogledate tukaj Cenik keratinskih lasnih podaljškov
Cenik lasnih clip on podaljškov

Lep pozdrav.
**********************
Frizerski studio EVILHAIR
Trubarjeva cesta 55
Ljubljana

http://www.facebook.com/Evilhair/app_453357294705395
http://www.evilhair.com/
naya[afna]evilhair.com