Čustvena inteligenca, komunikacija in odnosi

Odgovarjajo: Boštjan Topovšek, Core Energetics telesni psihoterapevt, Mojster Coach Nevrolingvističnega programiranja

depresija pri sinu

Default avatar
Pozdravljeni,

Moj sin ima 17 let. Ima kar nekaj zdravstvenih težav. Med drugim bolna jetra. Pred kratkim mu je dermatolog predpisal zelo močne tablete proti mozoljem. Kar nekaj časa so se odločali, ali bi mu jih predpisali, zaradi jeter. Pa je eden od stranskih učinkov teh tablet tudi depresija. očitno je padel vanjo, ker je čisto brezvoljen. Zanima me, ali mu lahko dajem Dominor tablete in kako naj jih doziramo, da vsaj malo omilimo depresijo. Nima ne volje it v šolo, prej super odličnjak, sedaj ne vidi izhoda več v ničemur.

Hvala in lep dan.
Default avatar
Lepo pozdravljeni, Dominor je bolj učinkovit v primerih, ko se posamezniki spopadajo s tesnobo in strahom. Lahko bi poskusili tudi z Dominorjem, saj je povsem varen. Skrbi me, da bi vam lahko predpisali zdravila za zdravljenje depresije, ki imajo lahko neželene učinke, in glede na trenutno situacijo, manj koristi v primerjavi z "dobički". Morda lahko stopite tudi do svojega najbližjega farmacevta in mu razložite, da je depresija pri vašem sinu posledica predhodnega zdravljenja (omenite tudi ime tablet proti mozoljem) in ga poprosite za nasvet.
Smiselno je, da sinu pomagate, da ponovno najde voljo in zagon za šolo, hobije in ostale aktivnosti. Verjamem, da gre za prehodno obdobje in da bodo težave kmalu izzvenele.

Vse dobro.

Moderatorji

Boštjan Topovšek , Core Energetics telesni psihoterapevt, Mojster Coach Nevrolingvističnega programiranja
Bostjan_Topovsek