Forum.Over.Net

Starševski čvek

otok Lefkas - Nidri

Default avatar

siva

Odločam se za počitnice v vasici Nidri na otoku Lefkas, Grčija. Možen datum odhoda je 13. september.

Rada bi informacijo od tistih, ki so tam že bili, kakšne so takrat približne temperature morja, se da (ob normalnem vremenu) še kopati v morju in kakšne so približne temperature zunaj. Kaj pa veter?

Hvala za odgovor in ne me linčat.
Default avatar

ena bejba*

Septemba je v Grčiji super. Morje je še ZELO toplo, vreme tudi, le tiste res velike sopare več ni.
Default avatar

natasa natasa

V Nidriju smo se ustavili na popotovanju lani junija. Je relativno majhno mestece ob morju, vse je zgoščeno ob cesti (ob plaži), tam je kup lokalčkov, plaža nič posebnega, pesek, mivka, nitit ne tako zelo čisto, trajektno pristajališče. Že junija je bilo precej natrpano.

Na otokih Lefkas in Kefalonija ves čas po malem piha, kar je kul. September tam je super, ni več tako zelo vroče, morje je pa še toplo. Morda si edino zvečer oblečeš dolge rokave.

Meni je bil sicer bolj všeč Vasiliki, ribiška vasica na koncu Lefkasa, lepe plaže z mivko in veliko prostora. Z vassilikija pelje tudi trajekt na sosednjo Kefalonijo, kjer se splača pogledat "the most beutiful baeach on the world" - Myrthos beach - je vredna ogleda! Drobni bel pesek in azurno morje!

Če greste z avtom, se jaz sploh ne bi sekirala in ne bi nič rezervirala, ampak bi lepo naredila krožno popotovanje z več postanki (mi smo to naredili lanI):

Trajekt iz Benetk do Igoumenitze, nato z avtom 20 km do PARGE, kjer boste zagotovo našli kako nastanitev - junija je bilo kup variant, čudovita plaža in mestece. Nato malo nižje na Lefkas, par dni v Vasilikiju in nato na Kefalonijo, ogled Myrtos beach, še par dni v Skali, nato pa s trajektom na Peloponez in v Patrasu nazaj na trajekt. ZAKON!
Default avatar

ona53

Močan veter ni značilen za Nidri. V Grčiji je močan veter meltemi v Egejskem morju in ne v Jonskem morju. Pa še to meltemi piha le poleti. V Jonskem morju je zelo podobno vreme kot je na Jadranskem morju. Septembra je ponavadi še toplo in primerno za kopanje. Je pa Nidri simpatično mestece. si pa kakšnem dan vzemite v najem avto, če sta sama pa skuter in se peljita malo po otoku in obiščita kakšno lepo peščeno plažo.