Nosečnost in obporodno obdobje

Odgovarjajo: Jasna Dolamič Gričar, družinska terapevtka, vzgojiteljica predšolskih otrok • Klavdija Slapar, dipl. babica

Starost ob porodu

Default avatar
Kmalu bom praznovala svoj 40 rojstni dan. V ljubezni do sedaj nisem imela sreče. Trenutno se videvam z moškim, s katerim premišljujeva o otrocih, o želji in možnosti za ustvarjanje družine.
Zanima me, ali so kakšne kontraindikacije, če bi se odločili za hranjenje matičnih celic pri moji starosti? Ali je njihova vrednost ista, kot v primeru, če bi bila jaz mlajša?
Default avatar
Matične celice iz popkovnice so pravzaprav matične celice otroka. Ne glede na starost matere so ob porodu stare 0 dni. Torej je starost matere praktično nepomembna za kakovost teh celic.
LP
P.Rožman
Default avatar
Zgornji odgovor je pritegnil mojo pozornost. Če so matične celice na dan rojstva stare 0 let, ali se jim potem šteje starost? Saj bi bil verjetno ta podatek povsem nerelevanten, me pa vseeno zanima:)
Default avatar
Matične celice zamrznejo v tekočem dušiku ali v parah tekočega dušika in jih tako praktično ohranijo v stanju kot so bile na dan zamrznitve, torej 0 let, in se jim leta oziroma starost ne šteje.

Lep pozdrav.

Moderatorji

Jasna Dolamič Gričar , družinska terapevtka, vzgojiteljica predšolskih otrok
Jasna Dolamič Gričar
Klavdija Slapar , dipl. babica
Klavdija Slapar